Vælg side

Præstationspres

26 % af forældrene vurderer, at deres barn “ofte” eller “hele tiden” føler sig presset over de krav og forventninger, de møder i skolen, viser en undersøgelse fra magasinet Skolebørn. De fleste elever har det heldigvis godt i skolen, men samtidig er der en stigende grad af elever, der mistrives. Også andre elever i forhold til tidligere. Det er blandt andet fokus på præstationer og et evigt højt tempo, der presser flere børn og unge.

SCROLL NED og læs mere om, hvad der er på spil for børn og unge i dag. Og hvad skoler og forældre kan gøre for at lette presset og styrke trivslen.

Præstationspres

26 % af forældrene vurderer, at deres barn "ofte" eller "hele tiden" føler sig presset over de krav og forventninger, de møder i skolen, viser en undersøgelse fra magasinet Skolebørn. De fleste elever har det heldigvis godt i skolen, men samtidig er der en stigende grad af elever, der mistrives. Også andre elever i forhold til tidligere. Det er blandt andet fokus på præstationer og et evigt højt tempo, der presser flere børn og unge. SCROLL NED og læs mere om, hvad der er på spil for børn og unge i dag. Og hvad skoler og forældre kan gøre for at lette presset og styrke trivslen.

Forsker: Sådan undgår vi præstationspres

Der er flere ting, der skal gøres anderledes, hvis vi skal komme præstationspres og mistrivsel til livs i skolerne. Sociolog, der forsker i unges mentale helbred, giver fem bud på, hvad der skal til. Men det er afgørende, at vi gør det på klasseniveau og stopper det individuelle fokus, mener han.

Læs mere

Hvad hjælper, når unge mistrives?

Afhængigt af, om unge mistrives i kort tid på grund af et konkret problem, eller de i lange perioder ikke har det godt, skal der forskellige former for støtte til. Center for Ungdomsforskning har set på, hvad der hjælper i fire forskellige slags mistrivselsforløb hos unge.

Læs mere

”Vi skal turde stille krav til hinanden, men samtidig tage hensyn til den enkelte”

Når der stilles krav i skolen, kan nogle børn få det så dårligt, at de reagerer ved at slå, sparke eller true, læste jeg for nyligt i en rapport om vold og chikane i folkeskolen. Andre børn bliver passive, udvikler angst og mangler tro på egne evner, så de vægrer sig mod at komme i skole. Det er et reelt voksende samfundsproblem, at børn og unge i stigende grad stresses og bliver så psykisk sårbare, at de ikke længere kan fungere i de fællesskaber de indgår i hjemme, i skolen og i fritiden.

Læs mere
Indlæser

Få ny viden, inspiration og gode råd til at støtte dit skolebarn
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Skole og Forældres magasin, Skolebørn, og få de nyeste artikler direkte i din indbakke 8 gange om året.
Det er helt GRATIS og vi giver ikke din mailadresse videre til anden part.

Hvis du har lyst, kan du udfylde fødselsåret for dit barn/dine børn, så vi kan sende dig artikler, der passer til dit barns klassetrin. Det er selvfølgelig frivilligt og vi bruger ikke oplysningerne til andet.

Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet accepterer du Skole og Forældres privatlivspolitik. Læs den her.