Podcast: Live fra folkemødet – Hvordan hjælper vi børn på kanten af fællesskabet?

Undersøgelser viser, at hvis børn trives i skolen, så vil det mindske risikoen for alvorlig og hyppig kriminalitet. Det vil også mindske sandsynligheden for at unge ikke begår hærværk, tyveri og vold. Derfor debattere vi i dette afsnit af “Spørg om skolebørn”, hvordan vi får skabt fællesskaber, alle børn kan være en del af.

Du kan lytte til podcasten her

Eller i din foretrukne podcastafspiller:

Podimo

Apple Podcast

Spotify

Hvis børn trives i fællesskaber, så vil det mindske risikoen for alvorlig og hyppig kriminalitet og øge sandsynligheden for, at unge afholder sig fra tyveri, hærværk og vold. Desværre glemmer vi ofte at vigtigheden af, at alle børn er en del af fællesskaberne. 

Derfor inviterede “Spørg om Skolebørn” til debat i Det Kriminalpræventive Råds telt på Folkemødet 2024. I debatten medvirker Andreas Rasch Christensen, Tania Schimmel og Rikke Alice Bille. Andy Højholt er som altid vært på podcasten. 

I denne podcast går vi i løsnings-mode! Vi ser på, om folkeskolen er rustet til at inkludere alle børn. Vi diskutere også hvilke handlingsmuligheder, der vil være gavnlige for skoler og skolebestyrelser at iværksætte. Det er for eksempel vigtigt, at børnene i skolen bliver tilbudt forskellige fællesskaber, de kan være en del af. Lyt med og hør hvordan! 

I denne udgave af podcasten ‘Spørg om skolebørn’ kan du få svar på:

  • Hvad kan skolen, fagfolk og forældre gøre for at hjælpe børn og unge ind i fællesskaber?

  • Hvad er skolens rolle, og hvem kan skolen samarbejde med for løse opgaven?

  • Hvilken rollen spiller særligt forældresamarbejdet i skolens forebyggende indsats?

Læs mere om hvordan alle børn bliver en del af fællesskabet:

Medvirkende i podcasten:

Andreas Rasch Christensen

Forskningschef ved VIA. Forsker i dagtilbuds- og skoleområdet og er medlem af en række ministerielle udvalg og råd, herunder bl.a. Rådet for børns læring og Kvalitetsforum for dagtilbud. Han er forskningschef ved Forskningscenter for pædagogik og dannelse i VIA.

Rikke Alice Bille

Tania Schimmel

Forebyggelseschef ved Det Kriminalpræventive Råd (DKR). Tania Schimmel har blandt andet ansvar for DKR’s  forebyggelsesarbejde og medlemssamarbejde inden for ungdomskriminalitet, vold og bandekriminalitet. Hun rådgiver politiske beslutningstagere, myndigheder, branche- og interesseorganisationer, fagpersoner m.fl.

Rikke Alice Bille

Rådgiver og leder af Forældrerådgivningen hos Skole og Forældre. Har tidligere arbejdet med specialundervisning i folkeskolen. Er cand.pæd., uddannet lærer, master i organisatorisk coaching og læring og læser til psykoterapeut.

Rikke Alice Bille

Andy Højholdt

Studievært i Spørg om Skolebørn. Er til daglig ansat ved læreruddannelsen på Københavns Professionshøjskole. Dér står han blandt andet bag podcasten Spørgetimen, og så han er forfatter til en række bøger målrettet lærere og pædagoger i skolen. Han er uddannet cand.scient.soc. fra Roskilde Universitet med en videreuddannelse som analytisk journalist.

OPLEVER DIT BARN UDFORDRINGER I SKOLEN?
Ring til Forældrerådgivningen på 70 25 24 68

'Spørg om skolebørn' er en podcast, hvor du i hvert afsnit kan møde en forælder, der har oplevet udfordringer med sit barns skolegang.

Temaerne er udvalgt på baggrund af de spørgsmål, som forældre typisk ringer til Skole og Forældres forældrerådgivning om. Forældrenes oplevelser bliver diskuteret af en ekspert på området og lederen af Forældrerådgivningen.

Podcasten er produceret af Københavns Professionshøjskole og Skole og Forældre.

 

Lyt til flere afsnit af podcasten Spørg om skolebørn:

Angst

Skilsmisse

Diagnose

Samarbejde

Kommunikation

Uro

Læsning

Ensomhed

Skolevægring

Præstationspres

Uddannelsesvalg

Ordblindhed

Skældud (1)

Undgå skældud (2)

Ingen skældud (3)

Udgivet: marts 2024

Få ny viden, inspiration og gode råd til at støtte dit skolebarn
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Skole og Forældres magasin, Skolebørn, og få de nyeste artikler direkte i din indbakke 8 gange om året.
Det er helt GRATIS og vi giver ikke din mailadresse videre til anden part.

Hvis du har lyst, kan du udfylde fødselsåret for dit barn/dine børn, så vi kan sende dig artikler, der passer til dit barns klassetrin. Det er selvfølgelig frivilligt og vi bruger ikke oplysningerne til andet.

Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet accepterer du Skole og Forældres privatlivspolitik. Læs den her.