Vælg Side

Annoncørbetalt indhold

Tal med dit barn om tobak

Som forælder har du stor indflydelse på dit barns holdning til tobak. Ved at tale med dit barn om rygning og tage afstand fra det, er der mindre risiko for, at dit barn begynder at ryge. Derfor er det vigtigt at snakke med dit barn om tobak.

TEKST: KRÆFTENS BEKÆMPELSE
FOTO: ADOBE STOCK

H

vis dit barn ikke ryger endnu, er det vigtigt, at du jævnligt spørger ind til dit barns holdning til tobak. Rygning kan pludseligt blive interessant. Tag gerne snakken på uformelle tidspunkter.

 

Hvis dit barn allerede er begyndt at ryge, er det ikke sikkert, at dit barn kan eller vil stoppe. Være derfor tålmodig og spørg, hvordan du kan hjælpe. Dit barn kan downloade XHALE appen og få hjælp til et eventuelt rygestop. Hos Stoplinien (tlf.: 80 31 31 31) kan du få gratis rådgivning til at støtte dit barn i et rygestop.

 

Hvis du selv ryger kan du hjælpe dit barn med at holde sig røgfri ved at være åben og bruge dine egne erfaringer med tobak. Fortæl gerne om f. eks. afhængighed, og husk også løbende at spørge ind til dit barns tanker om tobak.

5 råd til forældre om tobak


1.

Vær tydelig – så dit barn ikke er i tvivl om, hvad du synes.

2.

Tal jævnligt med dit barn om tobak uanset om du selv ryger eller ej – uden løftede pegefingre.

3.

Lav en aftale med dit barn om ikke at begynde at ryge.

4.

Tal med de andre forældre og lav fælles aftaler i klassen.

5.

Gør hjemmet røgfrit og lad ikke cigaretter være synlige.

 

 

Få mere inspiration

Hvis du vil have mere inspiration og redskaber til at tage snakken med dit barn om tobak, så læs mere på www.røgfrifremtid.dk/foraeldre

 

Udgivet: oktober 2021

Få ny viden, inspiration og gode råd til at støtte dit skolebarn
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Skole og Forældres magasin, Skolebørn, og få de nyeste artikler direkte i din indbakke 8 gange om året.
Det er helt GRATIS og vi giver ikke din mailadresse videre til anden part.

Hvis du har lyst, kan du udfylde fødselsåret for dit barn/dine børn, så vi kan sende dig artikler, der passer til dit barns klassetrin. Det er selvfølgelig frivilligt og vi bruger ikke oplysningerne til andet.

Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet accepterer du Skole og Forældres privatlivspolitik. Læs den her.