FOTO: PRIVAT

Podcast: Løsningen er responsivt forældresamarbejde (afsnit 2)

Skole-hjem-samarbejdet er afgørende for børns læring, trivsel og dannelse. Skoleforsker Gro Emmetsen Lund introducerer en mere dynamisk vej til samarbejdet mellem forældre og skole i begrebet responsivt skole-hjem-samarbejde. De enkelte forældrenes ressourcer skal i spil.

Du kan lytte til podcasten her

Eller i din foretrukne podcastafspiller:

Podimo

Apple Podcast

Spotify

Google Podcast

Det gode forældresamarbejde findes. Det hedder responsivt forældresamarbejde. Et samarbejde som er dynamisk og har fokus på dialog.

Her i afsnit 2 om forældresamarbejde, kan du høre, hvordan responsivt forældresamarbejde kan udvikles, og hvad det kræver af skolen – ledelsen, læreren, pædagoger og forældrene.

Skoleforkser Gro Emmetsen Lund er ophavskvinde til begrebet, og hun guider dig på vej. 

Læs mere om skole-hjem-samarbejde:

Medvirkende i podcasten:

Erik Sigsgaard

Gro Emmertsen Lund

Gro Emmertsen Lund, ph.d., er oprindeligt uddannet lærer, men arbejder i dag som konsulent. Hun har forsket i forældresamarbejde, problemhåndtering, inklusion og fastgroede antagelser i den danske skole. Dette forskningsarbejdet blev i 2017 til en ph.d.-afhandling fra Twente University, Holland. Gro Emmertsen Lund er desuden forfatter til en række bøger om skolen.

Rikke Alice Bille

Rådgiver og leder af Forældrerådgivningen hos Skole og Forældre. Har tidligere arbejdet med specialundervisning i folkeskolen. Er cand.pæd., uddannet lærer, master i organisatorisk coaching og læring og læser til psykoterapeut.

Rikke Alice Bille

Andy Højholdt

Studievært i Spørg om Skolebørn. Er til daglig ansat ved læreruddannelsen på Københavns Professionshøjskole. Dér står han blandt andet bag podcasten Spørgetimen, og så han er forfatter til en række bøger målrettet lærere og pædagoger i skolen. Han er uddannet cand.scient.soc. fra Roskilde Universitet med en videreuddannelse som analytisk journalist.

OPLEVER DU OGSÅ UDFORDRINGER I SKOLE-HJEM-SAMARBEJDET?
Ring til Forældrerådgivningen på 70 25 24 68

'Spørg om skolebørn' er en podcast, hvor du i hvert afsnit kan møde en forælder, der har oplevet udfordringer med sit barns skolegang.

Temaerne er udvalgt på baggrund af de spørgsmål, som forældre typisk ringer til Skole og Forældres forældrerådgivning om. Forældrenes oplevelser bliver diskuteret af en ekspert på området og lederen af Forældrerådgivningen.

Podcasten er produceret af Københavns Professionshøjskole og Skole og Forældre.

 

Lyt til alle afsnit af podcasten Spørg om skolebørn:

Angst

Skilsmisse

Diagnose

Samarbejde

Kommunikation

Uro

Læsning

Ensomhed

Skolevægring

Præstationspres

Uddannelsesvalg

Ordblindhed

Skældud (1)

Undgå skældud (2)

Ingen skældud (3)

Udgivet: januar 2023

Få ny viden, inspiration og gode råd til at støtte dit skolebarn
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Skole og Forældres magasin, Skolebørn, og få de nyeste artikler direkte i din indbakke 8 gange om året.
Det er helt GRATIS og vi giver ikke din mailadresse videre til anden part.

Hvis du har lyst, kan du udfylde fødselsåret for dit barn/dine børn, så vi kan sende dig artikler, der passer til dit barns klassetrin. Det er selvfølgelig frivilligt og vi bruger ikke oplysningerne til andet.

Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet accepterer du Skole og Forældres privatlivspolitik. Læs den her.