Vælg Side

Samtaleguides hjælper forældre og børn med at tale om uddannelsesvalg

Snakken om uddannelsesvalg er svær for mange forældre. De ved ikke, hvilke muligheder, der findes, og det gør det vanskeligt at guide børnene, der ofte ender med at stå alene med den svære beslutning. Nu kan forældre og børn hente hjælp i samtaleguides, der kan hjælpe med at tale om de rigtige ting.

TEKST: MAGNUS EG MØLLER

Forældre har brug for hjælp til at snakke med deres børn. I hvert fald når det handler om, hvilken uddannelse, børnene skal starte på efter ferien. Derfor er flere aktører kommet på banen med såkaldte ‘samtaleguides’, der hjælper forældre og børn med at snakke om uddannelsesvalg på en god og konstruktiv måde.

En af disse aktører er Engineer the Future, der blandt andet arbejder for at få flere unge til at søge ind på de teknologiske uddannelser. Deres guide findes i tre forskellige versioner – en til når du har god tid, en til når du har lidt mindre tid og en til når du har travlt.

Guiden leder ikke barnet eller den unge hen mod konkrete studier og jobs. Den hjælper med at finde ud af, hvilken type menneske du er, og hvad der er vigtigt for dig i livet og på en kommende uddannelse og arbejdsplads. Når du har fundet ud af, hvem du er, har du måske også lidt lettere ved at finde ud af, hvilken uddannelse du skal søge ind på.

Engineer the futures samtaleguide: www.samtaleguide.dk

Erhvervsuddannelsernes samtaleguide: www.ditbarnsfremtid.dk/raad-til-samtalen

Få ny viden, inspiration og gode råd til at støtte dit skolebarn
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Skole og Forældres magasin, Skolebørn, og få de nyeste artikler direkte i din indbakke 8 gange om året.
Det er helt GRATIS og vi giver ikke din mailadresse videre til anden part.

Hvis du har lyst, kan du udfylde fødselsåret for dit barn/dine børn, så vi kan sende dig artikler, der passer til dit barns klassetrin. Det er selvfølgelig frivilligt og vi bruger ikke oplysningerne til andet.

Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet accepterer du Skole og Forældres privatlivspolitik. Læs den her.