Vælg side

Podcast: Sådan genskaber vi fællesskabet i skolen:

  Fællesskaberne i skolen er i disse år under pres. Mange børn mistrives, flere og flere kommer ikke i skole og forældre står i svære situationer. Helle Rabøl Hansen og Lise Tingleff Nielsen giver deres bud på, hvordan vi kan udvikle skolen, så den bliver mere fællesskabsorienteret. 

Du kan lytte til podcasten her

Eller i din foretrukne podcastafspiller:

Podimo

Apple Podcast

Spotify

Google Podcast

‘Spørg om skolebørn’ inviterede til livedebat på arrangementet ‘Skole i morgen’. Skoleforsker Helle Rabøl Hansen og områdechef for grundskolen i Danmarks Evalueringsinstitut, Lise Tingleff Nielsen, blev inviteret på scenen foran et veloplagt publikum. De to gæster gav – i samarbejde med leder af Skole og Forældres forældrerådgivning, Rikke Alice Bille – et bud på, hvordan fremtidens skole skal se ud, og hvordan fællesskabet bliver centralt.

I denne udgave af podcasten ‘Spørg om skolebørn’ kan du få svar på:

  • Hvorfor fællesskaberne i folkeskolen er under pres i disse år.
  • Hvad nogle af de mest presserende udfordringer i folkeskolen er, når det kommer til at skabe inkluderende fællesskaber.
  • Hvilke skoleudviklingsstrategier der er mest effektive for at styrke fællesskaberne i skolen.

‘Skole i morgen’ er et arrangement for alle skolens parter, hvor debatter og oplæg lægger op til at skubbe skolen ud af mistrivsel og ind i praksisser vi ved virker fra viden og forskning. Dette års ‘Skole i morgen’ blev afholdt 15. marts 2024 på Vesterbro i København.

Læs mere om fællesskaber i skolen:

Medvirkende i podcasten:

Lise Tingleff Nielsen

Områdechef for grundskole, Danmarks Evalueringsinstitut og formand for fagfornyelse under Børne- og Ungeministeriet. Hun er desuden forfatter til en række bøger om skolen og har beskæftiget sig med blandt andet skolens praksis, skoleudvikling og skoleledelse. 

Helle Rabøl Hansen

Uddannet jurist med en ph.d. i pædagogisk psykologi. Arbejder som skoleforsker og beskæftiger sig blandt andet med mobning, skoletrivsel, fællesskaber og fællesskabende didaktikker. Rådgiver i Grønlands Selvstyre i udviklingen af en national mobbestrategi i skolerne. 

Rikke Alice Bille

Rådgiver og leder af Forældrerådgivningen hos Skole og Forældre. Har tidligere arbejdet med specialundervisning i folkeskolen. Er cand.pæd., uddannet lærer, master i organisatorisk coaching og læring og læser til psykoterapeut.

Rikke Alice Bille

Andy Højholdt

Studievært i Spørg om Skolebørn. Er til daglig ansat ved læreruddannelsen på Københavns Professionshøjskole. Dér står han blandt andet bag podcasten Spørgetimen, og så han er forfatter til en række bøger målrettet lærere og pædagoger i skolen. Han er uddannet cand.scient.soc. fra Roskilde Universitet med en videreuddannelse som analytisk journalist.

OPLEVER DIT BARN UDFORDRINGER I SKOLEN?
Ring til Forældrerådgivningen på 70 25 24 68

'Spørg om skolebørn' er en podcast, hvor du i hvert afsnit kan møde en forælder, der har oplevet udfordringer med sit barns skolegang.

Temaerne er udvalgt på baggrund af de spørgsmål, som forældre typisk ringer til Skole og Forældres forældrerådgivning om. Forældrenes oplevelser bliver diskuteret af en ekspert på området og lederen af Forældrerådgivningen.

Podcasten er produceret af Københavns Professionshøjskole og Skole og Forældre.

 

Lyt til flere afsnit af podcasten Spørg om skolebørn:

Angst

Skilsmisse

Diagnose

Samarbejde

Kommunikation

Uro

Læsning

Ensomhed

Skolevægring

Præstationspres

Uddannelsesvalg

Ordblindhed

Skældud (1)

Undgå skældud (2)

Ingen skældud (3)

Udgivet: marts 2024

Få ny viden, inspiration og gode råd til at støtte dit skolebarn
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Skole og Forældres magasin, Skolebørn, og få de nyeste artikler direkte i din indbakke 8 gange om året.
Det er helt GRATIS og vi giver ikke din mailadresse videre til anden part.

Hvis du har lyst, kan du udfylde fødselsåret for dit barn/dine børn, så vi kan sende dig artikler, der passer til dit barns klassetrin. Det er selvfølgelig frivilligt og vi bruger ikke oplysningerne til andet.

Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet accepterer du Skole og Forældres privatlivspolitik. Læs den her.