Vælg side

Forældreguides

Her kan du blive meget klogere på din rolle som forælder til et barn i folkeskolen. Du kan blandt andet finde inspiration og få gode ideer til, hvordan du kan styrke dit barns motivation for at gå i skole og støtte det undervejs i dets skoleliv.

Forældreguides

Her kan du blive meget klogere på din rolle som forælder til et barn i folkeskolen. Du kan blandt andet finde inspiration og få gode ideer til, hvordan du kan styrke dit barns motivation for at gå i skole og støtte det undervejs i dets skoleliv.

Har dit barn ADHD?

Børn med ADHD bliver ofte beskyldt for at forstyrre undervisningen i skolen. Men med forståelse og den rette støtte kan de blive flyvende. Klik og bliv klogere på ADHD og hvordan forældre og skolen kan hjælpe barnet.

Læs mere

Kære forælder, ved du nok om puff bars?

I løbet af det seneste års tid har et nyt nikotinprodukt målrettet børn indtaget de danske folkeskoler. Puff bars hedder de, og selvom de ligner og smager af slik, er de skadelige præcis ligesom cigaretter og snus. Som forælder er der en række ting, du kan gøre.

Læs mere

Mistrives min teenager?

Når teenageren isolerer sig på værelset, er i dårligt humør og virker initiativløs, giver det anledning til bekymring hos de fleste forældre. For er det et tegn på mistrivsel, eller er det bare fordi, at deres hjerner er under ombygning? Vi har talt med en ekspert i teenagehjerner og en psykolog.

Læs mere

Hjælp dit barn til at trives bedre med en god nattesøvn

Har dit barn svært ved at falde i søvn, er bange for at sove i sin egen seng eller vågner ofte op om natten? De fleste forældre kender nok til frustrationer over, at ens barn ikke får den nødvendige søvn, som man ved er en forudsætning for deres indlæring, trivsel og sundhed. Her får du en læges 5 gode råd til at hjælpe dit barn til en bedre søvn. Der er også 5 gode råd til teenagere…

Læs mere

Børn har brug for at bevare håbet for fremtiden

”Vi kan alle bidrage til genskabe balancen i naturen og løse klimaproblemerne. Men det er vigtigt, at børn hjælper på den måde, de kan,” siger Eva Ehler, forfatter til nyt klimaeventyr, som kommer med 5 råd til, hvordan vi kan bevare børnenes håb og være med til at skabe en klimavenlig fremtid.

Læs mere

Annoncørbetalt indhold: Lav aftaler om alkohol med din teenager

Forældre spiller en afgørende rolle, når det handler om at udskyde børn og unges alkoholdebut og mindske deres forbrug. Men forældre er ofte ikke klar over, hvor vigtig deres rolle er. Det gælder i forhold til viden om, hvor essentielt det er, at man taler med sine børn og unge om alkohol, betydning af selv at være en god rollemodel og at der findes en lang række myter og misforståelser, når det kommer til unge og alkohol. Derfor søger vi forældre, der vil udbrede viden og gode råd om forældrerollen til andre forælder til børn og unge i 6.-9. klasse eller på ungdomsuddannelser.

Læs mere

10 råd fra læge: Hjælp dit barn ud af angst, pres og mistrivsel

Bliver du også usikker på, hvordan du støtter dit barn bedst til at mindske bekymringer og øge trivslen? Så er der hjælp at hente. Læge og hypnoterapeut Anna Knakkergaard, der gennem en årrække har hjulpet børn og deres familier med at slippe ud af angst, skolevægring eller til en bedre søvn, deler her en række konkrete råd du, som forælder, kan bruge til at hjælpe dit barn med at mindske bekymringer.

Læs mere

Sådan undgår du at skælde ud

Der er ingen principiel forskel på at overfuse et barn med skældud og på at øve fysisk vold mod barnet. Begge dele gør ondt, bare på forskellige måder. Alligevel har fleste voksne har skældt ud på et eller andet tidspunkt. Du behøver ikke at være skamfuld over fortiden, hvis du bare skifter spor. Børn er almindeligvis gode til at give voksne en ekstra chance. Så tag den og læs her, hvad du kan gøre i stedet for at skælde ud.

Læs mere

7 forslag til at give børn en anti-racistisk opdragelse

Forskning fra Erin N. Winkler viser, at allerede fra man er et halvt år gammel kan man se forskel på hudfarver. Fra man er tre år gammel, begynder man at bruge de stereotyper man møder ifht. hudfarve, etnicitet og kultur til bl.a. at bestemme, hvem der må være med i ens leg, og hvem der ikke må. Derfor er det vigtigt, at man giver sine børn en antiracistisk opdragelse. Her er 7 forslag til hvordan du kan gøre.

Læs mere

”Opdag matematikken i hverdagen”

Som nybagt skoleforælder kan man være nervøs for om ens barn kan følge med fagligt og vil måske gerne støtte sit barn i at komme godt i gang – fx med matematikken. Der er dog ingen grund til at kaste sig over lærebøger og bruge eftermiddagene på at løse opgaver i matematikhæfter. Man skal hellere tale med sit barn om de tal og former man støder på i hverdagen og lege matematikken ind, lyder rådet fra en mor og matematikbogsforfatter.

Læs mere

Kronik: Corona-isolationen har fået børn til at føle sig forkerte – Støt dit barn i at føle sig rigtig igen

Mange børn og unge i Danmark føler sig under pres, er utrygge, har angst og føler sig ensomme. Corona-isolation har været med til at forstærke disse følelser – og det kan få konsekvenser i voksenlivet. Når vi ser på barnet udefra, kan vi godt se symptomerne på isolationen, men hvad sker der i virkeligheden inden i barnet. Og hvordan kan vi som forældre støtte barnet bedst muligt?

Læs mere

Forældre: Sådan taler vi med vores børn om mistrivsel

Har du også svært ved at få dit barn til at åbne op om det, der trykker ham/hende i skolen? Så er du ikke alene. 7 ud af 10 forældre oplever udfordringer med at få deres børn til at fortælle, hvad der gør, at de ikke trives, viser en undersøgelse. Magasinet Skolebørn har spurgt forældrene, hvad de selv oplever virker for at få gang i en god dialog. Her får du deres råd.

Læs mere

10 hyggelige familieaktiviteter

Selv om mange forældre skal arbejde hjemme i den kommende tid, kan det være en god idé at indlægge en familieaktivitet i løbet af dagen. Magasinet Skolebørn har gravet i arkivet og fundet 10 idéer til sjove aktiviteter, der samtidig lærer dit barn noget. Så kan I slå to fluer med ét smæk.

Læs mere

10 stærke råd: Sådan støtter du dit barn ved skilsmisse

En skilsmisse medfører en afgørende ny virkelighed for dit skolebarn. Men både forældre og skolen kan med fokus og fleksibilitet hjælpe barnet til, at den nye hverdag bliver tryg og god. Vi har bedt psykolog, ph.d. og forfatter til bogen Kom godt igennem skilsmissen Gert Martin Hald, give sine bedste skoleforælder-råd baseret på forskning og praksis.

Læs mere

Planlæg din corona-karantæne

I de næste uger skal voksne og børn være sammen hele dagen på grund af den nye Corona-virus. Det kan både give gnidninger og gode oplevelser. Planlægnings- og effektiviseringsekspert Trine Kolding giver dig de bedste råd til en hverdag med plads til både arbejde, lektier og familietid.

Læs mere

Tag børnene med ud i naturen i påskeferien

Naturvejlederne fra Naturvejledning Danmark er gået sammen om at give tips til oplevelser i naturen for børn og deres forældre i påskeferien.
Naturen med dens rige plante- og dyreliv holder, i modsætning til de fleste andre besøgssteder i påsken, ikke corona-lukket. Her er et katalog med 10 idéer til lærerige og sjove aktiviteter i det fri, der er lige til at gå i gang med.

Læs mere
Indlæser

Få ny viden, inspiration og gode råd til at støtte dit skolebarn
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Skole og Forældres magasin, Skolebørn, og få de nyeste artikler direkte i din indbakke 8 gange om året.
Det er helt GRATIS og vi giver ikke din mailadresse videre til anden part.

Hvis du har lyst, kan du udfylde fødselsåret for dit barn/dine børn, så vi kan sende dig artikler, der passer til dit barns klassetrin. Det er selvfølgelig frivilligt og vi bruger ikke oplysningerne til andet.

Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet accepterer du Skole og Forældres privatlivspolitik. Læs den her.