Vælg side

Forældre: Vores børn sættes i bås

Når børn sættes i kasser

7 ud af 10 forældre oplever, at deres barn har fået en bestemt rolle i klassen, viser en undersøgelse fra magasinet Skolebørn. Her kan du læse, hvad nogle af dem har oplevet.

ILLUSTRATION: ANNE-SOPHIE HELGER

KILDE: Åbne besvarelser fra undersøgelse foretaget i oktober 2019 med besvarelser fra 874 forældre, der har tilmeldt sig Skolebørns nyhedsbrev.

LÆS OGSÅ: Ballademager, nørd eller klassens klovn? Det skader trivsel, faglighed og fællesskab, når børn puttes i kasser, viser ny undersøgelse

LÆS OGSÅ: 9 gode råd: Hver fjerde forældre til børn i folkeskolen har oplevet, at de andre forældre i klassen har været med til at fastlåse deres barn i en bestemt rolle. hvordan undgår vi det?

Hvem propper eleverne i kasser?

%

af forældrene har oplevet, at en eller flere LÆRERE har været med til at fastlåse deres barn i en bestemt rolle.

%

har oplevet, at ANDRE ELEVER i klassen har været med til at fastlåse deres barn i en bestemt rolle.

%

har oplevet, at ANDRE FORÆLDRE i klassen har været med til at fastlåse deres barn i en bestemt rolle.

LÆS OGSÅ: Rollen som dygtig kan få negative konsekvenser. Læs hvordan det gik med to elever.

Hvilken betydning oplever forældrene, at fastlåste roller har for deres barn?

%

mener, at det har en negativ betydning for deres barns TRIVSEL.

%

mener, at det har en negativ betydning for deres barns FAGLIGE UDVIKLING.

LÆS OGSÅ: Troen på, at “jeg er nogen” og “jeg kan blive til noget”. Det kan vi alle hjælpe børnene med, skriver Skole og Forældres formand, Rasmus Edelberg.

LÆS OGSÅ: Ny klasse hvert halve sætter eleverne fri af faste roller og styrker fællesskabet

LÆS OGSÅ: Læreres brug af dygtige elever: “Det er klart, at det kan overdrives”

Kilde: Undersøgelse foretaget i oktober 2019 blandt tilmeldte til Skolebørns nyhedsbev med besvarelser fra 874 forældre til børn i folkeskolen

Udgivet december 2019

Få de nyeste artikler fra Magasinet Skolebørn direkte i din indbakke 4-8 gange om året ved at tilmelde dig herunder. Det er helt gratis. Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet accepterer du Skole og Forældres privatlivspolitik. Læs den her.

P.S. Magasinet Skolebørn udgives af Skole og Forældre, landsorganisation for forældre til børn i folkeskolen. Dette tilbud gælder kun forældre på vores medlemsskoler. Ved du ikke om din skole er medlem? Skriv bare navnet på din skole, så tjekker vi det løbende. Ville du bare ønske, at din skole var medlem, så du kunne få nyhedsbrevet? Så tip din skolebestyrelse om, at de kan melde sig ind her.