
Podcast: Alle elsker at hade Aula
Lyt med i podcasten Spørg om Skolebørn, når Anette Prehn, Dorte Lange, Kristian Vengsgaard og Rikke Alice Bille diskuterer brugen af Aula.
Læs mereVælg side
Skolebørn / Podcast: Spørg om skolebørn / Lyt til alle afsnit af podcasten
Lyt med i podcasten Spørg om Skolebørn, når Anette Prehn, Dorte Lange, Kristian Vengsgaard og Rikke Alice Bille diskuterer brugen af Aula.
Læs mereLyt med i podcasten Spørg om Skolebørn, når Louise Klinge, Rikke Alice Bille og Bo Stjerne Thomsen giver deres bud på, hvordan man opnår et konstruktivt skole-hjem-samarbejde med børnene i fokus.
Læs mereEn undersøgelse fra magasinet Skolebørn viser, at et flertal af forældre har et ønske om en skole uden skældud. Lyt med, når Louise Klinge og Erik Sigsgaard giver en beskrivelse af fremtidens skole, hvor børnene har så gode rammer, at der ikke er behov for at skælde ud.
Læs mereMan kan godt lære at lade være med at skælde ud. Men det kræver øvelse og træning. Uddannelsesforsker Louise Klinge giver sine bud på, hvordan man lærer at lade være med at skælde ud.
Læs mereMange børn oplever skældud i deres hverdag, som i sidste ende kan have betydning for deres trivsel og læring i skolen. Lyt til dette afsnit af ‘Spørg om skolebørn’ som handler om, hvad skældud er og hvilke konsekvenser det kan have for barnet.
Læs mereAntallet af børn, der får en psykiatrisk diagnose, er fordoblet på få år. Forældre og skole kan have behov for at få sat navn på barnets udfordringer. Men diagnoser kan også stemple et barn, og udløser ikke altid den støtte, som forældrene håbede på. Temaet i dette afsnit af Spørg om skolebørn er: Diagnose – og hvad så?
Læs mereHvordan kan uro påvirke et barns trivsel og læring? Hvad kan man gøre for at reducere uhensigtsmæssig uro? Hvilken rolle spiller samarbejdet mellem forældre og skole i denne forbindelse?
Læs mereEt stigende antal børn og unge har svært ved at komme i skole og isolerer sig i stedet derhjemme. For dem er det at gå i skole forbundet med noget, de ikke tør eller magter. Men fraværet har store konsekvenser for børnene både fagligt og socialt. Lyt til podcast om skolevægring
Læs mereNår man skal lære nyt i skolen, foregår det ofte ved at læse og skrive. Som ordblind kan det derfor blive en udfordring at følge med i alle fag. De har behov for hjælp og støtte fra både forældre, pædagoger og lærere. Lyt med i denne udgave af Spørg om skolebørn, der sætter fokus på ordblindhed.
Læs mereSå hvordan støtter man sit barns læsning bedst muligt – og er det faktisk så vigtigt, at børn læser meget derhjemme? Det stiller vi skarpt på i denne udgave af Spørg om skolebørn.
Læs mereMange skolebørn oplever, at deres forældre går fra hinanden. Det er oftest en hård periode, men med den rette støtte kan barnet komme godt videre.
Lyt til podcast om skilsmisse:
Flere og flere ringer til Forældrerådgivningen, fordi deres barn bukker under for det stigende pres om at skulle præstere nok og hurtigt i skolen. Lyt med, når Spørg om skolebørn sætter fokus på præstationspres.
Læs mereForældre spiller en stor i, når unge skal være ungdomsuddannelse efter folkeskolen, men mange forældre oplever, at de er overladt til dem selv i forhold til at vejlede deres barn. Og er der særlige hensyn der skal tages til skolebarnet – hvordan får man så lige fortalt det og til hvem?
Læs mereHvad kan der være på spil, når et barn ikke kan finde sig til rette i skolen? Hvornår er et barn ensomt? Og hvad kan man gøre ved det?
Læs mereNogle gange kan kommunikationen mellem skole og hjem optrappe konflikten og gå ud over barnets skolegang og læring. Lyt med, når kommunikationen mellem skole og hjem, bliver diskuteret i Spørg om skolebørn.
Læs mereTemaet er angst blandt skolebørn. Vi skal lytte til en families historie, hvor barnets angst for at være i skole præger dagligdagen.
Læs mereI dag er skolen ikke bare et sted, hvor forældrene sender sine børn hen, og skolen skal heller ikke blot undervise eleverne. Uden dialog mellem skole og hjem. Skolen og forældrene skal nemlig samarbejde.
Læs mereFå ny viden, inspiration og gode råd til at støtte dit skolebarn
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Skole og Forældres magasin, Skolebørn, og få de nyeste artikler direkte i din indbakke 8 gange om året.
Det er helt GRATIS og vi giver ikke din mailadresse videre til anden part.
Hvis du har lyst, kan du udfylde fødselsåret for dit barn/dine børn, så vi kan sende dig artikler, der passer til dit barns klassetrin. Det er selvfølgelig frivilligt og vi bruger ikke oplysningerne til andet.
Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet accepterer du Skole og Forældres privatlivspolitik. Læs den her.