Podcast: Legende skole-hjem-samarbejde med børnene i fokus

FOTO: MAJKEN AABOE SCHULTZ

Podcast: Legende skole-hjem-samarbejde med børnene i fokus:

 Sidste år ringede 2500 forældre ind til Forældrerådgivning for at få et godt råd til, hvordan de kunne løse diverse problemstillinger på deres barns skole. Lyt med, når Louise Klinge, Rikke Alice Bille og Bo Stjerne Thomsen giver deres bud på, hvordan man opnår et konstruktivt skole-hjem-samarbejde med børnene i fokus. 

Du kan lytte til podcasten her

Eller i din foretrukne podcastafspiller:

Podimo

Apple Podcast

Spotify

Google Podcast

Skole-hjem-samarbejdet er utroligt vigtigt for børns læring og trivsel, men selvom vi i Danmark er et af de lande, hvor forældrene bliver inddraget allermest i deres børns skolegang, kan der alligevel opstå knuder i samarbejdet mellem skole og forældre. I 2022 var der 2.500 forældre, der ringede til Forældrerådgivningen for at få et godt råd til, hvordan de kunne løse diverse problemstillinger i forbindelse med deres barns skolegang.

I denne særudgave af podcasten Spørg om Skolebørn, live fra Folkemødet på Bornholm 2023, bliver der sat fokus på, hvordan skole-hjem-samarbejdet kan blive så konstruktivt som muligt. Det taler vært på Spørg og Skolebørn, Andy Højholdt, om sammen med skoleforsker, Louise Klinge, formand for Learning Through Play hos Lego, Bo Stjerne Thomsen og leder af Skole og Forældres forældrerådgivning, Rikke Alice Bille.

I denne udgave af podcasten ‘Spørg om skolebørn’ kan du få svar på:

  • Hvad er den gode kommunikation mellem skole og hjem?
  • Hvordan kan skole-hjem-samarbejdet udvikles til det bedre gennem børnene og legelektier?
  • Hvilken betydning har et sådant samarbejde for børns trivsel og læring?

Nogle af de generelle problemstillinger, der er i skole-hjem-samarbejdet, er bl.a. en manglende anerkendelse og forståelse for, at forældrene er de vigtigste personer i børnenes liv samt en manglende viden om, hvordan forældrene kan være en ressource og bidrage til børnenes læring og trivsel. Derfor kommer panelet bl.a. med et bud på, hvordan forældrene derhjemme kan motivere deres børn gennem leg og øvelser, som de fagprofessionelle giver som legelektier.

Læs mere om skole-hjem-samarbejde:

Medvirkende i podcasten:

Louise Klinge

Louise Klinge er uddannet cand.mag. i både dansk og filosofi. Hun har en ph.d om relationskompetencer blandt lærere og elever i folkeskolen, derfra har hun udgivet bogen Skole uden skældud, som omhandler hendes forskning mellem lærere og elever. Derudover har hun erfaring som lærer på erhvervsuddannelser, folke-, fri- og privatskoler.

Frederikke Skaaning

Bo Stjerne Thomsen

Bo Stjerne Thomsen er vicepræsident og formand for Learning Through Play hos Lego. Han er ekspert inden for læring gennem leg og har ni års erfaring med research inden for børns udvikling gennem leg og læring. Bo Stjerne Thomsen har en master i design, arkitektur og ingeniørarbejde samt en PhD i performative læringsmiljøer.

Rikke Alice Bille

Rådgiver og leder af Forældrerådgivningen hos Skole og Forældre. Har tidligere arbejdet med specialundervisning i folkeskolen. Er cand.pæd., uddannet lærer, master i organisatorisk coaching og læring og læser til psykoterapeut.

Rikke Alice Bille

Andy Højholdt

Studievært i Spørg om Skolebørn. Er til daglig ansat ved læreruddannelsen på Københavns Professionshøjskole. Dér står han blandt andet bag podcasten Spørgetimen, og så han er forfatter til en række bøger målrettet lærere og pædagoger i skolen. Han er uddannet cand.scient.soc. fra Roskilde Universitet med en videreuddannelse som analytisk journalist.

OPLEVER DU OGSÅ SAMARBEJDSVANSKELIGHEDER MED DIT BARNS SKOLE?
Ring til Forældrerådgivningen på 70 25 24 68

'Spørg om skolebørn' er en podcast, hvor du i hvert afsnit kan møde en forælder, der har oplevet udfordringer med sit barns skolegang.

Temaerne er udvalgt på baggrund af de spørgsmål, som forældre typisk ringer til Skole og Forældres forældrerådgivning om. Forældrenes oplevelser bliver diskuteret af en ekspert på området og lederen af Forældrerådgivningen.

Podcasten er produceret af Københavns Professionshøjskole og Skole og Forældre.

 

Lyt til alle afsnit af podcasten Spørg om skolebørn:

Angst

Skilsmisse

Diagnose

Samarbejde

Kommunikation

Uro

Læsning

Ensomhed

Skolevægring

Præstationspres

Uddannelsesvalg

Ordblindhed

Skældud (1)

Undgå skældud (2)

Ingen skældud (3)

Udgivet: januar 2023

Få ny viden, inspiration og gode råd til at støtte dit skolebarn
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Skole og Forældres magasin, Skolebørn, og få de nyeste artikler direkte i din indbakke 8 gange om året.
Det er helt GRATIS og vi giver ikke din mailadresse videre til anden part.

Hvis du har lyst, kan du udfylde fødselsåret for dit barn/dine børn, så vi kan sende dig artikler, der passer til dit barns klassetrin. Det er selvfølgelig frivilligt og vi bruger ikke oplysningerne til andet.

Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet accepterer du Skole og Forældres privatlivspolitik. Læs den her.