Vælg side

Annoncørbetalt indhold:

Gratis film, musik og litteratur fra Norden

Lad dine elever opdage, udforske og opleve den nordiske kultur. På det prisbelønnede site – www.nordeniskolen.org – kan børn, unge og deres lærere dykke ned i et hav af gratis film, musik, litteratur og spændende temaer. Og der kommer hele tiden nyt til.

TEKST OG FOTO: NORDISK MINISTERRÅD

Dette kan du blandt andet finde på www.nordeniskolen.org:

Kortfilm og dokumentarer
Sitet rummer verdens største nordiske kortfilmsportal, hvor du kan se omkring 40 kortfilm fra forskellige nordiske lande. Der er tegnefilm for de mindre elever med blandt andet Aben Osvald og Blækulf, der bliver miljødetektiv. De større elever kan blandt andet se film om transkønnede Mathias, der skal konfirmeres eller filmen “Rå” om Linn på 16 år, der endelig får lov til at deltage i årets elgjagt. Der er også mulighed for at se den berømte norske ungdomsserie SKAM, der tager autentiske nærværende problemstillinger op, som nordiske unge kan relatere til.

Spændende temaer
På sitet finder du en række spændende temapakker, hvor eleverne kan blive klogere på fx vikingetiden, nordisk identitet, venskaber, ligestilling, rent hav, nordiske opdagelsesrejsende, nordiske fortællinger og rigsfællesskabet. Du kan søge på temaer, der passer til de forskellige klassetrin og fag i folkeskolen.

Få en venskabsklasse i et andet nordisk land
Gennem Norden i Skolen har du mulighed for at få kontakt til en skoleklasse i et andet nordisk land. En venskabsklasserelation åbner op for en masse spændende muligheder – både fagligt, kulturelt og socialt. Eleverne kan få nye venner og have det sjovt, samtidig med at de lærer på en måde, som er anderledes end den traditionelle klasserumsundervisning. Faktisk vil mange elever først opdage værdien af det nordiske sprog- og kulturfællesskab den dag, hvor de selv har haft mulighed for at erfare det.

Nordisk skolechat
Nordisk skolechat er en banebrydende og sjov måde for nordiske skoleelever at møde hinanden på. Chatbegivenheden giver eleverne en unik mulighed for at øve sig i at forstå ligheder og forskelle mellem nabosprogene dansk, norsk og svensk. Den nordiske kontekst tilbyder undervisningen en international dimension og gør, at eleverne i mødet med andre jævnaldrende i Norden får mulighed for at forholde sig til sig selv, sit eget sprog og sine egne værdier på en ny måde.

Derudover sker der løbende spændende ting på sitet. Fx filmkonkurrencer, mulighed for at stille spørgsmål til nordiske politikere eller lignende.

 

Om Norden i Skolen 

Norden i Skolen er en gratis, idealistisk, partipolitisk og religiøst uafhængig undervisningsplatform, som giver lærere og elever i hele Norden værktøj til at arbejde med skandinavisk nabosprogsforståelse, nordisk kultur og samfundsforhold til flere skolefag. Norden i Skolens læringsunivers er udviklet af didaktiske eksperter og indeholder vigtige redskaber, der støtter og inspirerer lærere i deres daglige undervisning. 
Norden i Skolen administreres af Foreningerne Nordens Forbund, som er de nationale Foreningerne Nordens samarbejdsorgan. Foreningerne Norden arbejder for at styrke det nordiske samarbejde på alle niveauer og for at sprede viden om de nordiske landes sprog, kultur og historie, samt de muligheder der findes på tværs af landegrænserne for nordiske indbyggere.

Prisbelønnet platform
Blandt bidrag fra over 20 lande blev Norden i Skolen i 2020 udvalgt af et internationalt ekspertpanel til at være en af de ledende innovatører på området for sproguddannelse i HundrEDs Spotlight on Bilingual Education.

I 2011 modtog platformen Nordisk Ministerråds pris som det bedste uddannelsesprodukt med sit formål om at styrke børn og unges forståelse af dansk, norsk og svensk i alle nordiske lande.

Norden i Skolens basisfinansiering kommer fra Nordisk Ministerråd.

Få ny viden, inspiration og gode råd til at støtte dit skolebarn
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Skole og Forældres magasin, Skolebørn, og få de nyeste artikler direkte i din indbakke 8 gange om året.
Det er helt GRATIS og vi giver ikke din mailadresse videre til anden part.

Hvis du har lyst, kan du udfylde fødselsåret for dit barn/dine børn, så vi kan sende dig artikler, der passer til dit barns klassetrin. Det er selvfølgelig frivilligt og vi bruger ikke oplysningerne til andet.

Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet accepterer du Skole og Forældres privatlivspolitik. Læs den her.