Vælg side

FOTO: ISTOCK

Podcast om den svære kommunikation:

Selvom alle vil det bedste, kommer både skole og forældre nogle gange til at stå i situationer, hvor samtalen strander. Eller endnu værre: Kommunikationen optrapper konflikten og går ud over barnets skolegang og læring. Lyt med, når kommunikationen mellem skole og hjem, bliver diskuteret i Spørg om skolebørn.

Du kan lytte til podcasten her

Eller i din foretrukne podcastafspiller:

Podimo

Apple Podcast

Spotify

Google Podcast

”Altså jeg kunne godt tænke mig at møde nogle fagpersoner, som talte ud fra min søns side også, selvfølgelig skal de have alle børnenes vinkler ind i det, men i det her tilfælde er der ikke nogen, der formår at se situationen fra min søns side,” fortæller en mor. Hvordan sikrer vi den gode kommunikation mellem skole og forældre, så barnet ikke kommer i klemme? Det sætter vi fokus på i denne udgave af Spørg om skolebørn. Du får blandt andet svar på: 

 • Hvordan kan forældre og skole tale om det, som nogle gange er svært? 
 • Hvordan undgår vi uhensigtsmæssig kommunikation? 
 • Hvad betyder kommunikationen mellem skole og forældre for børnenes skolegang?

Lyt også med, når inklusionsvejleder Stine Bøgelund Pedersen fra Guldbergskolen fortæller om arbejdet med at tage de samtaler med forældre, som nogle gange er svære. 

  Læs mere om kommunikation mellem skole og forældre:

  Medvirkende i podcasten:

  Britt Blaabjerg Hansen

  Britt Blaabjerg Hansen er cand.mag., supervisor og lektor ved læreruddannelsen på Københavns Professionshøjskole. Hun underviser og vejleder til dagligt på læreruddannelsen inden for det pædagogiske fagområde og varetager opgaver i videreuddannelsen her med særligt fokus på kommunikation, samarbejde og vejledning i undervisningspraksis.

  Rikke Alice Bille

  Rådgiver og leder af Forældrerådgivningen hos Skole og Forældre. Har tidligere arbejdet med specialundervisning i folkeskolen. Er cand.pæd.pæd., uddannet lærer, master i organisatorisk coaching og læring og læser til psykoterapeut.

  Rikke Alice Bille

  Andy Højholdt

  Studievært i Spørg om Skolebørn. Er til daglig ansat ved læreruddannelsen på Københavns Professionshøjskole. Dér står han blandt andet bag podcasten Spørgetimen, og så han er forfatter til en række bøger målrettet lærere og pædagoger i skolen. Han er uddannet cand.scient.soc. fra Roskilde Universitet med en videreuddannelse som analytisk journalist.

  HAR I UDFORDRINGER MED AT KOMMUNIKERE MED JERES BARNS SKOLE?
  Ring til Forældrerådgivningen på 70 25 24 68

  'Spørg om skolebørn' er en podcast, hvor du i hvert afsnit kan møde en forælder, der har oplevet udfordringer med sit barns skolegang.

  Temaerne er udvalgt på baggrund af de spørgsmål, som forældre typisk ringer til Skole og Forældres forældrerådgivning om. Forældrenes oplevelser bliver diskuteret af en ekspert på området og lederen af Forældrerådgivningen.

  Podcasten er produceret af Københavns Professionshøjskole og Skole og Forældre med støtte fra Trygfonden.

  Idé og konceptudvikling: Andy Højholdt og Søren Prehn Jensen. Optagelse og redigering: Søren Prehn Jensen, Podcast Team, Aarhus.

   

  Lyt til alle afsnit af podcasten Spørg om skolebørn:

  Angst

  Skilsmisse

  Diagnose

  Samarbejde

  Kommunikation

  Uro

  Læsning

  Ensomhed

  Skolevægring

  Præstationspres

  Uddannelsesvalg

  Ordblindhed

  Udgivet: april 2022

  Få ny viden, inspiration og gode råd til at støtte dit skolebarn
  Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Skole og Forældres magasin, Skolebørn, og få de nyeste artikler direkte i din indbakke 8 gange om året.
  Det er helt GRATIS og vi giver ikke din mailadresse videre til anden part.

  Hvis du har lyst, kan du udfylde fødselsåret for dit barn/dine børn, så vi kan sende dig artikler, der passer til dit barns klassetrin. Det er selvfølgelig frivilligt og vi bruger ikke oplysningerne til andet.

  Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet accepterer du Skole og Forældres privatlivspolitik. Læs den her.