Uddannelsesvalg
Fingrene i bolledejen: Den understøttende undervisning kan bruges til at lade eleverne prøve kræfter med forskellige erhverv.
Understøttende undervisning:
Temauge
giver indblik i jobmuligheder
I Humleby er det eleverne, der veksler kroner til humledadler i banken, forbinder ben i skadestuen og tager billeder og skriver artikler til Humlenews. I en uge er Humlebæk Skole forvandlet til en hel by, hvor eleverne får en forsmag på fremtiden.
Iskadestuens reception sidder Alberte fra 4. klasse og udfylder et skema med stor omhu. En dreng har fået en hudafskrabning og hans navn, skade og kontaktlærer skal noteres. Indenfor står et par små sygeplejersker klar med plaster. I løbet af ugen har eleverne på skadestue-holdet lært at give hjertemassage, rense sår og lægge forbindinger. De har også haft besøg af to Falck-reddere og et par forældre, der arbejder som læger og sygeplejersker, som har fortalt om deres job.
”Jeg ved ikke, hvad jeg selv vil være endnu, men nu ved jeg lidt om, hvordan det er at være læge og sygeplejerske,” fortæller Alberte, som synes det har været en spændende uge.
Forståelse for samfundet
Torsdag eftermiddag er forældrene inviteret på besøg i Humleby, hvor de kan købe mad fra flere restauranter, shoppe hjemmelavede cremer og kunstværker og blive underholdt af byens gøglere. Derfor er der travlt i banken, hvor Sivalalaxmy fra 8. klasse er i gang med at veksle penge til kurs 100.
”Jeg kan godt lide matematik og synes det er spændende med regnskab, så jeg overvejer selv at arbejde i en bank. Ugen har givet mig en forståelse for, hvor vigtig en bank er for et samfund og lidt om, hvordan det er at arbejde i en bank. Vi har diskuteret, hvad der er godt for banken og vekslet rigtig mange penge. Man skal have et stort overblik og en god tålmodighed,” fortæller hun.
Samtaler i hjemmet
Temaugen på skolen har haft den sideeffekt, at der er blevet snakket en hel del job og uddannelse derhjemme, fortæller Sebastian Bregning, der er far til et barn i 0. klasse og en storebror i 5.
”Vi har talt om, hvorfor mor og far går på arbejde og hvilken sammenhæng, der er mellem penge, arbejde og muligheden for at købe ting. Det har også givet anledning til spørgsmål om, hvad en ingeniør laver, og hvordan arkitekter og tømrere har hver deres rolle, når et hus skal bygges.”
På ”Skadestuen” lærte eleverne blandt andet at give hjertemassage og lægge forbindinger.
Nogle elever havde i løbet af ugen produceret deres egne cremer, som torsdag blev solgt for Humledadler.
I Humleby kunne Forældre og andre besøgende veksle danske kroner til Humledadler, hvis de ville købe ind i byens butikker eller restauranter.
Elever og forældre kunne også stemme på Ugens Pressebillede, som var taget af eleverne i Mediegruppen til Humlebys egen avis Humlenews.
Hos fotografen kunne man få taget sit helt eget portræt for få Humledadler.
”Begge mine forældre har taget en finansiel uddannelse. Det gør jeg nok også. Jeg synes det er én selv, der skal tage ansvaret for at vælge uddannelse, men både forældrene og skolen skal hjælpe og støtte én,” siger Sivalalaxmy fra 8.A (3. fra venstre).
Humleby kunne også byde på musik og gøgl.
Der var rift om Humlebys egen avis Humlenews, som eleverne fik lavet i løbet af ugen.
Læs også:
”Virksomheder adopterer klasser”
”Inspiration: Det har andre gjort”
”Sådan bliver du dit barns bedste vejleder”
”Gør dit barn parat til uddannelse”
Har de andre forældre på skolen også læst Skolebørn?
Hjælp os med at gøre flere forældre opmærksomme på Magasinet Skolebørn, så de også kan få den nyeste viden og inspiration til livet som skoleforælder.
Download printvenlig plakat her og hæng den op på din skole.
Skolebørn nr. 4 – november 2014. Magasinet Skolebørn udgives af Landsorganisationen Skole og Forældre og udkommer fire gange årligt. Det nyeste magasin er forbeholdt forældre på Skole og Forældres medlemsskoler og kan findes på deres Forældreintra. Du er velkommen til at citere og bringe uddrag fra artikler, så længe Skole og Forældres magasin, Skolebørn, tydeligt angives som kilde. Artiklerne er ikke nødvendigvis udtryk for Skole og Forældres holdning.
Redaktion: Redaktør: Maj Carboni (DJ): mc@skole-foraeldre.dk · Ansvarsh. red. Mette With Hagensen · Redaktionssekretær og annoncer: Lizzi Ege Johansen: lej@skole-foraeldre.dk Layout: Gregorius
Vil du annoncere i Skolebørn? Se priser her.
Vil du også have det nyeste nummer af Skolebørn? Din skole kan blive medlem her.
Du kan købe magasinet til download her.
Du kan også blive personligt medlem af Skole og Forældre og få det trykte magasin leveret til døren, her.
Skole og Forældre er landsorganisation for forældre til børn i folkeskolen. Medlemmerne er forældrerepræsentanterne i 80 % af folkeskolens skolebestyrelser. Organisationens aktive er selv forældre fra skolebestyrelser. Se mere på: www.skole-foraeldre.dk
Bemærk: Skoleborn.dk anvender cookies til statistik med det formål at forbedre indholdet.