Vælg side

6 gode råd, når skole-hjem-samarbejdet er svært 

KILDE: Forældrerådgivningen, Skole og Forældre
BILLEDE: Colourbox

1

Er du kommet i konflikt med skolen, er det altid bedst at trappe ned og gå i dialog.

2 

Tænk over, hvad det gør ved dig, når skolen taler på en bestemt måde om dit barn, og gør op med dig selv, hvordan du vil møde skolen i deres opfattelse.

3

Tal med dit barn om, hvordan han eller hun oplever skolen, og hvordan han eller hun reagerer, når læreren stiller krav, eller når der sker forskellige ting i klassen.

Vær åben og ærlig, for det kommer du længst med. Fortæl, hvordan barnet opfører sig hjemme, hvad der virker hos jer og fortæl også, hvornår det er svært derhjemme – kom med gode eksempler.

5 

Søg hjælp. Det er hårdt at have et barn, der har det svært i skolen. Overvej, hvem der kan hjælpe med at aflaste jer, så I har energi til at løse situationen – venner, familie o.l. – og/eller søg professionel hjælp og rådgivning.

Hvis konflikten er gået helt i hårdknude, og I ikke føler jer mødt eller lyttet til, kan et skoleskift være en god idé. Mange er bange for, at nissen flytter med, men det gør den ikke nødvendigvis.

Udgivet: april 2019

Få de nyeste artikler fra Magasinet Skolebørn direkte i din indbakke 4-8 gange om året ved at tilmelde dig herunder. Det er helt gratis. Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet accepterer du Skole og Forældres privatlivspolitik. Læs den her.

P.S. Magasinet Skolebørn udgives af Skole og Forældre, landsorganisation for forældre til børn i folkeskolen. Dette tilbud gælder kun forældre på vores medlemsskoler. Ved du ikke om din skole er medlem? Skriv bare navnet på din skole, så tjekker vi det løbende. Ville du bare ønske, at din skole var medlem, så du kunne få nyhedsbrevet? Så tip din skolebestyrelse om, at de kan melde sig ind her.