Vælg side

FOTO: ISTOCK

Podcast: Sådan skaber vi en skole uden skældud! (afsnit 3):

 En undersøgelse foretaget af magasinet Skolebørn viser, at de fleste forældre har et ønske om en skole uden skældud. Lyt med, når Louise Klinge og Erik Sigsgaard giver en beskrivelse af fremtidens skole, hvor skolebørn ikke vil opleve skældud, og hvordan man skaber de bedste rammer for skolebørn. 

Du kan lytte til podcasten her

Eller i din foretrukne podcastafspiller:

Podimo

Apple Podcast

Spotify

Google Podcast

Endnu en gang sættes der fokus på, hvordan man kan skabe en skole uden skældud. Svaret gives af skoleforskeren Louise Klinge og børneforskeren Erik Sigsgaard, som sammen har udgivet bogen ’Skole uden skældud’. De to forskere vil i samarbejde med Rikke Alice Bille, der er leder af Forældrerådgivningen give et bud på, hvordan fagprofessionelle og forældre kan samarbejde om at lave en skole, hvor man undgår skældud.

I denne udgave af podcasten ‘Spørg om skolebørn’ kan du få svar på:

  • Hvordan skabes en skældud-fri skole?
  • Hvordan ser fremtidens skole ud uden skældud? Og eksisterer den allerede i dag?

Denne podcastepisode er det sidste afsnit i miniserien ’Ud med skældud’, som sætter fokus på, hvordan man kan få en skole, hvor skolebørn ikke oplever skældud i løbet af skoledagen. Podcastserien er udarbejdet af Spørg om skolebørn, og den omfatter i alt tre afsnit.

Læs mere om skældud:

Medvirkende i podcasten:

Louise Klinge

Louise Klinge er uddannet cand.mag. i både dansk og filosofi. Hun har en ph.d om relationskompetencer blandt lærere og elever i folkeskolen, derfra har hun udgivet bogen Skole uden skældud, som omhandler hendes forskning mellem lærere og elever. Derudover har hun erfaring som lærer på erhvervsuddannelser, folke-, fri- og privatskoler.

Frederikke Skaaning
Erik Sigsgaard

Erik Sigsgaard

Erik Sigsgaard er læreruddannet og derudover har han uddannelsen cand.pæd. I mange år har han været en af landets mest anerkendte forskere indenfor pædagogik. Han er forfatter til en række bøger: Skældud (2002), Skæld mindre ud – bliv bedre til at omgås dine børn på en anerkendende og kærlig måde (2005) og Skole Uden Skældud (2020).

Rikke Alice Bille

Rådgiver og leder af Forældrerådgivningen hos Skole og Forældre. Har tidligere arbejdet med specialundervisning i folkeskolen. Er cand.pæd., uddannet lærer, master i organisatorisk coaching og læring og læser til psykoterapeut.

Rikke Alice Bille

Andy Højholdt

Studievært i Spørg om Skolebørn. Er til daglig ansat ved læreruddannelsen på Københavns Professionshøjskole. Dér står han blandt andet bag podcasten Spørgetimen, og så han er forfatter til en række bøger målrettet lærere og pædagoger i skolen. Han er uddannet cand.scient.soc. fra Roskilde Universitet med en videreuddannelse som analytisk journalist.

OPLEVER DIT BARN OGSÅ MEGET SKÆLDUD I SKOLEN?
Ring til Forældrerådgivningen på 70 25 24 68

'Spørg om skolebørn' er en podcast i 15 afsnit. I hvert afsnit møder vi en forælder, der har oplevet udfordringer med sit barns skolegang.

Temaerne er udvalgt på baggrund af de spørgsmål, som forældre typisk ringer til Skole og Forældres forældrerådgivning om. Forældrenes oplevelser bliver diskuteret af en ekspert på området og lederen af Forældrerådgivningen.

Podcasten er produceret af Københavns Professionshøjskole og Skole og Forældre med støtte fra Trygfonden.

Idé og konceptudvikling: Andy Højholdt og Søren Prehn Jensen. Optagelse og redigering: Søren Prehn Jensen, Podcast Team, Aarhus.

 

Lyt til alle afsnit af podcasten Spørg om skolebørn:

Angst

Skilsmisse

Diagnose

Samarbejde

Kommunikation

Uro

Læsning

Ensomhed

Skolevægring

Præstationspres

Uddannelsesvalg

Ordblindhed

Skældud (1)

Undgå skældud (2)

Ingen skældud (3)

Udgivet: januar 2023

Få ny viden, inspiration og gode råd til at støtte dit skolebarn
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Skole og Forældres magasin, Skolebørn, og få de nyeste artikler direkte i din indbakke 8 gange om året.
Det er helt GRATIS og vi giver ikke din mailadresse videre til anden part.

Hvis du har lyst, kan du udfylde fødselsåret for dit barn/dine børn, så vi kan sende dig artikler, der passer til dit barns klassetrin. Det er selvfølgelig frivilligt og vi bruger ikke oplysningerne til andet.

Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet accepterer du Skole og Forældres privatlivspolitik. Læs den her.