Vælg Side

Kronikker

På denne side har magasinet Skolebørn givet ordet til eksperterne. Det kan være en forfatter til en ny relevant bog, en skoleforsker eller en forælder, der har noget på hjerte.

Kronikker

På denne side har magasinet Skolebørn givet ordet til eksperterne. Det kan være en forfatter til en ny relevant bog, en skoleforsker eller en forælder, der har noget på hjerte.

15-årige Fridas digt om ensomhed

”Efter flere års, efterhånden naive, forsøg på at blive en del af hverdagens gængse samtaler, venskaber, bånd. Så er min mistillid til mig selv, men i højere grad til /andres opfattelse af ´mig´ SÅ stor,” skriver Frida på 15 år.
Nu står hun frem med sin historie i C:NTACT’s forestilling EN SOM HED.
Du kan få lov at læse hele hendes digt her.

Læs mere

”Opdag matematikken i hverdagen”

Som nybagt skoleforælder kan man være nervøs for om ens barn kan følge med fagligt og vil måske gerne støtte sit barn i at komme godt i gang – fx med matematikken. Der er dog ingen grund til at kaste sig over lærebøger og bruge eftermiddagene på at løse opgaver i matematikhæfter. Man skal hellere tale med sit barn om de tal og former man støder på i hverdagen og lege matematikken ind, lyder rådet fra en mor og matematikbogsforfatter.

Læs mere

’Bedstefarskole’ giver kvalitetstid med børnebørnene

Hvordan kan familien gøre bedre brug af bedsteforældrene og bedsteforældre få nogle gode stunder med børnebørnene? Det spørgsmål stillede bedstefar til 7 børnebørn i skolealderen, Hans Henrik Holm, sig selv og kom med sit eget bud på svaret: ”Bedstefarskolen”. En time om ugen har han og børnebørnene leget politikere og dommere og talt om guder og retfærdighed. Både bedstefar og børnebørn har nydt tiden sammen, men det har også givet gode snakke over middagsbordet hjemme hos mor og far. Og måske har børnene lært noget, de ellers ikke ville have lært.

Læs mere

Kronik: Corona-isolationen har fået børn til at føle sig forkerte – Støt dit barn i at føle sig rigtig igen

Mange børn og unge i Danmark føler sig under pres, er utrygge, har angst og føler sig ensomme. Corona-isolation har været med til at forstærke disse følelser – og det kan få konsekvenser i voksenlivet. Når vi ser på barnet udefra, kan vi godt se symptomerne på isolationen, men hvad sker der i virkeligheden inden i barnet. Og hvordan kan vi som forældre støtte barnet bedst muligt?

Læs mere

Hvad karakteriserer højtbegavede børn? Og hvad kan skolen og forældrene gøre for at støtte dem?

Når børn med en høj IQ skal begynde i skole, tror de ofte det er et ”Himmerige”, hvor de kan dele deres nysgerrighed og entusiasme for viden med klassekammerater og lærere. Alt for ofte ender de i stedet med at føle sig anderledes og alene i deres måde at opleve og forstå verden på. Se, hvad der karakteriserer højtbegavede børn, og få gode råd til skolen og til forældrene.

Læs mere
Indlæser

Få ny viden, inspiration og gode råd til at støtte dit skolebarn
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Skole og Forældres magasin, Skolebørn, og få de nyeste artikler direkte i din indbakke 8 gange om året.
Det er helt GRATIS og vi giver ikke din mailadresse videre til anden part.

Hvis du har lyst, kan du udfylde fødselsåret for dit barn/dine børn, så vi kan sende dig artikler, der passer til dit barns klassetrin. Det er selvfølgelig frivilligt og vi bruger ikke oplysningerne til andet.

Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet accepterer du Skole og Forældres privatlivspolitik. Læs den her.