Forrige - Næste

FORSIDE

ARKIV

INDHOLD

MAGASINET

SKOLEBØRN

NR. 4/2016

SIDE 15/19

Find venner til dit skolebarn

Gode venner er en vigtig del af livet, men er ikke altid lige nemme at finde. Flytning, skilsmisse eller bare almindelig generthed kan skabe ensomhed, som bider sig selv i halen – ikke mindst for børnene. Et privat initiativ vil hjælpe familier med at finde hinanden. På hjemmesiden Minevenner.dk kan forældre finde venner og lave legeaftaler til deres barn, baseret på alder, interesse og geografi. Det er gratis at være medlem.

Vil du lege med mig?

Hej Luna...

Gode

tips til dit skolebarns

læsning

Gode råd til små læsere

1. Læs højt: Når du læser højt, viser du dit barn, at der gemmer sig spændende oplevelser bag de små kruseduller på siderne, og skaber en indre motivation for læsning.

 

2. Vær fælles om indholdet: Sæt dig sammen med dit barn, kig i skolebøgerne, og tal ud fra dem: ”Se, der er vikinger – kan du huske, da vi var på Moesgård Museum i ferien?”

 

3. Læs hver dag: Øvelse gør mester, og det er vigtigt, at dit barn læser 15-20 minutter om dagen, gerne på et bestemt tidspunkt som efter skole, efter aftensmad eller inden sengetid.

 

4. Brug moderne teknologi: Mobiltelefoner, tablets og computere kan bruges som afveksling. Måske gider dit barn godt læse en tekst på iPad? Der findes også lærings- og læsetræningsapps, der bruger spilelementer til at motivere børn i deres læseudvikling.

 

5. Hjælp dit barn med fagteksterne: Hjælp dit barns forståelse for et emne ved at sætte jer sammen og kigge i skolebøgerne. Når I skimmer faktabokse, overskrifter og indholdsfortegnelser, får dit barn en større forforståelse af at det, der skal læres.

 

Kilde: Merete B. Riedel, læringsansvarlig, Frontread.
Se mere på
Frontead.dk

 

SCROLL NED

Sådan hedder en ny bog, der både kan bruges i undervisningen og derhjemme. Bogen tager fat i alle de emner et barn på vej i puberteten ikke rigtig kan spørge sine forældre eller lærere om uden at få røde ører – og som der er alt for mange dårlige svar på online. Bogen er skrevet i et letforståeligt sprog og illustreret med realistiske tegninger. Den er skrevet af jordemødrene Gry Stevens Senderovitz og Ditte Nana Herskind og lægen Sarah Wåhlin-Jacobsen og er udkommet på TiderneSkifter.

SCROLL NED

Delebarn
– godt eller skidt?

Hvert tredje barn i Danmark oplever, at dets far og mor går fra hinanden i løbet af opvæksten, og mange af dem bliver til det, vi i dag kalder ‘delebørn’, der pendler mellem to hjem. Hvordan påvirker den tilværelse børnene – og hvad skal der til, for at de trives? Det beskæftiger en ny bog, Delebarn – Det vi ved, det vi gør, og det, børnene siger, sig med. Bogen er skrevet af Mai Heide Ottosen og henvender sig både til professionelle, der arbejder med skilsmissebørn, og til skilsmisseforældre. Den bygger på den nyeste forskning, herunder i, hvad børnene selv lægger vægt på i deres liv som ‘delte’. Bogen er udkommet på Akademisk Forlag.