Vælg Side

FOTO: ISTOCK

Podcast om skole-hjem-samarbejdet:

I dag er skolen ikke bare et sted, hvor forældrene sender sine børn hen. Forældrene forventes at engagere sig. Omvendt skal skolen ikke blot undervise eleverne uden dialog mellem skole og hjem.
Lyt til podcast om skole-hjem-samarbejde:

Du kan lytte til podcasten her

Eller i din foretrukne podcastafspiller:

Podimo

Apple Podcast

Spotify

Google Podcast

 

I denne udgave af podcasten ‘Spørg om skolebørn’ får du svar på:

  • Hvordan får man et godt samarbejde op at stå?
  • Hvordan kommer man udenom de typiske forhindringer, der kan være? 

Med afsæt i fire forældres fortællinger om typiske udfordringer i samarbejdet med skolen sætter Spørg om skolebørn fokus på at udrede udfordringerne i samarbejdet mellem forældre og skolen. Og du får bud på løsninger i samarbejdet – også når det er svært. 

Læs mere om skole-hjem-samarbejde:

Medvirkende i podcasten:

Jimmy Harder

Jimmy Harder er lektor ved læreruddannelsen på Københavns Professionshøjskole, hvor han underviser og deltager i forsknings- og udviklingsprojekter i tæt samarbejde med landets folkeskoler. Han har tidligere været skolelærer og afdelingsleder på en folkeskole.  

Rikke Alice Bille

Rådgiver og leder af Forældrerådgivningen hos Skole og Forældre. Har tidligere arbejdet med specialundervisning i folkeskolen. Er cand.pæd.pæd., uddannet lærer, master i organisatorisk coaching og læring og læser til psykoterapeut.

Rikke Alice Bille

Andy Højholdt

Studievært

Studievært i Spørg om Skolebørn. Er til daglig ansat ved læreruddannelsen på Københavns Professionshøjskole. Dér står han blandt andet bag podcasten Spørgetimen, og så han er forfatter til en række bøger målrettet lærere og pædagoger i skolen. Han er uddannet cand.scient.soc. fra Roskilde Universitet med en videreuddannelse som analytisk journalist.

SØGER DU HJÆLP TIL AT FÅ ET GODT SKOLE-HJEM-SAMARBEJDE?
Ring til Forældrerådgivningen på 70 25 24 68

'Spørg om skolebørn' er en podcast, hvor du i hvert afsnit kan møde en forælder, der har oplevet udfordringer med sit barns skolegang.

Temaerne er udvalgt på baggrund af de spørgsmål, som forældre typisk ringer til Skole og Forældres forældrerådgivning om. Forældrenes oplevelser bliver diskuteret af en ekspert på området og lederen af Forældrerådgivningen.

Podcasten er produceret af Københavns Professionshøjskole og Skole og Forældre.

 

Lyt til alle afsnit af podcasten Spørg om skolebørn:

Angst

Skilsmisse

Diagnose

Samarbejde

Kommunikation

Uro

Læsning

Ensomhed

Skolevægring

Præstationspres

Uddannelsesvalg

Ordblindhed

Udgivet: april 2022

Få ny viden, inspiration og gode råd til at støtte dit skolebarn
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Skole og Forældres magasin, Skolebørn, og få de nyeste artikler direkte i din indbakke 8 gange om året.
Det er helt GRATIS og vi giver ikke din mailadresse videre til anden part.

Hvis du har lyst, kan du udfylde fødselsåret for dit barn/dine børn, så vi kan sende dig artikler, der passer til dit barns klassetrin. Det er selvfølgelig frivilligt og vi bruger ikke oplysningerne til andet.

Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet accepterer du Skole og Forældres privatlivspolitik. Læs den her.