I 2014 var der over 1.100 forældre, der ringede for at få råd og vejledning fra en af Forældrerådgivningens rådgivere. Det er en stigning på over 28 procent i forhold til året før, som ellers slog rekorden.
Top 5 over de problemstillinger,
som flest forældre ringede om:
1. Problemer med kommunikation og samarbejde med skolen (19 %). Oftest er det samarbejdet med skolelederen, der giver problemer, og i langt de fleste tilfælde går det ud over barnets skolegang.
2. Problemer med barnets trivsel (18 %) Forældrerådgivningen håber, at de nye nationale trivselsmålinger kan give skolen og forældrene et fælles sprog om børnenes trivsel, der kan bidrage til en bedre kommunikation og samarbejde.
3. Det faglige niveau (10 %).
4. Skilsmisser (8 %). Her er der sket et markant stigning de seneste år. De fleste af disse henvendelser handler om skolens samarbejde og kommunikation med skilsmisseforældre.
5. Skoleskift (7%) Her er der faktisk sket et fald i forhold til året tidligere på trods af, at det kunne formodes at flere ville skifte skole grundet implementeringen af folkeskolereformen.
Det er typisk barnets mor, der søger hjælp hos Forældrerådgivningen og i syv ud af ti tilfælde handler det om en dreng.
Skolebestyrelser, der er medlemmer af Skole og Forældre, kan få gratis rådgivning om arbejdet i en skolebestyrelse ved at ringe på 33 26 17 21 eller skrive til post@skole-foraeldre.dk
Hos Forældrerådgivningen, under Skole og Forældre, kan forældre få gratis anonym rådgivning, hvis de oplever problemer i forbindelse med deres børns skolegang. Se mere på: www.foraeldreraadgivningen.dk
?
Må skolebestyrelsen se resultaterne af den
nye nationale trivselsmåling blandt eleverne?
Svar:
Ja. Skolebestyrelsen har krav på at se skolens resultater fra den nye nationale trivselsmåling. Skolebestyrelsen må se resultater opdelt på for eksempel klasse- og årgangsniveau, men har ikke krav på at se resultater for enkeltelever.
Det følger af folkeskolelovens §44 at skolebestyrelsen kan få alle relevante oplysninger fra skolelederen i forbindelse med sit tilsyn med skolen.
Bestyrelsen kan bruge resultaterne til at diskutere med skolelederen, hvor der kan sættes ind for at forbedre trivslen. Trivselsmålingen kan eksempelvis afdække problemer i enkelte klasser eller afdække problemstillinger, der er generelle for skolen.
Trivselsmålingen kan også bruges som afsæt til skolebestyrelsens arbejde med værdiregelsæt eller antimobbestrategi.
I modsætning til de nationale test, der ikke må offentliggøres, er den nationale trivselsmåling ikke belagt med en særlig fortrolighed. Derfor kan skolens resultater i trivselsmålingen gøres tilgængelig for offentligheden, herunder skolens forældre.
Har de andre forældre på skolen også læst Skolebørn?
Hjælp os med at gøre flere forældre opmærksomme på Magasinet Skolebørn, så de også kan få den nyeste viden og inspiration til livet som skoleforælder.
Download printvenlig plakat her og hæng den op på din skole.
Skolebørn nr. 3 – August 2015. Magasinet Skolebørn udgives af Landsorganisationen Skole og Forældre og udkommer fire gange årligt. Det nyeste magasin er forbeholdt forældre på Skole og Forældres medlemsskoler og kan findes på deres Forældreintra. Du er velkommen til at citere og bringe uddrag fra artikler, så længe Skole og Forældres magasin, Skolebørn, tydeligt angives som kilde. Artiklerne er ikke nødvendigvis udtryk for Skole og Forældres holdning.
Redaktion: Redaktør: Maj Carboni (DJ): mc@skole-foraeldre.dk · Ansvarshavende redaktør: Mette With Hagensen · Redaktionssekretær og annoncer: Lizzi Ege Johansen: lej@skole-foraeldre.dk
Layout: Gregorius Designthinking
Vil du annoncere i Skolebørn? Se priser her.
Vil du også have det nyeste nummer af Skolebørn? Din skole kan blive medlem her.
Du kan købe magasinet til download her.
Du kan også blive personligt medlem af Skole og Forældre og få det trykte magasin leveret til døren, her.
Skole og Forældre er landsorganisation for forældre til børn i folkeskolen. Medlemmerne er forældrerepræsentanterne i 80 % af folkeskolens skolebestyrelser. Organisationens aktive er selv forældre fra skolebestyrelser. Se mere på: www.skole-foraeldre.dk
Bemærk: Skoleborn.dk anvender cookies til statistik med det formål at forbedre indholdet.