Vælg side

FOTO: PRIVAT

Podcast: Behov for nye veje i forældresamarbejde (afsnit 1):

 Mange forældre oplever skole-hjem-samarbejdet som vanskeligt og krævende. Der er behov for nye måder at tilgå forældresamarbejdet, så det bliver mere dynamisk og mindre fastlåst, mener eksperterne i studiet. Lyt med, når Spørg om skole får besøg af skoleforsker Gro Emmertsen Lund i studiet i en samtale om skole-hjem-samarbejdet. 

Du kan lytte til podcasten her

Eller i din foretrukne podcastafspiller:

Podimo

Apple Podcast

Spotify

Google Podcast

Mange forældre oplever samarbejdet med skolen som svært og krævende. De fleste ønsker, det var anderledes, men kan være svært at finde nye veje i samarbejdet. 

I to afsnit sætter Spørg om skolebørn, sammen med skoleforsker, ph.d. Gro Emmertsen Lund, fokus på behovene for nye tilgange til forældre samarbejdet. 

I centrum for afsnittene står begrebet responsivt forældresamarbejde, som et dynamisk og løsningsorienteret fokus på samarbejdet.

I dette første afsnit sætter vi fokus på udfordringerne, og de fastlåste måder at tale om forældre på i uhensigtsmæssige strukturer, som ofte præger samarbejdet. 

 

Læs mere om skole-hjem-samarbejde:

Medvirkende i podcasten:

Erik Sigsgaard

Gro Emmertsen Lund

Gro Emmertsen Lund er selvstændig forsker, konsulent og forfatter. Hun er Taos Associate og Faculty Advisor v. The Taos Institute samt en del af NO!SE; Network of Independent Scholars in Education. Hun holder oplæg, underviser og faciliterer organisations- og kulturudvikling i kommuner, skoler og andre uddannelsesinstitutioner. Hun har en master i evaluering fra Syddansk Universitet, samt en ph.d. fra Twente University, hvor hun har forsket i forældreperspektiver på skolers problemhåndtering.

Rikke Alice Bille

Rådgiver og leder af Forældrerådgivningen hos Skole og Forældre. Har tidligere arbejdet med specialundervisning i folkeskolen. Er cand.pæd., uddannet lærer, master i organisatorisk coaching og læring og læser til psykoterapeut.

Rikke Alice Bille

Andy Højholdt

Studievært i Spørg om Skolebørn. Er til daglig ansat ved læreruddannelsen på Københavns Professionshøjskole. Dér står han blandt andet bag podcasten Spørgetimen, og så han er forfatter til en række bøger målrettet lærere og pædagoger i skolen. Han er uddannet cand.scient.soc. fra Roskilde Universitet med en videreuddannelse som analytisk journalist.

OPLEVER DU OGSÅ UDFORDRINGER I SKOLE-HJEM-SAMARBEJDET?
Ring til Forældrerådgivningen på 70 25 24 68

'Spørg om skolebørn' er en podcast, hvor du i hvert afsnit kan møde en forælder, der har oplevet udfordringer med sit barns skolegang.

Temaerne er udvalgt på baggrund af de spørgsmål, som forældre typisk ringer til Skole og Forældres forældrerådgivning om. Forældrenes oplevelser bliver diskuteret af en ekspert på området og lederen af Forældrerådgivningen.

Podcasten er produceret af Københavns Professionshøjskole og Skole og Forældre.

 

Lyt til alle afsnit af podcasten Spørg om skolebørn:

Angst

Skilsmisse

Diagnose

Samarbejde

Kommunikation

Uro

Læsning

Ensomhed

Skolevægring

Præstationspres

Uddannelsesvalg

Ordblindhed

Skældud (1)

Undgå skældud (2)

Ingen skældud (3)

Udgivet: januar 2023

Få ny viden, inspiration og gode råd til at støtte dit skolebarn
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Skole og Forældres magasin, Skolebørn, og få de nyeste artikler direkte i din indbakke 8 gange om året.
Det er helt GRATIS og vi giver ikke din mailadresse videre til anden part.

Hvis du har lyst, kan du udfylde fødselsåret for dit barn/dine børn, så vi kan sende dig artikler, der passer til dit barns klassetrin. Det er selvfølgelig frivilligt og vi bruger ikke oplysningerne til andet.

Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet accepterer du Skole og Forældres privatlivspolitik. Læs den her.