Vælg Side

Podcast: Sådan holder du op med at skælde ud! (afsnit 2):

 Ovenstående udtrykkes af en mor, hvis barn oplever skældud i løbet af skoledagen. Afsnittet her handler om, hvordan man som forældre og fagprofessionelle kan ændre sine vaner og herved undgå at skælde skolebørn ud.

Du kan lytte til podcasten her

Eller i din foretrukne podcastafspiller:

Podimo

Apple Podcast

Spotify

Google Podcast

”Når et skolebarn er blevet skældt ud, og man som voksen ikke får handlet på det efterfølgende, så vil barnet fortsætte med at føle sig forkert”. Sådan fortæller en mor i denne udgave af Spørg om skolebørn. Hertil giver Louise Klinge og Rikke Alice Bille praktiske råd til lærere, pædagogere og forældre, hvordan man håndtererdenne problematik, samt hvordan man kan undgå at skælde skolebørn ud.

I denne udgave af podcasten ‘Spørg om skolebørn’ får du svar på:

  • Hvordan holder man op med at skælde ud – både som forældre og fagprofessionelle?
  • Hvad kan man gøre i stedet for at skælde ud?
  • Hvordan kan man være med at til minimere skældud som forældre på skolen?

Denne podcastepisode sætter fokus på, hvordan kan man tager teamet ‘skældud’ op mellem forældre og fagprofessionelle. Afsnittet er en særudgave af Spørg om skolebørn – Ud med skældud, og serien omfatter i alt tre afsnit.

Læs mere om skældud:

Medvirkende i podcasten:

Frederikke Skaaning

Louise Klinge

Louise Klinge er uddannet cand.mag. i både dansk og filosofi. Hun har en ph.d om relationskompetencer blandt lærere og elever i folkeskolen, derfra har hun udgivet bogen Skole uden skældud, som omhandler hendes forskning mellem lærere og elever. Derudover har hun erfaring som lærer på erhvervsuddannelser, folke-, fri- og privatskoler.

Rikke Alice Bille

Rådgiver og leder af Forældrerådgivningen hos Skole og Forældre. Har tidligere arbejdet med specialundervisning i folkeskolen. Er cand.pæd.pæd., uddannet lærer, master i organisatorisk coaching og læring og læser til psykoterapeut.

Rikke Alice Bille

Andy Højholdt

Studievært i Spørg om Skolebørn. Er til daglig ansat ved læreruddannelsen på Københavns Professionshøjskole. Dér står han blandt andet bag podcasten Spørgetimen, og så han er forfatter til en række bøger målrettet lærere og pædagoger i skolen. Han er uddannet cand.scient.soc. fra Roskilde Universitet med en videreuddannelse som analytisk journalist.

OPLEVER DIT BARN SKÆLDUD I SKOLEN?
Ring til Forældrerådgivningen på 70 25 24 68

'Spørg om skolebørn' er en podcast, hvor du i hvert afsnit kan møde en forælder, der har oplevet udfordringer med sit barns skolegang.

Temaerne er udvalgt på baggrund af de spørgsmål, som forældre typisk ringer til Skole og Forældres forældrerådgivning om. Forældrenes oplevelser bliver diskuteret af en ekspert på området og lederen af Forældrerådgivningen.

Podcasten er produceret af Københavns Professionshøjskole og Skole og Forældre.

 

Lyt til alle afsnit af podcasten Spørg om skolebørn:

Angst

Skilsmisse

Diagnose

Samarbejde

Kommunikation

Uro

Læsning

Ensomhed

Skolevægring

Præstationspres

Uddannelsesvalg

Ordblindhed

Skældud (1)

Undgå skældud (2)

Ingen skældud (3)

Udgivet: januar 2023

Få ny viden, inspiration og gode råd til at støtte dit skolebarn
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Skole og Forældres magasin, Skolebørn, og få de nyeste artikler direkte i din indbakke 8 gange om året.
Det er helt GRATIS og vi giver ikke din mailadresse videre til anden part.

Hvis du har lyst, kan du udfylde fødselsåret for dit barn/dine børn, så vi kan sende dig artikler, der passer til dit barns klassetrin. Det er selvfølgelig frivilligt og vi bruger ikke oplysningerne til andet.

Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet accepterer du Skole og Forældres privatlivspolitik. Læs den her.