Vælg side

Sådan
kan du støtte fællesskabet

1. Tal anerkendende og konstruktivt om andre elever, forældre og lærere derhjemme, så dit barn får lyst til at deltage i skolens fællesskab.

2. Deltag i arrangementer som fester, juleklip og åbent hus-dage, fordi du dermed viser dit barn, at det er vigtigt at være med til at bygge fællesskabet op.

3. Vær åben over for forældre, også dem, der ikke lige ligner dig selv, og indimellem sætte dig ved siden af nogen, du ikke kender, til festerne.

4. Deltag i forældremøder og være med til at definere regler og værdier for dit eget barns klasse.

5. Kommunikér respektfuldt og tillidsfuldt om dine egne børns vanskeligheder og/eller dine bekymringer i forhold til andre børn, så problemer kan løses i det åbne.

6. Åbn dit hjem for alle klassens børn, for eksempel ved at bakke op om legegrupper eller opfordre dit barn til at lave legeaftaler med mange forskellige.

Sådan kan I støtte fællesskabet:

1. Vær med til at planlægge forældremøder sammen med klasselæreren, gerne med hjælp fra Skole og Forældres værktøjer.

2. Vær primus motor på fællesarrangementer, der støtter fællesskabet, evt. inspireret af www.foraeldrefiduser.dk.

3. Vær opsøgende over for forældre, som ikke er så synlige i forældrefællesskabet.

4. Vær bindeled mellem klassens forældre og skolebestyrelsen og klassens lærere.

Gratis dilemma-spil
til forældremødet

Spillet er et dialogværktøj, der eksempelvis kan bruges til forældremøder. Spillet kan forebygge konflikter i forældregruppen og mellem skole og hjem ved at skabe forståelse for forskellige synspunkter.

Download spillet her.

Se video om forældrenes rolle i inklusion. Filmen kan også bruges på et forældremøde, hvor I har sat inklusion på dagsordenen.

UDGIVET: Maj 2015

Få de nyeste artikler fra Magasinet Skolebørn direkte i din indbakke 4-8 gange om året ved at tilmelde dig herunder. Det er helt gratis. Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet accepterer du Skole og Forældres privatlivspolitik. Læs den her.

P.S. Magasinet Skolebørn udgives af Skole og Forældre, landsorganisation for forældre til børn i folkeskolen. Dette tilbud gælder kun forældre på vores medlemsskoler. Ved du ikke om din skole er medlem? Skriv bare navnet på din skole, så tjekker vi det løbende. Ville du bare ønske, at din skole var medlem, så du kunne få nyhedsbrevet? Så tip din skolebestyrelse om, at de kan melde sig ind her.