Vælg side

7 idéer til

Arrangementer for klassen under corona

Flere forældre oplever, at deres børn føler sig ensomme og uden for fællesskabet, fordi de fælles aktiviteter for klassen bliver aflyst på grund af corona. I forældre kan overveje, hvordan I kan være med til at styrke sammenholdet i klassen samtidig med, at I overholder restriktionerne. Det bliver jo nok ikke det samme, men kan alligevel gøre en forskel.
Her får I 7 idéer til aktiviteter I kan lave sammen i klassen – hver for sig.

TEKST OG FOTO: MAJ CARBONI

1. Fællesbagning eller kagekonkurrence

Familierne kan foran skærmen bage kager sammen efter fælles instruktion eller opskrift online. Eller I kan pynte kagerne derhjemme foran hver jeres skærm og kåre de flotteste, sjoveste, mest julede eller fantasifulde kager.

2. Lav en quiz

I kan selv lave en quiz, hvor spørgsmålene læses op af en “quizmaster” på Zoom, Teams eller lign. og lade familierne derhjemme diskutere svaret og skrive det ned på et stykke papir. Bagefter giver “quizmasteren” svaret og familierne kan selv holde øje med, hvor mange rigtige, de har fået. Quizzen kan også laves i Kahoot ved at dele skærmen i fx Zoom eller gå ind på quizzen på en mobiltelefon ved siden af skærmen. I kan lave jeres egne spørgsmål om fx året der gik i klassen eller bruge en quiz, der er lavet på forhånd.
Her kan du fx finde forskellige quiz’er online.

HAR DIT BARN SVÆRT VED AT BLIVE EN DEL AF DET SOCIALE FÆLLESSKAB I KLASSEN?
Ring til Forældrerådgivningen på 70 24 24 68

3. Spil banko sammen online

I kan bede eleverne lave sine egne bankoplader eller downloade nogle gratis, som kan sendes rundt til familierne. Se fx her

LÆS OGSÅ: Mangel på sociale arrangementer skader fællesskabet i klassen

4. Skål nytåret ind

Frem med champagneglassene og lav nogle festlige “børnedrinks” og tag en skål med de andre børn og forældre i klassen for at ønske godt nytår. I kan tage en runde og fortælle, hvordan I har fejret nytår eller hvilke nytårsfortsætter I har. I kan også overveje om I skal have nogle nytårsfortsætter for klassen. 
Få inspiration til det her.

5. Skattejagt i hjemmet

Familierne skal på samme tid indenfor 1 minut finde forskellige ting derhjemme, som så vises frem på skærmen for de andre familier. Det kan fx være: Noget rødt, noget firkantet, noget der begynder med P, noget som man kan bruge til at bage kage med eller familiens største sko…

6. Fællessang hver for sig

Familierne kan skiftes til at bestemme en sang, som de kan få lov til at introducere for de andre. Hvorfor betyder netop den sang noget særligt for dem? Der kan også gives ledetråde, så de andre familier kan gætte på, hvilken sang, de tænker på. Del teksten med de andre på skærmen, så alle kan synge med.

7. Lav et familieløb

Er det alligevel blevet til for meget tid bag skærmen og skal der brændes noget juleguf af? Så kan I arrangere et løb udenfor med forskellige poster. I kan fx bruge digitale poster med app’en woop. Se mere her.

TIP TIL TRIVSELS- OG KONTAKTFORÆLDRE
Inddel klassens elever i online legegrupper, hvor en gruppe elever kan mødes til et online spil eller hygge på sociale medier, så alle elever i klassen oplever at være en del af et fællesskab.

HAR DU BRUG FOR RÅDGIVNING?
Fx til hvordan I kan skabe et godt samarbejde i forældregruppen.
Eller hvordan I får vendt et dårligt fællesskab til et godt?
Så kontakt Forældrerådgivningen.
Se mere på www.foraeldreraadgivningen.dk

Udgivet: December 2020

Få de nyeste artikler fra Magasinet Skolebørn direkte i din indbakke 4-8 gange om året ved at tilmelde dig herunder. Det er helt gratis. Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet accepterer du Skole og Forældres privatlivspolitik. Læs den her.

P.S. Magasinet Skolebørn udgives af Skole og Forældre, landsorganisation for forældre til børn i folkeskolen. Dette tilbud gælder kun forældre på vores medlemsskoler. Ved du ikke om din skole er medlem? Skriv bare navnet på din skole, så tjekker vi det løbende. Ville du bare ønske, at din skole var medlem, så du kunne få nyhedsbrevet? Så tip din skolebestyrelse om, at de kan melde sig ind her.