Vælg side

Køn

At gå i skole er ikke (nødvendigvis) det samme for en dreng og en pige. Alle børn er forskellige, men kønnet kan spille en rolle for indlæring og trivsel. Vi skal kende forskellen – for ikke at gøre forskel. Scroll ned og bliv klogere på køn i skolen

Annonce

Annonce

Køn

At gå i skole er ikke (nødvendigvis) det samme for en dreng og en pige. Alle børn er forskellige, men kønnet kan spille en rolle for indlæring og trivsel. Vi skal kende forskellen - for ikke at gøre forskel. Scroll ned og bliv klogere på køn i skolen

At gå i skole er ikke det samme for en dreng og en pige

Ingen er kun ”han” eller ”hun”, men alligevel har kønnet en betydning for, hvordan et barn klarer sig i skolen. Drengene halter efter fagligt generelt og taber terræn i fag, de engang var suveræne i. Hvis vi skal udligne uligheden, er vi nødt til at forstå, hvordan biologi og miljø spiller sammen i mødet mellem barnet og skolen.

Læs mere

”Skolen ER indrettet til pigerne”

Pigerne er dygtige, ordentlige og forventer meget af sig selv. Drengene roder mere og laver mindre. Sådan helt hårdt sat op. Men ingen af dem vil undvære hinanden, understreger Havana Bloy Price, Astrid Kjær Ernst og Martin Friis Gaard, der går ud af skolen om lidt.

Læs mere

Formand: ”Vi skal have bedre seksualundervisning”

I praksis er mange elever nu uvillige til at bade efter idræt, fordi de har skam over egen krop, eller ikke har et afslappet forhold til fælles bad. Men spørgsmål om køn og seksualitet er naturligvis langt bredere end dette. Vi bør, som de nærværende ansvarlige voksne, støtte børnene i at finde sig selv som seksuelle væsner – på børnenes præmisser naturligvis. Det handler for dem om at udvikle en kønsidentitet, som de kan tage til sig i skole, hjem og fritid.

Læs mere
Indlæser

Få de nyeste artikler fra Magasinet Skolebørn direkte i din indbakke 4-8 gange om året ved at tilmelde dig herunder. Det er helt gratis. Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet accepterer du Skole og Forældres privatlivspolitik. Læs den her.

P.S. Magasinet Skolebørn udgives af Skole og Forældre, landsorganisation for forældre til børn i folkeskolen. Dette tilbud gælder kun forældre på vores medlemsskoler. Ved du ikke om din skole er medlem? Skriv bare navnet på din skole, så tjekker vi det løbende. Ville du bare ønske, at din skole var medlem, så du kunne få nyhedsbrevet? Så tip din skolebestyrelse om, at de kan melde sig ind her.