Vælg side

Køn

At gå i skole er ikke (nødvendigvis) det samme for en dreng og en pige. Alle børn er forskellige, men kønnet kan spille en rolle for indlæring og trivsel. Vi skal kende forskellen – for ikke at gøre forskel.
Scroll ned og bliv klogere på køn i skolen.

Køn

At gå i skole er ikke (nødvendigvis) det samme for en dreng og en pige. Alle børn er forskellige, men kønnet kan spille en rolle for indlæring og trivsel. Vi skal kende forskellen - for ikke at gøre forskel. Scroll ned og bliv klogere på køn i skolen.

At gå i skole er ikke det samme for en dreng og en pige

Ingen er kun ”han” eller ”hun”, men alligevel har kønnet en betydning for, hvordan et barn klarer sig i skolen. Drengene halter efter fagligt generelt og taber terræn i fag, de engang var suveræne i. Hvis vi skal udligne uligheden, er vi nødt til at forstå, hvordan biologi og miljø spiller sammen i mødet mellem barnet og skolen.

Læs mere

”Skolen ER indrettet til pigerne”

Pigerne er dygtige, ordentlige og forventer meget af sig selv. Drengene roder mere og laver mindre. Sådan helt hårdt sat op. Men ingen af dem vil undvære hinanden, understreger Havana Bloy Price, Astrid Kjær Ernst og Martin Friis Gaard, der går ud af skolen om lidt.

Læs mere

Formand: ”Vi skal have bedre seksualundervisning”

I praksis er mange elever nu uvillige til at bade efter idræt, fordi de har skam over egen krop, eller ikke har et afslappet forhold til fælles bad. Men spørgsmål om køn og seksualitet er naturligvis langt bredere end dette. Vi bør, som de nærværende ansvarlige voksne, støtte børnene i at finde sig selv som seksuelle væsner – på børnenes præmisser naturligvis. Det handler for dem om at udvikle en kønsidentitet, som de kan tage til sig i skole, hjem og fritid.

Læs mere
Indlæser

Få ny viden, inspiration og gode råd til at støtte dit skolebarn
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Skole og Forældres magasin, Skolebørn, og få de nyeste artikler direkte i din indbakke 8 gange om året.
Det er helt GRATIS og vi giver ikke din mailadresse videre til anden part.

Hvis du har lyst, kan du udfylde fødselsåret for dit barn/dine børn, så vi kan sende dig artikler, der passer til dit barns klassetrin. Det er selvfølgelig frivilligt og vi bruger ikke oplysningerne til andet.

Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet accepterer du Skole og Forældres privatlivspolitik. Læs den her.