Vælg Side

FOTO: ISTOCK

Podcast om uddannelsesvalg:

Forældre spiller en stor rolle, når unge skal vælge ungdomsuddannelse efter folkeskolen, men mange forældre oplever, at de er overladt til dem selv i forhold til at vejlede deres barn. Og er der særlige hensyn, der skal tages til skolebarnet – hvordan får man så lige fortalt det og til hvem?

Du kan lytte til podcasten her

Eller i din foretrukne podcastafspiller:

Podimo

Apple Podcast

Spotify

Google Podcast

”Min datter har gennem skoletiden har haft det svært med at være i skolen. Hun har på forskellig vis behov for støtte for klare sig. Hun er kvik – men der er nogle ting, lærerne i skolen hjælper hende med. Jeg tænker tit på, hvordan hun mon kommer til at klare det på en ungdomsuddannelse. Om der overhovedet er plads til en som hende der.”

Sådan lyder det fra en forælder i denne udgave af podcasten, Spørg om skolebørn, der sætter fokus på uddannelsesvalg og uddannelsesvejledning. Med afsæt i datterens historie kommer eksperterne rundt om spørgsmål som:

 • Men hvordan støtter man bedst sit barn i at tage et godt valg? 
 • Hvordan taler man bedst med om de muligheder, der er? 
 • Og hvad skal man tænke særligt over, hvis ens skolebarn har behov for særlig støtte på på ungdomsuddannelsen?
 • Hvad kan skolen hjælpe med, og hvad skal du selv gøre? 

  Læs mere om uddannelsesvalg:

  Medvirkende i podcasten:

  Michael Dyrehave

  Michael Dyrehave er Uddannelseschef og ansvarlig for erhvervsuddannelserne på erhvervsskolen ZBC i Slagelse. Han bruger sin fritid som aktiv instruktør og formand for kursusudvalget i Skole & Forældre. Aktuelt er han skolebestyrelsesformand for 10. klasse i Slagelse, og han har været skolebestyrelsesmedlem i folkeskolen gennem 16 år.

  Rikke Alice Bille

  Rådgiver og leder af Forældrerådgivningen hos Skole og Forældre. Har tidligere arbejdet med specialundervisning i folkeskolen. Er cand.pæd.pæd., uddannet lærer, master i organisatorisk coaching og læring og læser til psykoterapeut.

  Rikke Alice Bille

  Andy Højholdt

  Studievært i Spørg om Skolebørn. Er til daglig ansat ved læreruddannelsen på Københavns Professionshøjskole. Dér står han blandt andet bag podcasten Spørgetimen, og så han er forfatter til en række bøger målrettet lærere og pædagoger i skolen. Han er uddannet cand.scient.soc. fra Roskilde Universitet med en videreuddannelse som analytisk journalist.

  SØGER DU RÅD TIL, HVORDAN DU KAN STØTTE DIT BARNS UDDANNELSESVALG ?
  Ring til Forældrerådgivningen på 70 25 24 68

  'Spørg om skolebørn' er en podcast, hvor du i hvert afsnit kan møde en forælder, der har oplevet udfordringer med sit barns skolegang.

  Temaerne er udvalgt på baggrund af de spørgsmål, som forældre typisk ringer til Skole og Forældres forældrerådgivning om. Forældrenes oplevelser bliver diskuteret af en ekspert på området og lederen af Forældrerådgivningen.

  Podcasten er produceret af Københavns Professionshøjskole og Skole og Forældre.

   

  Lyt til alle afsnit af podcasten Spørg om skolebørn:

  Angst

  Skilsmisse

  Diagnose

  Samarbejde

  Kommunikation

  Uro

  Læsning

  Ensomhed

  Skolevægring

  Præstationspres

  Uddannelsesvalg

  Ordblindhed

  Udgivet: april 2022

  Få ny viden, inspiration og gode råd til at støtte dit skolebarn
  Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Skole og Forældres magasin, Skolebørn, og få de nyeste artikler direkte i din indbakke 8 gange om året.
  Det er helt GRATIS og vi giver ikke din mailadresse videre til anden part.

  Hvis du har lyst, kan du udfylde fødselsåret for dit barn/dine børn, så vi kan sende dig artikler, der passer til dit barns klassetrin. Det er selvfølgelig frivilligt og vi bruger ikke oplysningerne til andet.

  Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet accepterer du Skole og Forældres privatlivspolitik. Læs den her.