
Podcast: Præstationspres
Flere og flere ringer til Forældrerådgivningen, fordi deres barn bukker under for det stigende pres om at skulle præstere nok og hurtigt i skolen. Lyt med, når Spørg om skolebørn sætter fokus på præstationspres.
Læs mereVælg side
Skolebørn / Præstationspres
26 % af forældrene vurderer, at deres barn “ofte” eller “hele tiden” føler sig presset over de krav og forventninger, de møder i skolen, viser en undersøgelse fra magasinet Skolebørn. De fleste elever har det heldigvis godt i skolen, men samtidig er der en stigende grad af elever, der mistrives. Også andre elever i forhold til tidligere. Det er blandt andet fokus på præstationer og et evigt højt tempo, der presser flere børn og unge.
SCROLL NED og læs mere om, hvad der er på spil for børn og unge i dag. Og hvad skoler og forældre kan gøre for at lette presset og styrke trivslen.
Flere og flere ringer til Forældrerådgivningen, fordi deres barn bukker under for det stigende pres om at skulle præstere nok og hurtigt i skolen. Lyt med, når Spørg om skolebørn sætter fokus på præstationspres.
Læs mereBørn bliver ikke pressede af at stå på tæer og gøre sig umage, men af at lære i et miljø, hvor fokus er på rigtigt og forkert. Både du som forælder og skolen kan være med til at skabe et positivt præstationsmiljø, siger leder af Forældrerådgivningen Rikke Bille. Her får du hendes gode råd til at lette presset fra dit barns skuldre.
Læs mereNår højt tempo, præstationsræs og selvvurdering går hånd i hånd, kan det blive svært at være barn eller ung. Center for Ungdomsforskning har undersøgt, hvad der bidrager til at skabe mistrivsel blandt unge i dag.
Læs mereMagasinet Skolebørn har spurgt 686 forældre til børn i folkeskolen om deres oplevelse af præstationspres hos deres børn. 26 % af dem vurderer, at deres barn ”ofte” eller ”hele tiden” føler sig presset over de krav og forventninger, de møder i skolen. Her får du et udpluk af forældrenes kommentarer.
Læs mereAfhængigt af, om unge mistrives i kort tid på grund af et konkret problem, eller de i lange perioder ikke har det godt, skal der forskellige former for støtte til. Center for Ungdomsforskning har set på, hvad der hjælper i fire forskellige slags mistrivselsforløb hos unge.
Læs mereMange børn og unge føler sig pressede over at skulle fremstå så perfekte som overhovedet muligt på sociale medier. To eksperter nævner åbenhed og en gammel, japansk tankegang, som mulige metoder til at gøre presset mindre.
Læs mereNår der stilles krav i skolen, kan nogle børn få det så dårligt, at de reagerer ved at slå, sparke eller true, læste jeg for nyligt i en rapport om vold og chikane i folkeskolen. Andre børn bliver passive, udvikler angst og mangler tro på egne evner, så de vægrer sig mod at komme i skole. Det er et reelt voksende samfundsproblem, at børn og unge i stigende grad stresses og bliver så psykisk sårbare, at de ikke længere kan fungere i de fællesskaber de indgår i hjemme, i skolen og i fritiden.
Læs mereFlere og flere forældre ringer, fordi deres børn er brudt sammen af præstationspres, fortæller leder af Skole og Forældres Forældrerådgivning i podcasten Spørg’ om Skolebørn
Læs mereSom forældre er det allervigtigste, at vi bruger en masse tid på at tale med vores børn om deres svære følelser, ikke? Forkert. Tanker er som myggestik. Man skal lære at lade dem være. Hvis man giver negative tanker for meget opmærksomhed, vokser bekymringerne. Ifølge metakognitiv psykolog, Pia Callesen.
Læs mereNår verden presser dit barn, er det bedste ikke altid at snakke en hel masse om problemerne. Hjælp dit barn mod stress, pres og angst med hjælp fra metakognitiv terapi.
Læs mereFå ny viden, inspiration og gode råd til at støtte dit skolebarn
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Skole og Forældres magasin, Skolebørn, og få de nyeste artikler direkte i din indbakke 8 gange om året.
Det er helt GRATIS og vi giver ikke din mailadresse videre til anden part.
Hvis du har lyst, kan du udfylde fødselsåret for dit barn/dine børn, så vi kan sende dig artikler, der passer til dit barns klassetrin. Det er selvfølgelig frivilligt og vi bruger ikke oplysningerne til andet.
Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet accepterer du Skole og Forældres privatlivspolitik. Læs den her.