Vælg Side

Uro

Mange oplever, at folkeskolen trues af elever, der forstyrrer undervisningen. Men kampen om uro er dømt til at mislykkes, hvis børnene ses som modstandere. Vi skal alle spille på samme hold for at vinde.

Scroll ned og bliv klogere på årsager til uro og metoder til arbejdsro.

Uro

Mange oplever, at folkeskolen trues af elever, der forstyrrer undervisningen. Men kampen om uro er dømt til at mislykkes, hvis børnene ses som modstandere. Vi skal alle spille på samme hold for at vinde. Scroll ned og bliv klogere på årsager til uro og metoder til arbejdsro.

Har dit barn ADHD?

Børn med ADHD bliver ofte beskyldt for at forstyrre undervisningen i skolen. Men med forståelse og den rette støtte kan de blive flyvende. Klik og bliv klogere på ADHD og hvordan forældre og skolen kan hjælpe barnet.

Læs mere

Forældre: Uro er den vigtigste årsag til mistrivsel

Omkring halvdelen af forældre til børn i folkeskolen mener, at uro i “høj grad” forstyrrer undervisningen i deres barns klasse. Og det har store konsekvenser for elevernes trivsel og læring – Både for dem, der skaber uroen og dem, der plages af den.

Læs mere

For at mindske uro, må man finde årsagerne

Uro bliver af både lærere, elever og forældre set som en af de største forhindringer for elevernes trivsel og faglige udvikling. Desværre leder man sjældent dybt nok efter årsagerne og vælger derfor ofte løsninger i blinde, mener forskere. Der er dog metoder, der hjælper, selvom vilkårene gør det svært.

Læs mere

Det siger forældrene om uro i undervisningen

Er det skolens skyld eller forældrenes skyld, når der er uro i undervisningen? Det har forældrene ret forskellige holdninger og oplevelser afhængig af om de har et barn, der skaber uro – eller et barn, der er plaget af uro. Se her, hvad forældrene fortalte i Skolebørns undersøgelse.

Læs mere

Elever: Vi lærer mindre på grund af uro

Man kan godt komme til at snakke og forstyrre de andre, hvis man keder sig, er færdig med sine opgaver eller har svært at sidde stille efter frokostpausen – særligt når man har vikar eller en lærer, man ikke har så meget respekt for, fortæller elever fra 8.A på Skovlunde Skole.

Læs mere

Alenkær om pædagogisk værtskab: Sådan kan god klasseledelse skabe ro

I forskningen er der enighed om, at kvaliteten i klasseledelsen spiller en afgørende rolle for uro i klassen, selvom det ikke er den eneste faktor. Her får du nogle eksempler på Rasmus Alenkærs anbefalinger til god klasseledelse fra hans bog ’Pædagogisk Værtskab og uro i skolen’. Han mener, at læreren skal tænke sin rolle som vært til en fest, hvor alle skal føle sig velkomne.

Læs mere
Indlæser

Få ny viden, inspiration og gode råd til at støtte dit skolebarn
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Skole og Forældres magasin, Skolebørn, og få de nyeste artikler direkte i din indbakke 8 gange om året.
Det er helt GRATIS og vi giver ikke din mailadresse videre til anden part.

Hvis du har lyst, kan du udfylde fødselsåret for dit barn/dine børn, så vi kan sende dig artikler, der passer til dit barns klassetrin. Det er selvfølgelig frivilligt og vi bruger ikke oplysningerne til andet.

Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet accepterer du Skole og Forældres privatlivspolitik. Læs den her.