6 gode råd, når skole-hjem-samarbejdet er svært 

KILDE: Forældrerådgivningen, Skole og Forældre
BILLEDE: Colourbox

1

Er du kommet i konflikt med skolen, er det altid bedst at trappe ned og gå i dialog.

2 

Tænk over, hvad det gør ved dig, når skolen taler på en bestemt måde om dit barn, og gør op med dig selv, hvordan du vil møde skolen i deres opfattelse.

3

Tal med dit barn om, hvordan han eller hun oplever skolen, og hvordan han eller hun reagerer, når læreren stiller krav, eller når der sker forskellige ting i klassen.

Vær åben og ærlig, for det kommer du længst med. Fortæl, hvordan barnet opfører sig hjemme, hvad der virker hos jer og fortæl også, hvornår det er svært derhjemme – kom med gode eksempler.

5 

Søg hjælp. Det er hårdt at have et barn, der har det svært i skolen. Overvej, hvem der kan hjælpe med at aflaste jer, så I har energi til at løse situationen – venner, familie o.l. – og/eller søg professionel hjælp og rådgivning.

Hvis konflikten er gået helt i hårdknude, og I ikke føler jer mødt eller lyttet til, kan et skoleskift være en god idé. Mange er bange for, at nissen flytter med, men det gør den ikke nødvendigvis.

Udgivet: april 2019

Få ny viden, inspiration og gode råd til at støtte dit skolebarn
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Skole og Forældres magasin, Skolebørn, og få de nyeste artikler direkte i din indbakke 8 gange om året.
Det er helt GRATIS og vi giver ikke din mailadresse videre til anden part.

Hvis du har lyst, kan du udfylde fødselsåret for dit barn/dine børn, så vi kan sende dig artikler, der passer til dit barns klassetrin. Det er selvfølgelig frivilligt og vi bruger ikke oplysningerne til andet.

Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet accepterer du Skole og Forældres privatlivspolitik. Læs den her.