Fravær

Tusindvis af børn og unge mistrives så meget i skolen, at de ender med ikke at kunne deltage i undervisningen og fællesskabet med deres klassekammerater. Hvis de altså ikke får den støtte, de har brug for. Elever med bekymrende skolefravær – eller skolevægring – har ofte flere udfordringer end de fleste, men hvis vi undersøger årsagerne til deres mistrivsel får vi måske øje på, hvad der ikke fungerer i skolesystemet. Derved kan vi hjælpe disse elever, men også styrke trivslen for andre elever.
Scroll ned og bliv klogere på, hvad årsagerne til skolevægring kan være, hvordan det opleves i familierne og hvad man kan gøre ved det.

Fravær

Tusindvis af børn og unge mistrives så meget i skolen, at de ender med ikke at kunne deltage i undervisningen og fællesskabet med deres klassekammerater. Hvis de altså ikke får den støtte, de har brug for. Elever med bekymrende skolefravær - eller skolevægring - har ofte flere udfordringer end de fleste, men hvis vi undersøger årsagerne til deres mistrivsel får vi måske øje på, hvad der ikke fungerer i skolesystemet. Derved kan vi hjælpe disse elever, men også styrke trivslen for andre elever. Scroll ned og bliv klogere på, hvad årsagerne til skolevægring kan være, hvordan det opleves i familierne og hvad man kan gøre ved det.

Find og hjælp de angste børn

Op til hvert tiende barn vil opleve at få en angstlidelse i barndommen. Med den rette behandling kan langt de fleste dog blive helt fri
for den pinefulde tilstand, som kan have store konsekvenser for trivsel og læring. Vejen går gennem mere viden, færre særregler – og forældrene, fortæller lederen af Center for Angst.

Læs mere

”Alvin har ikke været i skole i et år”

I snart tre år har Petras søn Alvin mistrivedes i skolen, og det sidste år har han slet ikke været i skole. Han er ordblind, viser tegn på autisme og er angst for at komme uden for sit hjem. Her fortæller Petra, hvordan Alvin’ problemer har væltet hendes lille familie, og hvordan hun har oplevet at blive mødt, når hun har bedt om hjælp til sin søn.

Læs mere

Rasmus Edelberg: Skolevægring kræver fælles indsats

Når børn har det så dårligt, at de ikke kan komme i skole, kan det være tegn på, at der er huller i det sikkerhedsnet, der skulle have grebet og hjulpet børnene, før de begyndte at mistrives. Elever med skolevægring er typisk tynget af flere udfordringer end de fleste, og det er derfor dem, der hurtigst falder gennem hullerne i nettet. Vi bør se på sager om skolevægring med stor alvor.

Læs mere

Forældre og eksperter: Erfaringer med fjernundervisning bør bruges til børn med skolevægring

Forældre til børn med skolevægring eller langvarig sygdom har forgæves råbt på fjernundervisning i årevis. Da corona-virussen ramte Danmark kunne det hele pludselig lade sig gøre. Nu vil forældrene have, at erfaringerne kommer deres børn til gode. Men skolerne har tilsyneladende valgt at gå tilbage til det gamle. Mads og Heidi er begge forældre til børn, der stortrives med fjernundervisning.

Læs mere
Indlæser

Få ny viden, inspiration og gode råd til at støtte dit skolebarn
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Skole og Forældres magasin, Skolebørn, og få de nyeste artikler direkte i din indbakke 8 gange om året.
Det er helt GRATIS og vi giver ikke din mailadresse videre til anden part.

Hvis du har lyst, kan du udfylde fødselsåret for dit barn/dine børn, så vi kan sende dig artikler, der passer til dit barns klassetrin. Det er selvfølgelig frivilligt og vi bruger ikke oplysningerne til andet.

Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet accepterer du Skole og Forældres privatlivspolitik. Læs den her.