Vælg Side

FOTO: ISTOCK

Podcast: Hvad er skældud (afsnit 1):

 Sådan lyder det fra et skolebarn, som har oplevet skældud. Mange børn oplever skældud i deres hverdag, som i sidste ende kan have betydning for deres trivsel og læring på skolen. Lyt til podcasten fra Spørg om skolebørn, som sætter fokus på: Hvad er skældud?

Du kan lytte til podcasten her

Eller i din foretrukne podcastafspiller:

Podimo

Apple Podcast

Spotify

Google Podcast

Lyt med, når skole- og børneforsker Louise Klinge og leder af Forældrerådgivningen Rikke Alice Bille lytter til et skolebarns fortælling om skældud og kommer med gode råd til, hvordan forældre og fagprofesionelle kan være med til at mindske skældud på skolen. I denne udgave af podcasten ‘Spørg om skolebørn’ får du svar på:

  • Hvad er skældud?
  • Hvordan oplever børn skældud?
  • Hvilken betydning har skældud for børns trivsel og læring?
  • Hvordan undgår man at skælde ud?

Denne podcastepisode er en særudgave af Spørg om skolebørn. Denne særudgave omfatter tre afsnit, som sætter fokus på: Hvad er skældud? Hvordan kan man holde op med at skælde ud? Hvordan skabes en skole uden skældud.

Læs mere om skældud:

Medvirkende i podcasten:

Frederikke Skaaning

Louise Klinge

Louise Klinge er uddannet cand.mag. i både dansk og filosofi. Hun har en ph.d om relationskompetencer blandt lærere og elever i folkeskolen, derfra har hun udgivet bogen Skole uden skældud, som omhandler hendes forskning mellem lærere og elever. Derudover har hun erfaring som lærer på erhvervsuddannelser, folke-, fri- og privatskoler.

Rikke Alice Bille

Rådgiver og leder af Forældrerådgivningen hos Skole og Forældre. Har tidligere arbejdet med specialundervisning i folkeskolen. Er cand.pæd.pæd., uddannet lærer, master i organisatorisk coaching og læring og læser til psykoterapeut.

Rikke Alice Bille

Andy Højholdt

Studievært i Spørg om Skolebørn. Er til daglig ansat ved læreruddannelsen på Københavns Professionshøjskole. Dér står han blandt andet bag podcasten Spørgetimen, og så han er forfatter til en række bøger målrettet lærere og pædagoger i skolen. Han er uddannet cand.scient.soc. fra Roskilde Universitet med en videreuddannelse som analytisk journalist.

OPLEVER DIT BARN OGSÅ MEGET SKÆLDUD I SKOLEN? Ring til Forældrerådgivningen på 70 25 24 68

'Spørg om skolebørn' er en podcast, hvor du i hvert afsnit kan møde en forælder, der har oplevet udfordringer med sit barns skolegang.

Temaerne er udvalgt på baggrund af de spørgsmål, som forældre typisk ringer til Skole og Forældres forældrerådgivning om. Forældrenes oplevelser bliver diskuteret af en ekspert på området og lederen af Forældrerådgivningen.

Podcasten er produceret af Københavns Professionshøjskole og Skole og Forældre.

 

Lyt til alle afsnit af podcasten Spørg om skolebørn:

Angst

Skilsmisse

Diagnose

Samarbejde

Kommunikation

Uro

Læsning

Ensomhed

Skolevægring

Præstationspres

Uddannelsesvalg

Ordblindhed

Skældud (1)

Undgå skældud (2)

Ingen skældud (3)

Udgivet: januar 2023

Få ny viden, inspiration og gode råd til at støtte dit skolebarn
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Skole og Forældres magasin, Skolebørn, og få de nyeste artikler direkte i din indbakke 8 gange om året.
Det er helt GRATIS og vi giver ikke din mailadresse videre til anden part.

Hvis du har lyst, kan du udfylde fødselsåret for dit barn/dine børn, så vi kan sende dig artikler, der passer til dit barns klassetrin. Det er selvfølgelig frivilligt og vi bruger ikke oplysningerne til andet.

Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet accepterer du Skole og Forældres privatlivspolitik. Læs den her.