FOTO: ISTOCK

Podcast om læsning og læselyst :

 Sådan lyder det blandt andet fra en forælder i dette afsnit af podcasten Spørg om skolebørn. Mange undersøgelser viser, at danske børns lyst til at læse langt fra er i top. Hvilke udfordringer oplever forældre, når de prøver at få deres børn til at læse så meget, som skolen anbefaler? ER det faktisk så vigtigt at læse derhjemme? Og hvordan kan man motivere børnene til at fordybe sig i en god bog? Det får du eksperternes bud på i podcasten herunder.

Du kan lytte til podcasten her

Eller i din foretrukne podcastafspiller:

Podimo

Apple Podcast

Spotify

Google Podcast

I denne udgave af Spørg om skolebørn får du blandt andet svar på:  

  • Hvad udfordrer børn og unges læsevaner derhjemme? 
  • Hvad skal der til for, at børn får lyst til at læse mere? 
  • Hvilken rolle spiller samarbejdet mellem skole og forældre i forbindelse med læsning?  

Lyt også med, når vi besøger Virup Skole i Aarhus, hvor læsevejleder Maria Thrane fortæller om deres initiativer for at fremme læselysten. 

Læs mere om læsning og læselyst:

Medvirkende i podcasten:

Frederikke Skaaning


Torben Mundbjerg 

Torben Mundbjerg er lektor ved læreruddannelsen på Københavns Professionshøjskole, hvor han underviser kommende dansklærere. Han er ekspert i læsning og læselyst. 

Rikke Alice Bille

Rådgiver og leder af Forældrerådgivningen hos Skole og Forældre. Har tidligere arbejdet med specialundervisning i folkeskolen. Er cand.pæd.pæd., uddannet lærer, master i organisatorisk coaching og læring og læser til psykoterapeut.

Rikke Alice Bille

Andy Højholdt

Studievært i Spørg om Skolebørn. Er til daglig ansat ved læreruddannelsen på Københavns Professionshøjskole. Dér står han blandt andet bag podcasten Spørgetimen, og så han er forfatter til en række bøger målrettet lærere og pædagoger i skolen. Han er uddannet cand.scient.soc. fra Roskilde Universitet med en videreuddannelse som analytisk journalist.

OPLEVER DIT BARN UDFORDRINGER MED LÆSNING?
Ring til Forældrerådgivningen på 70 25 24 68

'Spørg om skolebørn' er en podcast, hvor du i hvert afsnit kan møde en forælder, der har oplevet udfordringer med sit barns skolegang.

Temaerne er udvalgt på baggrund af de spørgsmål, som forældre typisk ringer til Skole og Forældres forældrerådgivning om. Forældrenes oplevelser bliver diskuteret af en ekspert på området og lederen af Forældrerådgivningen.

Podcasten er produceret af Københavns Professionshøjskole og Skole og Forældre.

 

Lyt til alle afsnit af podcasten Spørg om skolebørn:

Angst

Skilsmisse

Diagnose

Samarbejde

Kommunikation

Uro

Læsning

Ensomhed

Skolevægring

Præstationspres

Uddannelsesvalg

Ordblindhed

Udgivet: april 2022

Få ny viden, inspiration og gode råd til at støtte dit skolebarn
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Skole og Forældres magasin, Skolebørn, og få de nyeste artikler direkte i din indbakke 8 gange om året.
Det er helt GRATIS og vi giver ikke din mailadresse videre til anden part.

Hvis du har lyst, kan du udfylde fødselsåret for dit barn/dine børn, så vi kan sende dig artikler, der passer til dit barns klassetrin. Det er selvfølgelig frivilligt og vi bruger ikke oplysningerne til andet.

Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet accepterer du Skole og Forældres privatlivspolitik. Læs den her.