Vælg side

PowerPoint om trivsel – til forældremødet

Med afsæt i en lille PowerPoint-præsentation kan du som lærer eller pædagog præsentere forældregruppen for noget af den forskning, der underbygger forældrenes vigtige rolle. Eller skolelederen kan!

TEKST: FORÆLDREFIDUSER

Forberedelse: 30 minutter til at gennemgå oplæg til power point.

Varighed: Ca. 15-20 minutter på forældremødet.

Deltagere: Lærer, pædagog og forældre.

Som lærer og forældre har I en fælles opgave i forhold til børnenes læring, trivsel og udvikling. Med afsæt i en PowerPoint kan du som lærer præsentere forældrene for noget af den forskning, der underbygger forældrenes vigtige rolle. Herefter kan I diskutere, hvordan I samarbejder om optimale betingelser for såvel klasse som forældre.

Den norske forsker Thomas Nordahl er arkitekten bag den såkaldte LP-model, som mange kommuner gør brug af. Ifølge ham er 42 % af forældrene usikre på, hvad der forventes af dem, og hvad det vil sige at være forældre i skolen.

Forældre er betydningsfulde – også i skolen
Nordahl understreger, at forældrene skal vide, HVOR betydningsfulde de er for deres eget barns og hele klassens trivsel, og hvad de konkret kan gøre. Motivation og opmuntring går begge veje og er det bedste fundament for et frugtbart klassesamarbejde.

Som lærer er det vigtigt at fortælle om forventningerne til forældrenes involvering i klassen. Alle forældre vil deres børn det bedste, og 9 ud af 10 ser værdien ved forældresamarbejde. Forældre synes generelt, at det er vigtigt, og de vil gerne, men samarbejde kræver forventningsafstemning.

Hent slides og noter til PowerPoint her

 

”Forældre skal i mødet med lærerne opnå tro på sig selv som forældre. De skal have støtte og ros for det engagement, de udviser i forhold til deres børns skolegang.” Hjem og Skole, Thomas Nordahl

Udgivet: 2014

Få de nyeste artikler fra Magasinet Skolebørn direkte i din indbakke 4-8 gange om året ved at tilmelde dig herunder. Det er helt gratis. Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet accepterer du Skole og Forældres privatlivspolitik. Læs den her.

P.S. Magasinet Skolebørn udgives af Skole og Forældre, landsorganisation for forældre til børn i folkeskolen. Dette tilbud gælder kun forældre på vores medlemsskoler. Ved du ikke om din skole er medlem? Skriv bare navnet på din skole, så tjekker vi det løbende. Ville du bare ønske, at din skole var medlem, så du kunne få nyhedsbrevet? Så tip din skolebestyrelse om, at de kan melde sig ind her.