Venskaber

Det er afgørende for børns trivsel og læring i skolen, at de har gode kammerater i klassen, mener både forældre og forskere. Og det er de voksnes ansvar. Forældre kan støtte op om fællesskabet med legeaftaler, legegrupper og sociale arrangementer. Men det kan også give udfordringer. SCROLL NED og se, hvad du skal være opmærksom på.
Du kan også møde fire unge, der har oplevet, hvilke alvorlige konsekvenser det kan have at føle sig uden for fællesskabet.

Venskaber

Det er afgørende for børns trivsel og læring i skolen, at de har gode kammerater i klassen, mener både forældre og forskere. Og det er de voksnes ansvar. Forældre kan støtte op om fællesskabet med legeaftaler, legegrupper og sociale arrangementer. Men det kan også give udfordringer. SCROLL NED og se, hvad du skal være opmærksom på. Du kan også møde fire unge, der har oplevet, hvilke alvorlige konsekvenser det kan have at føle sig uden for fællesskabet.

Legeaftaler – Fordele og udfordringer

Legeaftaler kan styrke venskaber og glæden ved at gå i skole. De kan have positiv betydning for barnets venskaber og fællesskabet i klassen. Der er dog også børn, der er udenfor fællesskabet og legeaftalerne, og det er derfor vigtigt at inkludere dem, ved at invitere bredt som forældre.

Læs mere
Indlæser

Få ny viden, inspiration og gode råd til at støtte dit skolebarn
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Skole og Forældres magasin, Skolebørn, og få de nyeste artikler direkte i din indbakke 8 gange om året.
Det er helt GRATIS og vi giver ikke din mailadresse videre til anden part.

Hvis du har lyst, kan du udfylde fødselsåret for dit barn/dine børn, så vi kan sende dig artikler, der passer til dit barns klassetrin. Det er selvfølgelig frivilligt og vi bruger ikke oplysningerne til andet.

Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet accepterer du Skole og Forældres privatlivspolitik. Læs den her.