Vælg side

Sådan
kan du støtte fællesskabet

1. Tal anerkendende og konstruktivt om andre elever, forældre og lærere derhjemme, så dit barn får lyst til at deltage i skolens fællesskab.

2. Deltag i arrangementer som fester, juleklip og åbent hus-dage, fordi du dermed viser dit barn, at det er vigtigt at være med til at bygge fællesskabet op.

3. Vær åben over for forældre, også dem, der ikke lige ligner dig selv, og indimellem sætte dig ved siden af nogen, du ikke kender, til festerne.

4. Deltag i forældremøder og være med til at definere regler og værdier for dit eget barns klasse.

5. Kommunikér respektfuldt og tillidsfuldt om dine egne børns vanskeligheder og/eller dine bekymringer i forhold til andre børn, så problemer kan løses i det åbne.

6. Åbn dit hjem for alle klassens børn, for eksempel ved at bakke op om legegrupper eller opfordre dit barn til at lave legeaftaler med mange forskellige.

Sådan kan I støtte fællesskabet:

1. Vær med til at planlægge forældremøder sammen med klasselæreren, gerne med hjælp fra Skole og Forældres værktøjer.

2. Vær primus motor på fællesarrangementer, der støtter fællesskabet, evt. inspireret af www.foraeldrefiduser.dk.

3. Vær opsøgende over for forældre, som ikke er så synlige i forældrefællesskabet.

4. Vær bindeled mellem klassens forældre og skolebestyrelsen og klassens lærere.

Gratis dilemma-spil
til forældremødet

Spillet er et dialogværktøj, der eksempelvis kan bruges til forældremøder. Spillet kan forebygge konflikter i forældregruppen og mellem skole og hjem ved at skabe forståelse for forskellige synspunkter.

Download spillet her.

Se video om forældrenes rolle i inklusion. Filmen kan også bruges på et forældremøde, hvor I har sat inklusion på dagsordenen.

UDGIVET: Maj 2015

Få ny viden, inspiration og gode råd til at støtte dit skolebarn
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Skole og Forældres magasin, Skolebørn, og få de nyeste artikler direkte i din indbakke 8 gange om året.
Det er helt GRATIS og vi giver ikke din mailadresse videre til anden part.

Hvis du har lyst, kan du udfylde fødselsåret for dit barn/dine børn, så vi kan sende dig artikler, der passer til dit barns klassetrin. Det er selvfølgelig frivilligt og vi bruger ikke oplysningerne til andet.

Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet accepterer du Skole og Forældres privatlivspolitik. Læs den her.