Kontaktforældre

Er du blevet valgt som kontakt- eller trivselsforælder i dit barns klasse? Det er en sjov og vigtig opgave, hvor du i høj grad kan være med til at præge livet i klassen og gøre en forskel for både dit eget børn og de andre elever. Men hvad er egentlig din rolle? Her får du inspiration til, hvad I kan gøre som kontaktforældre i klassen:

Scroll ned eller klik dig ind på temaerne herunder:
– Din rolle som kontaktforælder
– Sociale arrangementer
– Forældremøder og fælles aftaler
– Forældresamarbejde
– Konfliktløsning

Men før du går i gang med læsningen, så tilmeld dig Skole og Forældres nyhedsbrev til kontaktforældre, så du får tilsendt de nyeste artikler. Det er helt gratis.

Tilmeld dig nyhedsbrev til kontaktforældre her.

Din rolle

I Skole og Forældres definition er en kontaktforælder ambassadør for klassens trivsel og bindeled mellem forældre og skole. Her kan du se, hvordan du kan gribe din opgave an.
Indlæser

Sociale arrangementer

Som kontaktforældre kan jeres rolle være at opfordre til, at der bliver arrangeret fælles aktiviteter i klassen, men I behøver ikke selv at arrangere dem. Se her, hvordan I kan gøre.
Indlæser

Forældremøder og fælles aftaler

Forældremøder er forældrenes møde. Som kontaktforælder kan du sammen med klassens lærere og pædagoger sætte relevante temaer på dagsordenen og fx lave fælles aftaler på et område. Få inspiration til det her.

Fælles aftaler for tobak i klassen

Hvis børn oplever, at deres forældre tager tydeligt afstand til tobak, er der mindre risiko for, at de begynder at ryge. Derfor er det vigtigt, at forældre taler med deres børn om tobak. Det gælder både cigaretter, e-cigaretter og snus/nikotinposer. Som kontaktforældre kan I være med til at give dette budskab videre og sikre fælles aftaler om tobak blandt forældre.

Læs mere
Indlæser

Forældresamarbejde

Et godt samarbejde mellem forældrene i klassen kan have stor betydning for elevernes trivsel. Se her hvordan kontaktforældre kan arbejde for et godt forældresamarbejde og hvad man kan være opmærksom på.
Indlæser

Konfliktløsning

Alle forældre oplever på et eller andet tidspunkt, at deres barn kommer hjem og er vred eller ked af noget, som er sket i skolen.  Hvordan tackler man det, så forældrene er med til at løse konflikten - ikke gøre den værre? Her kan kontaktforældre også spille en rolle.
Indlæser

Få ny viden, inspiration og gode råd til at støtte dit skolebarn
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Skole og Forældres magasin, Skolebørn, og få de nyeste artikler direkte i din indbakke 8 gange om året.
Det er helt GRATIS og vi giver ikke din mailadresse videre til anden part.

Hvis du har lyst, kan du udfylde fødselsåret for dit barn/dine børn, så vi kan sende dig artikler, der passer til dit barns klassetrin. Det er selvfølgelig frivilligt og vi bruger ikke oplysningerne til andet.

Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet accepterer du Skole og Forældres privatlivspolitik. Læs den her.