Vælg side

FOTO: ISTOCK

Podcast om ensomhed:

Hvad kan der være på spil, når et barn ikke kan finde sig til rette i skolen? Hvornår er et barn ensomt? Og hvad kan man gøre ved det? Det sætter vi fokus i dette afsnit af podcasten Spørg om skolebørn.

Du kan lytte til podcasten her

Eller i din foretrukne podcastafspiller:

Podimo

Apple Podcast

Spotify

Google Podcast

 

”Sådan omkring femte klasse, tror jeg, det har været, begyndte hun sådan ikke at trives så godt eller var bare ked af det. Det toppede i femte klasse. En af de ting hun blandt andet pegede på var, det her med ikke at have en bedste veninde”.

Det fortæller en mor i dette afsnit af Spørg om skolebørn, der har fokus på ensomhed. Med i hendes historie fordyber vi os i, hvad der er på spil, når børn prøver – men ikke altid lykkes med – at finde sig til rette i skolen.

Vi leder blandt andet efter svar på:

  • Hvornår er noget ensomhed, og hvornår er noget bare oplevelsen af at være alene?
  • Hvad kan du gøre, og hvad kan du gøre i samarbejde med skolen?

Vi tager også en tur til Maglegårdsskolen i Gentofte Kommune, hvor leder af ressourcecentret Charlotte Andersen fortæller om deres indsatser for at modvirke ensomhed.

Læs mere om ensomhed i skolen:

Medvirkende i podcasten:

Frederikke Skaaning

 Tekla Canger 

Tekla Canger er lektor, ph.d. ved læreruddannelsen på Københavns Professionshøjskole.  Hun har blandt andet forsket i unges identitetsdannelsesprocesser og marginaliseringsprocesser i folkeskolens sociale fællesskaber.

Rikke Alice Bille

Rådgiver og leder af Forældrerådgivningen hos Skole og Forældre. Har tidligere arbejdet med specialundervisning i folkeskolen. Er cand.pæd.pæd., uddannet lærer, master i organisatorisk coaching og læring og læser til psykoterapeut.

Rikke Alice Bille

Andy Højholdt

Studievært i Spørg om Skolebørn. Er til daglig ansat ved læreruddannelsen på Københavns Professionshøjskole. Dér står han blandt andet bag podcasten Spørgetimen, og så han er forfatter til en række bøger målrettet lærere og pædagoger i skolen. Han er uddannet cand.scient.soc. fra Roskilde Universitet med en videreuddannelse som analytisk journalist.

ER DU BEKRYMRET FOR, OM DIT BARN OPLEVER ENSOMHED?
Ring til Forældrerådgivningen på 70 25 24 68

'Spørg om skolebørn' er en podcast, hvor du i hvert afsnit kan møde en forælder, der har oplevet udfordringer med sit barns skolegang.

Temaerne er udvalgt på baggrund af de spørgsmål, som forældre typisk ringer til Skole og Forældres forældrerådgivning om. Forældrenes oplevelser bliver diskuteret af en ekspert på området og lederen af Forældrerådgivningen.

Podcasten er produceret af Københavns Professionshøjskole og Skole og Forældre.

 

Lyt til alle afsnit af podcasten Spørg om skolebørn:

Angst

Skilsmisse

Diagnose

Samarbejde

Kommunikation

Uro

Læsning

Ensomhed

Skolevægring

Præstationspres

Uddannelsesvalg

Ordblindhed

Udgivet: april 2022

Få ny viden, inspiration og gode råd til at støtte dit skolebarn
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Skole og Forældres magasin, Skolebørn, og få de nyeste artikler direkte i din indbakke 8 gange om året.
Det er helt GRATIS og vi giver ikke din mailadresse videre til anden part.

Hvis du har lyst, kan du udfylde fødselsåret for dit barn/dine børn, så vi kan sende dig artikler, der passer til dit barns klassetrin. Det er selvfølgelig frivilligt og vi bruger ikke oplysningerne til andet.

Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet accepterer du Skole og Forældres privatlivspolitik. Læs den her.