Vælg side

Flygtninge

Hvordan modtager vi bedst flygtningebørn i folkeskolen?
Hvad kan skolen og forældrene gøre for at hjælpe?

SCROLL ned og læs mere om forskning og erfaringer på området.

Flygtninge

Hvordan modtager vi bedst flygtningebørn i folkeskolen? Hvad kan skolen og forældrene gøre for at hjælpe? SCROLL ned og læs mere om forskning og erfaringer på området.

Vejen fra flugt til folkeskole

Alle flygtningebørn har ret til undervisning, når de kommer til Danmark, men der er forskel på om barnet kommer fra Syrien eller Ukraine. Her får du et overblik over, hvilke regler, der gælder for hvem.

Læs mere

Billedreportage fra modtageklasse

De ukrainske flygtningebørn, der kommer til Danmark, skal gå i modtageklasser, lyder udmeldingen fra Undervisningsministeriet. Men hvad er det en modtageklasse er og kan? Magasinet Skolebørn er taget til Nexø på Bornholm for at høre, hvilke erfaringer de har på Paradisbakkeskolen, der har haft modtageklasser i mange år.

Læs mere

Hvordan modtages flygtningebørn bedst? Modtageklasser eller direkte ind i almenklasser?

Omkring halvdelen af landets kommuner var egentlig gået væk fra at undervise nytilkomne børn i modtageklasser for i stedet at integrere eleverne i almenklasser fra start af. Så meldte undervisningsministeren ud, at der igen skal oprettes modtageklasser i næsten alle kommuner for at tage i mod flygtningebørn fra Ukraine. Nu er der kommet en ny aftale, der giver kommunerne større spillerum for at løse opgaven.

Læs mere

7 ud af 10 skoleforældre vil hjælpe en flygtningefamilie

Et flertal af forældre vil gerne hjælpe flygtninge på deres barns skole ved fx ved at invitere barnet hjem på legeaftaler, tage dem med til fritidsaktiviteter og hjælpe med skole-hjem-samarbejdet. Det kan gøre en kæmpe forskel for en flygtningefamilie, viser erfaringer fra Røde Kors og Dansk Flygtningehjælp. Og så får de frivillige støttepersoner også noget ud af det.

Læs mere
Indlæser

Få ny viden, inspiration og gode råd til at støtte dit skolebarn
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Skole og Forældres magasin, Skolebørn, og få de nyeste artikler direkte i din indbakke 8 gange om året.
Det er helt GRATIS og vi giver ikke din mailadresse videre til anden part.

Hvis du har lyst, kan du udfylde fødselsåret for dit barn/dine børn, så vi kan sende dig artikler, der passer til dit barns klassetrin. Det er selvfølgelig frivilligt og vi bruger ikke oplysningerne til andet.

Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet accepterer du Skole og Forældres privatlivspolitik. Læs den her.