Vælg side

FOTO: ISTOCK

Podcast om præstationspres:

Livet som barn og ung er blevet anderledes. Flere og Flere ringer til Forældrerådgivningen, fordi deres barn bukker under for det stigende pres om at skulle præstere nok og hurtigt i skolen. Lyt med, når Spørg om skolebørn sætter fokus på præstationspres.

Du kan lytte til podcasten her

Eller i din foretrukne podcastafspiller:

Podimo

Apple Podcast

Spotify

Google Podcast

”Jeg er bare totalt idiot, fordi mine klassekammerater forstår faktisk godt, hvad min lærer snakker om. Jeg kan bare overhovedet ikke finde ud af det! … Det gav bare sådan et pres, du ved. Når man prøvede at hjælpe, var det bare: Nej tak! Hvor man tænker: Det er ikke fedt at være i…”

Sådan fortæller en mor i denne udgave af Spørg om skolebørn, hvor vi leder efter svar på:  

 • Hvorfor vi oftere og oftere hører, at børn og unge bukker under for præstationspres? 
 • Hvordan kan familierne gøre for at mindske det uhensigtsmæssige tryk på børn og unge?  
 • Hvilken rolle spiller samarbejdet mellem skole og forældre med hensyn til at nedbringe det uhensigtsmæssige præstationspres?

  Læs mere om præstationspres:

  Medvirkende i podcasten:

  Lise Aagaard Kaas

  Lise Aagaard Kaas er lektor ved læreruddannelsen på København Professionshøjskole, hvor hun underviser og forsker. Hun har blandt andet forsket i, hvordan øget brug af selvevalueringer, test og målinger påvirker børn og unges selvopfattelse og trivsel. Senest har sammen med kolleger udgivet bogen ”Jeg må være den dummeste i klassen Når skolens børn evaluerer sig selv udgivet på forlaget Samfundslitteratur. 

  Rikke Alice Bille

  Rådgiver og leder af Forældrerådgivningen hos Skole og Forældre. Har tidligere arbejdet med specialundervisning i folkeskolen. Er cand.pæd.pæd., uddannet lærer, master i organisatorisk coaching og læring og læser til psykoterapeut.

  Rikke Alice Bille

  Andy Højholdt

  Studievært i Spørg om Skolebørn. Er til daglig ansat ved læreruddannelsen på Københavns Professionshøjskole. Dér står han blandt andet bag podcasten Spørgetimen, og så han er forfatter til en række bøger målrettet lærere og pædagoger i skolen. Han er uddannet cand.scient.soc. fra Roskilde Universitet med en videreuddannelse som analytisk journalist.

  OPLEVER DIT BARN OGSÅ ET PRÆSENTATIONSPRES?
  Ring til Forældrerådgivningen på 70 25 24 68

  'Spørg om skolebørn' er en podcast, hvor du i hvert afsnit kan møde en forælder, der har oplevet udfordringer med sit barns skolegang.

  Temaerne er udvalgt på baggrund af de spørgsmål, som forældre typisk ringer til Skole og Forældres forældrerådgivning om. Forældrenes oplevelser bliver diskuteret af en ekspert på området og lederen af Forældrerådgivningen.

  Podcasten er produceret af Københavns Professionshøjskole og Skole og Forældre.

   

  Lyt til alle afsnit af podcasten Spørg om skolebørn:

  Angst

  Skilsmisse

  Diagnose

  Samarbejde

  Kommunikation

  Uro

  Læsning

  Ensomhed

  Skolevægring

  Præstationspres

  Uddannelsesvalg

  Ordblindhed

  Udgivet: april 2022

  Få ny viden, inspiration og gode råd til at støtte dit skolebarn
  Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Skole og Forældres magasin, Skolebørn, og få de nyeste artikler direkte i din indbakke 8 gange om året.
  Det er helt GRATIS og vi giver ikke din mailadresse videre til anden part.

  Hvis du har lyst, kan du udfylde fødselsåret for dit barn/dine børn, så vi kan sende dig artikler, der passer til dit barns klassetrin. Det er selvfølgelig frivilligt og vi bruger ikke oplysningerne til andet.

  Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet accepterer du Skole og Forældres privatlivspolitik. Læs den her.