Vælg side

Ro og relationer er afgørende for trivsel

Ro og relationer er afgørende for trivsel

Ny undersøgelse blandt 1.031 skoleforældre tyder på, at mangel på personale på skolerne udfordrer elevernes trivsel. Men også omgangstonen på skolen ligger helt i top, når forældrene vurderer, hvad der får deres børn til henholdsvis at trives og mistrives.

Børnene har brug for bedre rammer

Børnene har brug for bedre rammer

Vi er nødt til at begynde at vende blikket væk fra ’hvad er der galt med barnet’ til ’hvordan kan vi lave et bedre børne- og ungdomsliv’. Det mener forsker Noemi Katznelson og PPR-psykolog Tine Mølgaard.

Mistrives min teenager?

Mistrives min teenager?

Når teenageren isolerer sig på værelset, er i dårligt humør og virker initiativløs, giver det anledning til bekymring hos de fleste forældre. For er det et tegn på mistrivsel, eller er det bare fordi, at deres hjerner er under ombygning? Vi har talt med en ekspert i teenagehjerner og en psykolog.

Mille på 14: Hvorfor laver I en skole, hvor børn mistrives?

Mille på 14: Hvorfor laver I en skole, hvor børn mistrives?

Jeg har flere gange tænkt, at der var noget galt med mig, fordi jeg ikke kunne få mig selv til at passe ind i skolens rammer, uanset hvor meget jeg prøvede. Hvorfor indretter man ikke skolen, så alle har lyst til at være der? Hvorfor spørger I ikke os børn? Det er jo os, det handler om, skriver Mille på 14. Læs hele hendes indlæg her.

Forsker: Sådan undgår vi præstationspres

Forsker: Sådan undgår vi præstationspres

Der er flere ting, der skal gøres anderledes, hvis vi skal komme præstationspres og mistrivsel til livs i skolerne. Sociolog, der forsker i unges mentale helbred, giver fem bud på, hvad der skal til. Men det er afgørende, at vi gør det på klasseniveau og stopper det individuelle fokus, mener han.

Få ny viden, inspiration og gode råd til at støtte dit skolebarn
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Skole og Forældres magasin, Skolebørn, og få de nyeste artikler direkte i din indbakke 8 gange om året.
Det er helt GRATIS og vi giver ikke din mailadresse videre til anden part.

Hvis du har lyst, kan du udfylde fødselsåret for dit barn/dine børn, så vi kan sende dig artikler, der passer til dit barns klassetrin. Det er selvfølgelig frivilligt og vi bruger ikke oplysningerne til andet.

Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet accepterer du Skole og Forældres privatlivspolitik. Læs den her.