Vælg side

Trivsel

Hvorfor mistrives nogle børn i skolen? Hvad kan man gøre for at flere børn bliver glade for at gå i skole? Og hvad kan du gøre for at styrke trivslen i dit barns klasse?

SCROLL NED og læs artiklerne om, hvad der kan være på spil, når børn har det dårligt og få gode råd til, hvordan du kan spotte mistrivsel hos dit barn og støtte ham/hende i at komme i trivsel igen.

Trivsel

Hvorfor mistrives nogle børn i skolen? Hvad kan man gøre for at flere børn bliver glade for at gå i skole? Og hvad kan du gøre for at styrke trivslen i dit barns klasse? SCROLL NED og læs artiklerne om, hvad der kan være på spil, når børn har det dårligt og få gode råd til, hvordan du kan spotte mistrivsel hos dit barn og støtte ham/hende i at komme i trivsel igen.

Mistrives min teenager?

Når teenageren isolerer sig på værelset, er i dårligt humør og virker initiativløs, giver det anledning til bekymring hos de fleste forældre. For er det et tegn på mistrivsel, eller er det bare fordi, at deres hjerner er under ombygning? Vi har talt med en ekspert i teenagehjerner og en psykolog.

Læs mere

Ro og relationer er afgørende for trivsel

Ny undersøgelse blandt 1.031 skoleforældre tyder på, at mangel på personale på skolerne udfordrer elevernes trivsel. Men også omgangstonen på skolen ligger helt i top, når forældrene vurderer, hvad der får deres børn til henholdsvis at trives og mistrives.

Læs mere

Mille på 14: Hvorfor laver I en skole, hvor børn mistrives?

Jeg har flere gange tænkt, at der var noget galt med mig, fordi jeg ikke kunne få mig selv til at passe ind i skolens rammer, uanset hvor meget jeg prøvede. Hvorfor indretter man ikke skolen, så alle har lyst til at være der? Hvorfor spørger I ikke os børn? Det er jo os, det handler om, skriver Mille på 14. Læs hele hendes indlæg her.

Læs mere

Børnene har brug for bedre rammer

Vi er nødt til at begynde at vende blikket væk fra ’hvad er der galt med barnet’ til ’hvordan kan vi lave et bedre børne- og ungdomsliv’. Det mener forsker Noemi Katznelson og PPR-psykolog Tine Mølgaard.

Læs mere

Forsker: Sådan undgår vi præstationspres

Der er flere ting, der skal gøres anderledes, hvis vi skal komme præstationspres og mistrivsel til livs i skolerne. Sociolog, der forsker i unges mentale helbred, giver fem bud på, hvad der skal til. Men det er afgørende, at vi gør det på klasseniveau og stopper det individuelle fokus, mener han.

Læs mere

10 råd fra læge: Hjælp dit barn ud af angst, pres og mistrivsel

Bliver du også usikker på, hvordan du støtter dit barn bedst til at mindske bekymringer og øge trivslen? Så er der hjælp at hente. Læge og hypnoterapeut Anna Knakkergaard, der gennem en årrække har hjulpet børn og deres familier med at slippe ud af angst, skolevægring eller til en bedre søvn, deler her en række konkrete råd du, som forælder, kan bruge til at hjælpe dit barn med at mindske bekymringer.

Læs mere

Forældre: Sådan taler vi med vores børn om mistrivsel

Har du også svært ved at få dit barn til at åbne op om det, der trykker ham/hende i skolen? Så er du ikke alene. 7 ud af 10 forældre oplever udfordringer med at få deres børn til at fortælle, hvad der gør, at de ikke trives, viser en undersøgelse. Magasinet Skolebørn har spurgt forældrene, hvad de selv oplever virker for at få gang i en god dialog. Her får du deres råd.

Læs mere

10 stærke råd: Sådan støtter du dit barn ved skilsmisse

En skilsmisse medfører en afgørende ny virkelighed for dit skolebarn. Men både forældre og skolen kan med fokus og fleksibilitet hjælpe barnet til, at den nye hverdag bliver tryg og god. Vi har bedt psykolog, ph.d. og forfatter til bogen Kom godt igennem skilsmissen Gert Martin Hald, give sine bedste skoleforælder-råd baseret på forskning og praksis.

Læs mere

“Hvorfor kan jeg ikke bare være ligesom de andre børn?”

”Luften er tyk af larm og dårlig luft. Kvalmen sniger sig ind på Tobias igen. Hvad skal der ske nu? Skal de have vikar igen? Tobias hjerte banker hurtigt.” Det er en ganske almindelig skoledag. De andre børn ser ud til at være glade, men i Tobias’ hoved er der angst og kaos. Her giver hans mor sit bud på, hvordan en dag i hans liv må føles.
Tobias fik senere diagnosen, GUA, der er en autisme spektrum forstyrrelse.

Læs mere

Find og hjælp de angste børn

Op til hvert tiende barn vil opleve at få en angstlidelse i barndommen. Med den rette behandling kan langt de fleste dog blive helt fri
for den pinefulde tilstand, som kan have store konsekvenser for trivsel og læring. Vejen går gennem mere viden, færre særregler – og forældrene, fortæller lederen af Center for Angst.

Læs mere
Indlæser

Få ny viden, inspiration og gode råd til at støtte dit skolebarn
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Skole og Forældres magasin, Skolebørn, og få de nyeste artikler direkte i din indbakke 8 gange om året.
Det er helt GRATIS og vi giver ikke din mailadresse videre til anden part.

Hvis du har lyst, kan du udfylde fødselsåret for dit barn/dine børn, så vi kan sende dig artikler, der passer til dit barns klassetrin. Det er selvfølgelig frivilligt og vi bruger ikke oplysningerne til andet.

Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet accepterer du Skole og Forældres privatlivspolitik. Læs den her.