Vælg side

5 tips fra Skole og Forældre:

Sådan kan kontakt- og trivselsforældre hjælpe klassen i corona-tiden

Selv om skolen er lukket, kan klassens kontaktforældre og trivselsforældre stadig udføre deres rolle. Her får I fem tips til, hvad I kan gøre for at styrke trivslen og sammenholdet i klassen.

TEKST: ULLA HINGE THOMSEN
FOTO: ISTOCK

1 Kontakt de andre forældre

Er børn og forældre ved godt mod, og glider det nogenlunde med fjernundervisning og hjemmearbejde? Er der noget, som trykker i forbindelse med kontakten til skolen? Føles lektier som ”for meget” eller ”for lidt”? Som kontaktforældre kan I dele klassens elever ud imellem jer og kontakte disse elever og forældre og høre, hvordan det går med ”skolen derhjemme”. Kontakten kan ikke afløse lærerens kontakt til eleverne, men kan forstærke og supplere den.

2 Meld tilbage til skolebestyrelsen

Fortæl, hvordan nødundervisningen opleves blandt forældre og børn, som input til deres tilsyn.

3 Gør noget for sammenholdet

Børnene savner sandsynligvis deres kammerater, og det kan være rart at blive hjulpet ind i fællesskabet, også i denne usædvanlige situation. Kontaktforældrene kan tage initiativ til at dele eleverne ind i små ”hyggegrupper”, som mødes til en virtuel snak på et aftalt tidspunkt et par gange om ugen. Ugen efter skifter hyggegruppen, så alle får talt med alle.

4 Arrangér noget sjovt

En kagekonkurrence gennem deling af billeder af lækkerierne, små film, som børnene selv producerer, udklædningslege eller andre hyggeaktiviteter efter alderstrin, som kan dokumenteres og deles digitalt, kan være med til at holde klassens humør og sammenhold oppe.

5 Hav en særlig opmærksomhed på udsatte elever

Ring eller skriv rundt til alle, men følg eventuelt ekstra op der, hvor I erfaringsmæssigt ved, at det kan være nødvendigt. Dette skal dog gøres med takt og finfølelse.

KILDE: SKole og Forældre

 

 

 

Udgivet: marts 2020

LÆS OGSÅ: links til relevant information og vejledning vedrørende Corona-epidemiens betydning for skolen

Få de nyeste artikler fra Magasinet Skolebørn direkte i din indbakke 4-8 gange om året ved at tilmelde dig herunder. Det er helt gratis. Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet accepterer du Skole og Forældres privatlivspolitik. Læs den her.

P.S. Magasinet Skolebørn udgives af Skole og Forældre, landsorganisation for forældre til børn i folkeskolen. Dette tilbud gælder kun forældre på vores medlemsskoler. Ved du ikke om din skole er medlem? Skriv bare navnet på din skole, så tjekker vi det løbende. Ville du bare ønske, at din skole var medlem, så du kunne få nyhedsbrevet? Så tip din skolebestyrelse om, at de kan melde sig ind her.