Forrige - Næste

FORSIDE

ARKIV

INDHOLD

MAGASINET

SKOLEBØRN

NR. 3/2017

SIDE 6/21

10 fordele
ved folkeskolen

Har du valgt folkeskolen til dit barn? Tillykke! Her har du 10 grunde til, at vi i Skole og Forældre synes, at det er et fantastisk valg

  1. Du og dit barn er blevet en del af noget større. 8 ud af 10 forældre vælger nemlig folkeskolen til deres barn og det er vigtig i forhold til at skabe sammenhængskraft i nærmiljøet og samfundet.

  2. Folkeskolen er mangfoldig, så dit barn lærer at arbejde sammen med, forstå og respektere forskellige typer af mennesker med forskellige baggrunde. Det får de brug for, når de skal ud i den virkelige verden.

  3. Der er legeaftaler lige rundt om hjørnet, hvis du har valgt den lokale distriktsskole.

  4. Der er fokus på dit barns trivsel. Alle folkeskoler skal eksempelvis have en antimobbe-strategi og deltage i de nationale trivselsmålinger, så lærere, ledelse og skolebestyrelser kan få øje på eventuelle udfordringer og styrke trivslen.

  5. Der er fokus på dit barns faglige og sociale udvikling. Undervisningen i folkeskolerne skal leve op til mål fra Undervisningsministeriet (Fælles Mål) for elevernes læring, dannelse samt sociale og personlige udvikling og du kan følge dit barns udvikling via elevplaner samt dialogmøder og samarbejde med lærere og pædagoger.

  6. Lærerne har større mulighed for at dygtiggøre sig ved hjælp af efteruddannelse og faglig sparring gennem tilbud fra kommunen og Undervisningsministeriet.

  7. Folkeskolen er rummelig. Hvis dit barn har særlige behov eller udfordringer, kan det i folkeskolen få specialundervisning eller anden specialpædagogisk hjælp.

  8. Du og dit barn har flere rettigheder ifølge loven. For eksempel har folkeskolen pligt til at løse eventuelle problemer pædagogisk i stedet for (kun) at bruge sanktioner og dit barn kan ikke bare blive smidt ud, som det kan på fri- og privatskoler.

  9. Du har mulighed for at få indflydelse på skolen og elevernes skolegang gennem skolebestyrelsen, hvor flertallet af medlemmerne ifølge loven skal være forældre til børn på skolen.

  10. Det hele er gratis.
Skolebørn nr. 3 2017 INDHOLD