
Skolehaver: Elever sår og høster deres egen mad
Skolehaver: Elever sår og høster deres egen mad 4. klasserne på Skovshoved Skole har en skolehave,...
Læs mereVælg side
Skolebørn / God undervisning
Skolehaver: Elever sår og høster deres egen mad 4. klasserne på Skovshoved Skole har en skolehave,...
Læs mereDa børnene kom tilbage i skole efter nedlukningen i foråret, var det med kravet om at være mere ude og holde afstand. Flere skoler oplevede, at udeskolen førte til gladere børn, færre konflikter og sjovere undervisning. Men hvordan holder man fast i de gode erfaringer?
Læs mereDa børnene kom tilbage i skole efter nedlukningen i foråret, var det med kravet om at være mere ude og holde afstand. Flere skoler oplevede, at udeskolen førte til gladere børn, færre konflikter og sjovere undervisning. Men hvordan holder man fast i de gode erfaringer?
Læs mereNår elever lærer at sætte sig ind i andres sted, bliver de bedre til at tage hensyn til klassekammeraterne. Det styrker fællesskabet i klassen og forebygger mobning, oplever lærere og elever på Maglegårdsskolen, der arbejder med Compassionate Systems Thinking som redskab til at styrke elevernes sociale kompetencer.
Læs mereUnderstøttende undervisning: På Shree Laxmi Primary School i Nepal er elevernes motivation og forståelse steget, efter udenadslæreren bliver skiftet ud med skovl og mikroskop i skolehaven. Metoden kommer fra den danske folkeskole.
Læs mereDet er ’klassekammerateffekt’, der trækkes på, når lærere ofte sætter stærke elever sammen med svage. Men strategien kan overdrives, erkender eksperter.
Læs mereKan de unges engagement bruges på andre områder end til at råbe politikere op? Ja, mener både forskere, interesseorganisationer og skolens parter.
Læs mereDe unges aktivisme er markant anderledes i dag – blandt andet på grund af sociale medier.
Læs mereSom folkeskole har man også et ansvar for klimaet, lyder det fra formanden på Tove Ditlevsen Skole i København.
Læs mere4 elever med autisme, 12 elever fra distriktet og 2 lærere. Det er opskriften på god inklusion, oplever Katrinebjergskolen i Aarhus.
Læs mereDet bliver sjovt at lære engelske verber, når man løber stafet i skoven. Udeundervisning, kreative valgfag og musicals er en væsentlig årsag til, at Knudsøskolen har Danmarksrekord i at give eleverne lyst til at lære. Variationen i skoledagen motiverer både elever og lærere.
Læs mereSkolens parter om den varierede skoledag Anders Bondo, formand for Danmarks Lærerforening: Vi har...
Læs mereEvaluering af reformen: Variationen fulgte ikke med, da skoledagen blev længere 45 minutters...
Læs mereForældre sukker efter mere aktiv, praktisk og kreativ undervisning, for de oplever, at deres børn keder sig, når skoledagen bliver for stillesiddende og ensformig. Med folkeskolereformen skulle eleverne få en mere spændende skoledag, men variationen i undervisningen fulgte ikke med, da skoledagen blev længere.
Læs merePå Lagoniskolen i Haderslev bliver alle elever undervist i karakterstyrker, mindfulness og bevægelse. Faget hedder KaMiBe, og det er kommet for at blive.
Læs mereDet skal være spændende at gå i skole Først lærer vi vores børn af gå, løbe og tale – men i skolen...
Læs merefik et år i livets skole Mille og Kristian Sjøgren har rejst verden rundt med deres to børn. Med...
Læs mereFlere børn får ondt i kroppen af at sidde dårligt i skolen. Mere bevægelse i dagligdagen og variation i arbejdsstillingerne er vejen frem.
Læs mereKun 6 procent af forældrene mener, at deres børn i høj grad har indflydelse på deres egen skolegang. Det kan skade elevernes motivation for at gå i skole.
Læs mereBørn har ret til at blive hørt, og de har ret til en god skolegang. Det ved elever på UNICEF rettighedsskoler.
Læs mereI udskolingen på Gasværkvejens Skole bliver eleverne fordelt i grupper på tværs af alder og skal fire gange om året vælge forskellige hold i hvert fag.
Læs merePå Hammershøj Skole ved Viborg, er motivationen steget, efter elevinddragelse og undervisningsdifferentiering er blevet bærende elementer.
Læs mereSom 12-årig havde Sofia Kanamat så mange aggressioner, at hun blev anfører af en voldelig pigebande, men tre forskellige lærere hjalp hende på rette vej.
Læs mereDa Vinci Linjen på Vitaskolen i Esbjerg stiller høje krav til eleverne i overbygningen, som kan lide at blive fagligt udfordret.
Læs mereLæs om de fem punkter over god undervisning, som bygger på en forskningsgennemgang af international forskning.
Læs merePå tre engelske skoler har læringsmål og feedback fået eleverne til at lære mere og hurtigere end de fleste andre. Læs mere her.
Læs mereFå ny viden, inspiration og gode råd til at støtte dit skolebarn
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Skole og Forældres magasin, Skolebørn, og få de nyeste artikler direkte i din indbakke 8 gange om året.
Det er helt GRATIS og vi giver ikke din mailadresse videre til anden part.
Hvis du har lyst, kan du udfylde fødselsåret for dit barn/dine børn, så vi kan sende dig artikler, der passer til dit barns klassetrin. Det er selvfølgelig frivilligt og vi bruger ikke oplysningerne til andet.
Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet accepterer du Skole og Forældres privatlivspolitik. Læs den her.