Vælg side

Trivsel

Flere og flere børn og unge risikerer at komme i mistrivsel i øjeblikket, når de ikke kan komme i skole og mødes med deres lærere og klassekammerater på grund af corona-nedlukningen. Andre elever mistrivedes, da skolerne var åbne.
SCROLL NED og læs artiklerne om, hvad der kan være på spil, når børn har det dårligt og få gode råd til, hvordan du kan spotte mistrivsel hos dit barn og støtte ham/hende i at komme i trivsel igen.

Trivsel

Flere og flere børn og unge risikerer at komme i mistrivsel i øjeblikket, når de ikke kan komme i skole og mødes med deres lærere og klassekammerater på grund af corona-nedlukningen. Andre elever mistrivedes, da skolerne var åbne. SCROLL NED og læs artiklerne om, hvad der kan være på spil, når børn har det dårligt og få gode råd til, hvordan du kan spotte mistrivsel hos dit barn og støtte ham/hende i at komme i trivsel igen.

3-trins raketten til en fremtid uden skældud

Hvad vil vi gerne have, at børn og unge skal tage med sig ud i skolegården? Og i livet? Hårdt sprog smitter. Men det gør gode måder at kommunikere på også. ”Når de voksne bidrager til en god stemning, skaber det positive følelser hos eleverne – og det fremmer empati, venlighed, hjælpsomhed, kreativ tænkning og evnen til at se løsnings-muligheder. Og så mindsker de stress,” fortæller forfatter bag Skole Uden Skældud, Mette Thor Jørgensen, der i 17 år har undersøgt, hvordan det er muligt at være lærer uden at skælde ud. Her får du hendes tre trin til at undgå skældud.

Læs mere

Forældre: Sådan taler vi med vores børn om mistrivsel

Har du også svært ved at få dit barn til at åbne op om det, der trykker ham/hende i skolen? Så er du ikke alene. 7 ud af 10 forældre oplever udfordringer med at få deres børn til at fortælle, hvad der gør, at de ikke trives, viser en undersøgelse. Magasinet Skolebørn har spurgt forældrene, hvad de selv oplever virker for at få gang i en god dialog. Her får du deres råd.

Læs mere

Find og hjælp de angste børn

Op til hvert tiende barn vil opleve at få en angstlidelse i barndommen. Med den rette behandling kan langt de fleste dog blive helt fri
for den pinefulde tilstand, som kan have store konsekvenser for trivsel og læring. Vejen går gennem mere viden, færre særregler – og forældrene, fortæller lederen af Center for Angst.

Læs mere

10 stærke råd: Sådan støtter du dit barn ved skilsmisse

En skilsmisse medfører en afgørende ny virkelighed for dit skolebarn. Men både forældre og skolen kan med fokus og fleksibilitet hjælpe barnet til, at den nye hverdag bliver tryg og god. Vi har bedt psykolog, ph.d. og forfatter til bogen Kom godt igennem skilsmissen Gert Martin Hald, give sine bedste skoleforælder-råd baseret på forskning og praksis.

Læs mere

“Hvorfor kan jeg ikke bare være ligesom de andre børn?”

”Luften er tyk af larm og dårlig luft. Kvalmen sniger sig ind på Tobias igen. Hvad skal der ske nu? Skal de have vikar igen? Tobias hjerte banker hurtigt.” Det er en ganske almindelig skoledag. De andre børn ser ud til at være glade, men i Tobias’ hoved er der angst og kaos. Her giver hans mor sit bud på, hvordan en dag i hans liv må føles.
Tobias fik senere diagnosen, GUA, der er en autisme spektrum forstyrrelse.

Læs mere
Indlæser

Få ny viden, inspiration og gode råd til at støtte dit skolebarn
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Skole og Forældres magasin, Skolebørn, og få de nyeste artikler direkte i din indbakke 8 gange om året.
Det er helt GRATIS og vi giver ikke din mailadresse videre til anden part.

Hvis du har lyst, kan du udfylde fødselsåret for dit barn/dine børn, så vi kan sende dig artikler, der passer til dit barns klassetrin. Det er selvfølgelig frivilligt og vi bruger ikke oplysningerne til andet.

Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet accepterer du Skole og Forældres privatlivspolitik. Læs den her.