Vælg Side

Opdragelse og dannelse

Hvad danner et menneske? Flere undersøgelser bekræfter, hvad de fleste forældre godt ved: Forældrene er det vigtigste i et barns liv. Både i forhold til, hvordan barnet trives, og hvor meget det lærer i skolen – specielt i de første skoleår.
Scroll ned og læs, hvilken betydning forældres opdragelse har – og hvad du selv kan gøre for at styrke dit barn i skolen og i livet.

Opdragelse og dannelse

Hvad danner et menneske? Flere undersøgelser bekræfter, hvad de fleste forældre godt ved: Forældrene er det vigtigste i et barns liv. Både i forhold til, hvordan barnet trives, og hvor meget det lærer i skolen - specielt i de første skoleår. Scroll ned og læs, hvilken betydning forældres opdragelse har - og hvad du selv kan gøre for at styrke dit barn i skolen og i livet.

Unge spejler sig i fordomme

Det er afgørende for elevernes fremtid at få øjnene op for, hvor godt det faktisk går for langt de fleste børn og unge i de udsatte boligområder, påpeger sociolog, Aydin Soei. Han har gang i et lovende forsøg, der kan være en let og billig metode til at motivere endnu flere til skolearbejdet.

Læs mere

Sådan undgår du at skælde ud

Der er ingen principiel forskel på at overfuse et barn med skældud og på at øve fysisk vold mod barnet. Begge dele gør ondt, bare på forskellige måder. Alligevel har fleste voksne har skældt ud på et eller andet tidspunkt. Du behøver ikke at være skamfuld over fortiden, hvis du bare skifter spor. Børn er almindeligvis gode til at give voksne en ekstra chance. Så tag den og læs her, hvad du kan gøre i stedet for at skælde ud.

Læs mere

6 ud af 10 har ændret noget i deres familieliv som følge af corona

Da børn og forældre blev bedt om at holde sig hjemme, skete der noget, der skulle vise sig at få en større betydning end at holde smitten nede. For nogle forældre var det en hård tid med hjemmearbejde og hjemmeundervisning på samme tid, men for andre gav det mere ro og tid til familien. En oplevelse som har fået flere til at lave ændringer i deres hverdag – også efter, at skolerne og samfundet åbnede igen.

Læs mere

Demokratisk ideal udfordrer skolerne

Forældre bliver ofte klandret for, at deres børn mangler respekt for lærerne og ikke gør, som der bliver sagt. Samtidig må børn ikke blive for autoritetstro og ukritisk gøre, hvad de får besked på. Den demokratiske dannelse sætter elever, lærere og forældre i daglige dilemmaer, men det er værd at huske på, hvorfor den er blevet et ideal, mener antropolog Eva Gulløv.

Læs mere
Indlæser

Få ny viden, inspiration og gode råd til at støtte dit skolebarn
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Skole og Forældres magasin, Skolebørn, og få de nyeste artikler direkte i din indbakke 8 gange om året.
Det er helt GRATIS og vi giver ikke din mailadresse videre til anden part.

Hvis du har lyst, kan du udfylde fødselsåret for dit barn/dine børn, så vi kan sende dig artikler, der passer til dit barns klassetrin. Det er selvfølgelig frivilligt og vi bruger ikke oplysningerne til andet.

Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet accepterer du Skole og Forældres privatlivspolitik. Læs den her.