FOTO: ISTOCK

Podcast om angst:

I denne udgave af Spørg om skolebørn hører vi forælders historie om, hvordan barnets angst præger hverdagen. Og så vil eksperter hvad forældre og skole kan gøre, når et barn får angst eller begynder at være bekymret for at komme i skole.

Du kan lytte til podcasten her

Eller i din foretrukne podcastafspiller:

Podimo

Apple Podcast

Spotify

Google Podcast

I denne udgave af podcasten Spørg om skolebørn får du svar på:

  • Hvad kan du som forældre gøre, hvis du har et barn som er angst – eller bare begyndende bekymret for at være i og komme i skole?  
  • Hvornår skal du reagere, og hvordan kan du reagere?  
  • Og ja, hvad er det der sker med vores børn og skole i disse år, siden så mange børn lider af angst?

Hør også indslag fra Holme Skole i Aarhus Kommune, hvor lærer Tine Brock fortæller om deres pædagogiske arbejde med at reducere de negative konsekvenser af angst blandt eleverne.  

Læs mere om angst:

Medvirkende i podcasten:

Frederikke Skaaning

 Frederikke Skaaning Knage

Frederikke Skaaning Knage er uddannet psykolog og har arbejdet i en kommunes Pædagogiske Psykologiske Rådgivning (PPR). I dag er hun ansat på Københavns Professionshøjskole og Aarhus Universitet. Fra sin tid som psykolog kender hun angstproblematikken indgående i forbindelse med hendes arbejde med at rådgive lærere, pædagoger og forældre om pædagogiske og psykologiske spørgsmål.

Rikke Alice Bille

Rådgiver og leder af Forældrerådgivningen hos Skole og Forældre. Har tidligere arbejdet med specialundervisning i folkeskolen. Er cand.pæd.pæd., uddannet lærer, master i organisatorisk coaching og læring og læser til psykoterapeut.

Rikke Alice Bille

Andy Højholdt

Studievært

Studievært i Spørg om Skolebørn. Er til daglig ansat ved læreruddannelsen på Københavns Professionshøjskole. Dér står han blandt andet bag podcasten Spørgetimen, og så han er forfatter til en række bøger målrettet lærere og pædagoger i skolen. Han er uddannet cand.scient.soc. fra Roskilde Universitet med en videreuddannelse som analytisk journalist.

ER DU BEKRYMRET FOR, OM DIT BARN HAR ANGST?
Ring til Forældrerådgivningen på 70 25 24 68

'Spørg om skolebørn' er en podcast, hvor du i hvert afsnit kan møde en forælder, der har oplevet udfordringer med sit barns skolegang.

Temaerne er udvalgt på baggrund af de spørgsmål, som forældre typisk ringer til Skole og Forældres forældrerådgivning om. Forældrenes oplevelser bliver diskuteret af en ekspert på området og lederen af Forældrerådgivningen.

Podcasten er produceret af Københavns Professionshøjskole og Skole og Forældre.

 

Lyt til alle afsnit af podcasten Spørg om skolebørn:

Angst

Skilsmisse

Diagnose

Samarbejde

Kommunikation

Uro

Læsning

Ensomhed

Skolevægring

Præstationspres

Uddannelsesvalg

Ordblindhed

Udgivet: april 2022

Få ny viden, inspiration og gode råd til at støtte dit skolebarn
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Skole og Forældres magasin, Skolebørn, og få de nyeste artikler direkte i din indbakke 8 gange om året.
Det er helt GRATIS og vi giver ikke din mailadresse videre til anden part.

Hvis du har lyst, kan du udfylde fødselsåret for dit barn/dine børn, så vi kan sende dig artikler, der passer til dit barns klassetrin. Det er selvfølgelig frivilligt og vi bruger ikke oplysningerne til andet.

Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet accepterer du Skole og Forældres privatlivspolitik. Læs den her.