Vælg Side

FOTO: ISTOCK

Podcast om ordblindhed:

Når man skal lære nyt i skolen, foregår det ofte ved at læse og skrive. Som ordblind kan det derfor blive en udfordring at følge med i alle fag. De har behov for hjælp og støtte fra både forældre, pædagoger og lærere. Lyt med i denne udgave af Spørg om skolebørn, der sætter fokus på ordblindhed. 

Du kan lytte til podcasten her

Eller i din foretrukne podcastafspiller:

Podimo

Apple Podcast

Spotify

Google Podcast

”Der har jo været en masse signaler, han har egentlig har sendt til os forældre og de voksne på skolen, som ikke er blevet lyttet til: Det er svært. Jeg kan ikke. Jeg vil ikke over i den skole.” Sådan fortæller en forælder i denne udgave af Spørg om skolebørn, hvor du kan få svar på:

 • Hvordan finder man ud af om ens barn er ordblind? 
 • Hvilke konsekvenser kan ordblindhed have for barnet? 
 • Hvordan undgår vi, ordblindheden kommer til at skygge for andre potentialer og ressourcer, som barnet har? 
 • Hvordan kan man som forældre bedst støtte sit barn – alene og i samarbejde med skolen?

Tag også med til Virup Skole ved Aarhus, og hør Maria Thrane fortælle om deres arbejde med at skabe gode læringsmiljøer for ordblinde elever.

  Læs mere om ordblindhed:

  Medvirkende i podcasten:

  Minna Nørgaard

  Minna er uddannet audiologopæd cand.mag. og er ansat i videreuddannelsen hos Københavns Professionshøjskole. Her uddanner hun læsevejledere og ordblindelærere og bidrager i udviklingsprojekter om undervisning af ordblinde elever i samarbejde med skoler. Inden da har hun gennem mange år arbejdet med ordblinde børn, unge og voksne – og børnenes lærere og forældre.  

  Rikke Alice Bille

  Rådgiver og leder af Forældrerådgivningen hos Skole og Forældre. Har tidligere arbejdet med specialundervisning i folkeskolen. Er cand.pæd.pæd., uddannet lærer, master i organisatorisk coaching og læring og læser til psykoterapeut.

  Rikke Alice Bille

  Andy Højholdt

  Studievært i Spørg om Skolebørn. Er til daglig ansat ved læreruddannelsen på Københavns Professionshøjskole. Dér står han blandt andet bag podcasten Spørgetimen, og så han er forfatter til en række bøger målrettet lærere og pædagoger i skolen. Han er uddannet cand.scient.soc. fra Roskilde Universitet med en videreuddannelse som analytisk journalist.

  HAR DU EN MISTANKE OM, AT DIT BARN ER ORDBLIND?
  Ring til Forældrerådgivningen på 70 25 24 68

  'Spørg om skolebørn' er en podcast, hvor du i hvert afsnit kan møde en forælder, der har oplevet udfordringer med sit barns skolegang.

  Temaerne er udvalgt på baggrund af de spørgsmål, som forældre typisk ringer til Skole og Forældres forældrerådgivning om. Forældrenes oplevelser bliver diskuteret af en ekspert på området og lederen af Forældrerådgivningen.

  Podcasten er produceret af Københavns Professionshøjskole og Skole og Forældre.

   

  Lyt til alle afsnit af podcasten Spørg om skolebørn:

  Angst

  Skilsmisse

  Diagnose

  Samarbejde

  Kommunikation

  Uro

  Læsning

  Ensomhed

  Skolevægring

  Præstationspres

  Uddannelsesvalg

  Ordblindhed

  Udgivet: april 2022

  Få ny viden, inspiration og gode råd til at støtte dit skolebarn
  Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Skole og Forældres magasin, Skolebørn, og få de nyeste artikler direkte i din indbakke 8 gange om året.
  Det er helt GRATIS og vi giver ikke din mailadresse videre til anden part.

  Hvis du har lyst, kan du udfylde fødselsåret for dit barn/dine børn, så vi kan sende dig artikler, der passer til dit barns klassetrin. Det er selvfølgelig frivilligt og vi bruger ikke oplysningerne til andet.

  Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet accepterer du Skole og Forældres privatlivspolitik. Læs den her.