Vælg Side

Diagnoser

Har dit barn en diagnose? Eller har du en formodning om, at det kunne være dét, der er årsagen til, at dit barn handler som han/hun gør? Klik herunder eller scroll ned for at få et indblik i forskellige diagnoser og få gode råd til, hvordan både forældre og skole kan hjælpe og støtte barnet.

Du kan læse om:
ADHD – Autisme – Angst – Depression – Spiseforstyrrelser- Træningsafhængighed – Ordblindhed – Talblindhed – Særligt sensitiveSkolevægring – Støtte til børn med særlige behov

ADHD

Har dit barn ADHD?

Børn med ADHD bliver ofte beskyldt for at forstyrre undervisningen i skolen. Men med forståelse og den rette støtte kan de blive flyvende. Klik og bliv klogere på ADHD og hvordan forældre og skolen kan hjælpe barnet.

Læs mere
Indlæser

Autisme

Er dit barn autist?

Autister er lige så forskellige som alle andre, men har som regel de tre s’er tilfælles: Sensitivitet, særinteresser og sociale udfordringer. Få et indblik i diagnosen her.

Læs mere

En mors fortælling: ”Vi kom så langt ud, at jeg så min søn som et monster og følte, det var min skyld”

Hvorfor skal han altid ødelægge det hele, tænker Charlotte ofte om sin søn. Først da hun begynder at arbejde med sig selv, indser hun, at Tobias skælder ud og gør modstand, fordi han har det virkelig svært. Da hun stopper med at gøre som skolen og lægen råder hende til, begynder der en forvandling. Her får du historien om Tobias fortalt af hans mor.

Læs mere

“Hvorfor kan jeg ikke bare være ligesom de andre børn?”

”Luften er tyk af larm og dårlig luft. Kvalmen sniger sig ind på Tobias igen. Hvad skal der ske nu? Skal de have vikar igen? Tobias hjerte banker hurtigt.” Det er en ganske almindelig skoledag. De andre børn ser ud til at være glade, men i Tobias’ hoved er der angst og kaos. Her giver hans mor sit bud på, hvordan en dag i hans liv må føles.
Tobias fik senere diagnosen, GUA, der er en autisme spektrum forstyrrelse.

Læs mere
Indlæser

Angst

Find og hjælp de angste børn

Op til hvert tiende barn vil opleve at få en angstlidelse i barndommen. Med den rette behandling kan langt de fleste dog blive helt fri
for den pinefulde tilstand, som kan have store konsekvenser for trivsel og læring. Vejen går gennem mere viden, færre særregler – og forældrene, fortæller lederen af Center for Angst.

Læs mere

10 råd fra læge: Hjælp dit barn ud af angst, pres og mistrivsel

Bliver du også usikker på, hvordan du støtter dit barn bedst til at mindske bekymringer og øge trivslen? Så er der hjælp at hente. Læge og hypnoterapeut Anna Knakkergaard, der gennem en årrække har hjulpet børn og deres familier med at slippe ud af angst, skolevægring eller til en bedre søvn, deler her en række konkrete råd du, som forælder, kan bruge til at hjælpe dit barn med at mindske bekymringer.

Læs mere
Indlæser

Depression

Indlæser

Højtbegavede

Find de højtbegavede i klasseværelserne og fold deres kompetencer ud

Fra skoleåret 2024/25 skal alle skolerne i gang med at screene for høj begavelse i indskolingen. Formålet er at identificere de højtbegavede elever og at støtte dem i at blive så dygtige, som de kan. Her får du mere viden om, hvilken adfærd der kan kendetegne de højtbegavede, hvordan screeningen foregår og råd til hvad man som forælder og som skole kan gøre – allerede nu!

Læs mere

Hvad karakteriserer højtbegavede børn? Og hvad kan skolen og forældrene gøre for at støtte dem?

Når børn med en høj IQ skal begynde i skole, tror de ofte det er et ”Himmerige”, hvor de kan dele deres nysgerrighed og entusiasme for viden med klassekammerater og lærere. Alt for ofte ender de i stedet med at føle sig anderledes og alene i deres måde at opleve og forstå verden på. Se, hvad der karakteriserer højtbegavede børn, og få gode råd til skolen og til forældrene.

Læs mere
Indlæser

Spiseforstyrrelse/træningsafhængighed

Indlæser

Ordblindhed

Indlæser

Talblindhed

Indlæser

Særligt sensitive

Webinar: Er dit barn særligt sensitivt?

Nogle børn sanser mere intenst end andre. De kan fx blive meget påvirket af larm, konflikter eller tøj, der sidder stramt. I sig selv er det hverken en diagnose eller nødvendigvis et problem at være særligt sensitiv – stærke sanser er gode for både læring og trivsel. Men et sensitivt barn kan blive overstimuleret, og så bliver trækket en belastning. I dette webinar kan du høre Ulla Hinge Thomsen, forfatter til bestselleren Særligt sensitiv fortælle om de sensitive træk, og møde lederen af Skole og Forældres forældrerådgivning, Rikke Alice Bille, der hver dag hjælper forældre med børn i mistrivsel.

Læs mere
Indlæser

Skolevægring

”Alvin har ikke været i skole i et år”

I snart tre år har Petras søn Alvin mistrivedes i skolen, og det sidste år har han slet ikke været i skole. Han er ordblind, viser tegn på autisme og er angst for at komme uden for sit hjem. Her fortæller Petra, hvordan Alvin’ problemer har væltet hendes lille familie, og hvordan hun har oplevet at blive mødt, når hun har bedt om hjælp til sin søn.

Læs mere
Indlæser

Støtte til børn med særlige behov

Hvordan du er den bedste støtte for dit barn med psykiske problemer

Flere og flere børn og unge kæmper med angst, depression, autisme, ADHD og spiseforstyrrelser. Forskning viser, at pårørende er afgørende i behandlingen af psykiske problemer, men at de ikke nødvendigvis får hjælp til at håndtere den opgave. Det efterlader mange forældre under stort pres. Tea Sletved har derfor skrevet Bogen til pårørende, som tilbyder viden, vejledning og gode råd baseret på fagfolks erfaringer og forskning inden for feltet. Her får du et uddrag.

Læs mere
Indlæser

Få ny viden, inspiration og gode råd til at støtte dit skolebarn
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Skole og Forældres magasin, Skolebørn, og få de nyeste artikler direkte i din indbakke 8 gange om året.
Det er helt GRATIS og vi giver ikke din mailadresse videre til anden part.

Hvis du har lyst, kan du udfylde fødselsåret for dit barn/dine børn, så vi kan sende dig artikler, der passer til dit barns klassetrin. Det er selvfølgelig frivilligt og vi bruger ikke oplysningerne til andet.

Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet accepterer du Skole og Forældres privatlivspolitik. Læs den her.