Vælg Side

For tidlig skolestart

For tidlig skolestart

Mor om udskudt skolegang og omgang

Det var ikke nogen nem beslutning at skille tvillingerne ad, men for Barbara på 7 år, betød det en ny og bedre start på skolelivet at gå børnehaveklassen om. Forældrene ville dog ønske, at deres bekymring for Barbaras skolestart var blevet hørt allerede i børnehaven, så et år med nederlag kunne være undgået.

Læs mere

Guide til forældre: Overvejer du at udskyde dit barns skolestart?

Hvis dit barn begynder i skole uden at være parat til det, kan det få betydning for resten af skolegangen. Se her, hvad du skal være opmærksom på – og hvad du kan gøre, hvis du tænker, at dit barn ville have bedst af et år mere i børnehaven.
Her får du de bedste råd fra lederen af Forældrerådgivningen, Rikke Alice Bille, og formand for Børnehaveklasseforeningen, Pia Jessen.

Læs mere

For tidlig skolestart kan skade barnets skolegang

Mange børn kommer for tidligt i skole, og det kan have konsekvenser for resten af deres skoletid. Men det kan være svært for forældre at få lov til at skoleudsætte børnene. ”Der skal lyttes mere til forældre, der har et ønske om, at deres barn skal blive et år længere i børnehave. Det er forældrene, der kender deres børn bedst,” siger næstformand i Skole og Forældre, Cecilie Harrits.

Læs mere
Indlæser

Få ny viden, inspiration og gode råd til at støtte dit skolebarn
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Skole og Forældres magasin, Skolebørn, og få de nyeste artikler direkte i din indbakke 8 gange om året.
Det er helt GRATIS og vi giver ikke din mailadresse videre til anden part.

Hvis du har lyst, kan du udfylde fødselsåret for dit barn/dine børn, så vi kan sende dig artikler, der passer til dit barns klassetrin. Det er selvfølgelig frivilligt og vi bruger ikke oplysningerne til andet.

Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet accepterer du Skole og Forældres privatlivspolitik. Læs den her.