
På skovtur med klassen
Tag et par timer i skoven, og få hygge og gode naturoplevelser. Det er en rigtig god anledning til at ryste klasse og forældre sammen.
Læs mereVælg side
Skolebørn / Forældrefiduser
Sammenhold omkring børn skaber sammenhold mellem børn. Med vores samling af forældrefiduser gør vi det let at lave arrangementer og aktiviteter, der kan styrke fællesskabet i klassen og samarbejdet blandt jer forældre. I lærer hinanden at kende og børnene bliver de helt store vindere. Sroll ned eller klik ind på temaerne herunder:
Kom godt i gang
Sammen udendørs
Sammen i kort tid
Sammen indendørs
Andre klasseaktiviteter
Tag et par timer i skoven, og få hygge og gode naturoplevelser. Det er en rigtig god anledning til at ryste klasse og forældre sammen.
Læs mereMed grønspættebogen under armen og en overnatning i shelter er der lagt op til hygge og store naturoplevelser. Og hele klassen skal da med!
Læs mereEn håndfuld forældre hygger sig med børnene og får olie på kinderne, mens cyklerne bliver gjort forårs- eller vinterklare.
Læs mere”Hvor er vi? Hvor skal vi hen? Derhen, løb!” Et par timers orienteringsløb for klassens børn og familier er sjov udendørs motion, der udfordrer stedsansen, giver røde kinder og øver evnen til at samarbejde.
Læs mere”Næste stop er den gamle mølle, hvor der går rygter om, at mølleren var lidt for glad for byens piger.” Ja, det behøver ikke være kedeligt at gå på byvandring! En gåtur omkring det lokale gadekær åbner også muligheden for en rask lokalquiz.
Læs mereMmmmm … Sommertid er ferietid. Men der går måske lang tid, før børn og voksne ses igen. Rund af med en sommerfest, og få delt ferieplanerne med hinanden, så I ved, hvem der er hjemme.
Læs mereEn god omgang sækkevæddeløb kan være befriende sjovt – også for forældrene. Og så kræver det ikke mere end en bane og nogle plastikposer eller sække.
Læs mereSkolens legeplads eller en legeplads tæt på skolen er den perfekte ramme for et uformelt arrangement. Nemt, billigt og hurtigt at arrangere.
Læs mereMorgenmad i klassen giver krummer i tænderne og skaber masser af hygge. Samtidig kan arrangementet kombineres med fx påske- eller julehygge.
Læs mereIndimellem kan det være godt, at børn og voksne minder hinanden om vigtigheden af gode venskaber. Og hvorfor ikke gøre som dronningen og invitere til nytårskur med børnebobler og nytårstale?
Læs mereLeg er ikke kun for børn. Det kan også være en god isbryder, når de voksne er med. Overvej derfor at starte med en sjov leg, der ryster alle sammen.
Læs mereNår det klør i fingrene for at få lov til at tegne og male og slippe kreativiteten løs, er det dejligt at vise sine kunstværker frem for venner og familie. Ved en rigtig fernisering med børnebobler, snacks og hyggelig snik-snak!
Læs mereDet er først rigtig jul, når klassens små og store har været samlet til lidt julehygge. Brug lejligheden til at lave en fælles, megalang guirlande, der kan pynte i klasselokalet hen over jul og nytår.
Læs mereDe fleste børn elsker, når de voksne tager en spilleudfordring op. Se her, hvordan I som forældre laver spillebule for hele klassen – altså på den gode måde!
Læs mereFind en god film, og saml alle klassens børn til en dejlig filmaften. Børn elsker at lade sig suge ind i et spændende eller sjovt filmunivers. Og glæden er endnu større, når man deler oplevelsen med sine kammerater.
Læs mereBrug 2 timer i køkkenet og 2 timer til at spise og rydde op. Menuen står på ristaffel med kylling og frugtsalat med råcreme. Omgivelserne er skolekøkkenet.
Læs mereBåde børn og voksne kan være sammen om at spille banko. Det er lettere at komme til et arrangement, hvor man skal være sammen om en aktivitet.
Læs mereUdklædning og tøndeslagning er en evigt populær tradition hos de yngste. Men også hos de lidt ældre … om ikke andet så pga. fastelavnsbollerne. Få fidusen trin for trin – nemt og smertefrit og til stor gavn for klassens sociale liv.
Læs mereEn lækker fælles buffet for klassens børn og forældre er et hyggeligt arrangement, der styrker sammenholdet og sætter krydderi på den daglige trummerum.
Læs mereHekse og trolde. Spøgelser og spindelvæv. Det er ingredienser i en halloweenfest, som de fleste børn synes, er spændende på den hyggeligt uhyggelige måde. Og de voksne synes, det er sjovt at skabe al uhyggen.
Læs mereDuften af honninghjerter fra Christiansfeldt, blåbærkage fra Cambodja eller Baklava fra Tyrkiet spreder sig i skolekøkkenet, når i bager så det batter.
Læs mereDin buddy er den eller dem, du kan koordinere og sparre med om arrangementer, holdninger og undren. I hjælper og støtter hinanden i alt fra stort til småt
Læs mereDet er skønt at have gode legekammerater, men det er en hård oplevelse for de børn, der ikke er med i legen. Sammenhold og tolerance bliver naturligt.
Læs mereFå fidus til en forældremiddag uden børn, hvor alle kommer med en ret. Få alle de gode grunde til, at klassens forældre mødes uden børn.
Læs mereBare rolig, ingen forældre skal have bank. Men I kan lave en bank. Alle forældre har nemlig ressourcer, der kan styrke klassens mangfoldighed.
Læs mereEn forældrefest behøver ikke betyde pinlige, akavede situationer eller stor kedsomhed. Lad børnene hygge med bedsterne og kridt skoene til en sjov og velsmagende Tour des Forældre.
Læs mereSkole og forældre skal samarbejde. Det står i folkeskoleloven, og det er der god grund til. Et godt samarbejde med og mellem forældrene skaber de optimale rammer for børnenes trivsel og læring.
Læs mereMed et lille PowerPoint-præsentation kan du som lærer eller pædagog præsentere forældrene for en del af den forskning, der viser forældrenes vigtige rolle.
Læs mereForældremødet er forældrenes møde. Et godt møde giver plads til, at forældrene mødes, er sammen og taler sammen. Læs mere her.
Læs mereEn præsentationsskabelon og en tegning fra barnet er to sjove og anderledes hjælpemidler til at præsentere sig ud fra på forældremødet.
Læs mereEn kort video med glimt i øjet kan sætte kompasset mod et robust og målrettet samarbejde i forældregruppen, der forebygger mobning.
Læs mereSamspillet er et dialog- og dilemmaspil, der kan spilles ved forældremøder. Kortene bruges til at tale ud fra, dele holdninger og evt. lave aftaler.
Læs mereSom forælder kan du gøre meget for, at klassens fødselsdagsfester bliver gode og sjove – for alle børn. Få lavet en aftale blandt klassens forældre.
Læs mereMed enkle greb og øvelser kan du som lærer eller forældrerepræsentant få klassens forældre til at drømme sig frem til den perfekte klasse.
Læs mereDer er mange gode grunde til at arbejde for et godt forældresamarbejde i klassen. Forældrene synes, det er vigtigt, og de vil rigtig gerne!
Læs mereFind svarene på de mest stillede spørgsmål eller dilemmaer om betydningen af sammenholdet i klassen.
Læs mereGør det allerede i 0. klasse og før klassen har planlagt sociale arrangementer. Kultur og måder at gøre tingene på grundlægges nemlig hurtigt.
Læs mereDet er ikke kun børnene, som møder spændte op til første skoledag. Forældrene er lige så spændte. En varm og målrettet tale fra skolelederen kan sætte kursen mod trivsel.
Læs mereSom skolebestyrelse og/eller ledelse giver vi jer mulighed for at formulere og printe jeres egen folder om samarbejdet med og mellem forældre.
Læs merePrincipper og praksis – samarbejde mellem forældre Som skolebestyrelse fastsætter I bl.a....
Læs mereByd nye forældre velkomne Når der kommer et nyt barn i klassen, kommer også nye forældre i...
Læs mereFå ny viden, inspiration og gode råd til at støtte dit skolebarn
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Skole og Forældres magasin, Skolebørn, og få de nyeste artikler direkte i din indbakke 8 gange om året.
Det er helt GRATIS og vi giver ikke din mailadresse videre til anden part.
Hvis du har lyst, kan du udfylde fødselsåret for dit barn/dine børn, så vi kan sende dig artikler, der passer til dit barns klassetrin. Det er selvfølgelig frivilligt og vi bruger ikke oplysningerne til andet.
Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet accepterer du Skole og Forældres privatlivspolitik. Læs den her.