Vælg side

Mig og mit barn – præsentation af forældre på forældremødet

En præsentationsskabelon og en tegning fra barnet er to sjove og anderledes hjælpemidler til at præsentere sig ud fra på forældremødet. Når det gælder en helt ny klasse, bliver hukommelsen virkelig sat på prøve. Her får du fidusen, som hjælper præsentationen og hukommenlsen på vej.

TEKST OG FOTO: FORÆLDREFIDUSER

Forberedelse: ½-1 time til tegninger og indsamling/print af skabeloner.

Varighed: 30 minutter

Sted: Før og under første forældremøde.

Det er svært at præsentere ud i det blå. Og det bliver hurtigt mekanisk og kedeligt. Det er nemmere at huske hinanden, når en præsentation er personlig og giver smil på læben. Forældrene bliver opmærksomme på, hvilke børn, der er i klassen. Og om der er noget de skal tage hensyn til. Der er noget at tage med hjem – og tale med børnene om

Sådan arrangeres præsentationsrunden

Inden forældremødet

1. Klassens lærer eller pædagog sørger for, at børnene tegner sig selv, deres familie, bolig, kæledyr eller andet, som de er glade for.

2. Læreren/pædagogen sender en skabelon til forældrene, som de skal udfylde og returnere inden forældremødet.

  • Hent et forslag til skabelonen her

3. Når skabelonerne er kommet retur printes et sæt pr. elev i klassen

  • Et sæt indeholder alle børnenes tegninger + de udfyldte skabeloner

På selve forældremødet

1. Læreren/ pædagogen deler børnenes tegninger ud til deres forældre.

2. Forældrene viser barnets tegning og fortæller lidt om barnet og sig selv med udgangspunkt i tegningen og den skabelon, de har udfyldt. Læreren kan hjælpe ved at spørge ind.

Derfor …

Det er bare lidt sjovere, det giver smil på læben, og det er meget mere personligt. Derfor er det også nemmere at huske hinanden.

Det giver idéer til, hvad man kan fremhæve, så man også kan huske hinanden bedre. Forældrene bliver opmærksomme på, hvilke børn der er i klassen. Og om der er noget, de skal tage hensyn til.

Det er svært for nogle at præsentere ud i det blå. Og det bliver hurtigt kedeligt og mekanisk

Udgivet: 2014

Få de nyeste artikler fra Magasinet Skolebørn direkte i din indbakke 4-8 gange om året ved at tilmelde dig herunder. Det er helt gratis. Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet accepterer du Skole og Forældres privatlivspolitik. Læs den her.

P.S. Magasinet Skolebørn udgives af Skole og Forældre, landsorganisation for forældre til børn i folkeskolen. Dette tilbud gælder kun forældre på vores medlemsskoler. Ved du ikke om din skole er medlem? Skriv bare navnet på din skole, så tjekker vi det løbende. Ville du bare ønske, at din skole var medlem, så du kunne få nyhedsbrevet? Så tip din skolebestyrelse om, at de kan melde sig ind her.