FFire gange i løbet af sidste skoleår modtog elever og forældre på Grønnevang Skole et “kursus-katalog” med de forskellige aktiviteter i skolens lektiecafé, som de kunne vælge imellem. For de yngste er der eksempelvis målrettede tilbud om læse-, matematik- eller motorisk træning afhængig af elevens behov. Men også en række mere utraditionelle tilbud som for eksempel fortælleværksted eller yoga.
Elever på mellemtrinnet bliver tilbudt en række tværfaglige kurser, hvor for eksempel matematik bruges i håndarbejde eller billedkunst. De ældste elever kan vælge mellem blandt andet skrivekurser, skoleskak eller eksamensforberedelse i fysik og kemi.
Tilfredse forældre og elever
Omkring halvdelen af skolens elever har gjort brug af det frivillige tilbud, der lå ud over den almindelige skoletid sidste skoleår. Selvom alle ikke har været med, vurderer skoleleder, Susanne Oxvig, at tilbuddet har været en succes, hvis man ser på tilfredshed fra elever og forældres side.
“Vi har fået mange positive tilbagemeldinger fra eleverne om kurserne, og vi synes der er god opbakning fra forældrene,” fortæller hun.
Et fordybelsesrum
Susanne Oxvig peger på, at mange børn har svært ved at fordybe sig, og derfor er nogle af tilbuddene til eleverne netop rettet mod at styrke deres evner til at koncentrere sig. For eksempel gennem mindfullness, yoga og børnemassage.
“Idéen er, at det skal være mere end bare et sted, hvor man kommer og laver lektier. Det skal også være et fordybelsesrum,” siger hun.
Skal hænge sammen med læringsmål
Susanne Oxvig fremhæver også, at indholdet af faglig fordybelse skal hænge sammen med læringsmålene i den almindelige undervisning. Det betyder for eksempel, at matematiklæreren skal være med til at udforme og gennemføre kurser, der hænger sammen med målene i matematik.
“Vi har set på, hvordan faglig fordybelse kan understøtte, det der allerede foregår i timerne. Det kan være ved at lave forløb med fokus på børnenes styrker eller svagheder indenfor forskellige fag, men det er vigtigt, at det ikke bare bliver gentagelser af den almindelige undervisning,” understreger hun.
Slut med lektier i hjemmet?
Eleverne kan også få hjælp til lektierne i lektiecaféen. Stod til det Susanne Oxvig ville det være godt, hvis lektierne blev lavet færdig i skolen, men skoleåret har vist, at interessen for de ekstra timer med lektiecafé og faglig fordybelse falder jo højere klassetrin, eleverne går på, og det betyder, at mange tager lektierne med hjem alligevel.
”Mange børn har svært ved at fordybe sig, og derfor er nogle af tilbuddene til eleverne netop rettet mod at styrke deres evner til at koncentrere sig. For eksempel gennem mindfullness, yoga og børnemassage.” Siger Susanne Oxvig
LÆS OGSÅ Det mener forældrene om lektiehjælp/faglig fordybelse
LÆS OGSÅ Her er eleverne glade for lektiehjælpen
Har de andre forældre på skolen også læst Skolebørn?
Hjælp os med at gøre flere forældre opmærksomme på Magasinet Skolebørn, så de også kan få den nyeste viden og inspiration til livet som skoleforælder.
Download printvenlig plakat her og hæng den op på din skole.
Skolebørn nr. 3 – August 2015. Magasinet Skolebørn udgives af Landsorganisationen Skole og Forældre og udkommer fire gange årligt. Det nyeste magasin er forbeholdt forældre på Skole og Forældres medlemsskoler og kan findes på deres Forældreintra. Du er velkommen til at citere og bringe uddrag fra artikler, så længe Skole og Forældres magasin, Skolebørn, tydeligt angives som kilde. Artiklerne er ikke nødvendigvis udtryk for Skole og Forældres holdning.
Redaktion: Redaktør: Maj Carboni (DJ): mc@skole-foraeldre.dk · Ansvarshavende redaktør: Mette With Hagensen · Redaktionssekretær og annoncer: Lizzi Ege Johansen: lej@skole-foraeldre.dk
Layout: Gregorius Designthinking
Vil du annoncere i Skolebørn? Se priser her.
Vil du også have det nyeste nummer af Skolebørn? Din skole kan blive medlem her.
Du kan købe magasinet til download her.
Du kan også blive personligt medlem af Skole og Forældre og få det trykte magasin leveret til døren, her.
Skole og Forældre er landsorganisation for forældre til børn i folkeskolen. Medlemmerne er forældrerepræsentanterne i 80 % af folkeskolens skolebestyrelser. Organisationens aktive er selv forældre fra skolebestyrelser. Se mere på: www.skole-foraeldre.dk
Bemærk: Skoleborn.dk anvender cookies til statistik med det formål at forbedre indholdet.