
At være eller ikke at være – computerspilafhængig
At være eller ikke at være computerspil-afhængig Når børnene får at vide, at de skal slukke for...
Læs mereVælg side
Skolebørn / Digitale medier
Digitale medier er en fast del af danske skolebørns hverdag, både i skolen og udenfor. Her kan du finde inspiration og få gode råd til, hvordan du kan hjælpe dit barn med at navigere rundt og færdes trygt i den digitale verden.
At være eller ikke at være computerspil-afhængig Når børnene får at vide, at de skal slukke for...
Læs mereEr danske børn dårlige læsere? Læser piger bedre end drenge? Er der en fremtid på arbejdsmarkedet for dårlige læsere? Professor Jeppe Bundsgaard giver dig svaret på 9 forestillinger om børns læsning.
Læs mereHvad klæder dit barn bedst på til fremtiden? Bøger eller digitale medier? Vi har spurgt to eksperter om fordele og ulemper ved begge dele. Måske er det ikke en nødvendig kompetence at kunne læse lange tekster?
Læs mere10 gode råd til, hvordan du som forælder kan hjælpe dit barn til at få et sundt forhold til skærm og computer.
Læs mereSkal forældre være bekymrede for, at deres børn bliver afhængige af computerspil? ”Nej”, mener en række førende forskere. ”Jo”, mener en psykolog.
Læs mereDet kan være en god idé med fælles regler i klassen, så det bliver lettere for både forældre og børn at få sunde skærmvaner.
Læs mereSom forælder er det naturligt og sundt at bekymre sig på sine børns vegne, men man skal bekymre sig om det rigtige.
Læs mereNormalt spiller man ikke computer, når man er i skole, men i 7. S på Ullerup Bæk Skolen i Fredericia er det anderledes – de går på skolens E-sports-linje.
Læs mereHer kan du læse om nogle af de mest populære spil og få to kloge hoveders bud på, hvad spillene kan, og hvad du som forælder skal være opmærksom på.
Læs mereHvad betyder collab, shout out og diss track? Og kan man tjene penge på at være YouTuber? Få svarene her og imponér dit barn med din viden om YouTube.
Læs mereSom kontaktforældre kan du hjælpe med børn med at navigere på digitale medier. Få de bedste råd her.
Læs mereSSP-projekt: Stærke rollemodeller, større bevidsthed og mindre mobning. Det er blot nogle af de resultater, der er kommet ud af SSP-projektet.
Læs mereSom kontaktforældre kan I være med til at sikre, at klassens forældre reflekterer over børnenes brug af YouTube.
Læs mereSkolegården er langt fra det eneste sted, et barn kan blive drillet i dag. Men det bedste sted at forebygge mobning er stadig i den fysiske verden.
Læs mereBåde skole og forældre har en vigtig opgave i at klæde børnene på med et sæt kritiske briller så internettet kan bidrage til gode faglige diskussioner.
Læs mereHer får du 8 gode råd til, hvad forældre skal stille op med YouTube.
Læs mereLær børnenes digitale virkelighed at kende, før du sætter grænser – men sæt dem, siger eksperterne.
Læs mereVis interesse for, hvad dit barn laver på nettet. Spørg ikke kun, hvordan håndboldkampen gik, men også hvordan det gik i Minecraft, eller hvilke billeder dit barn har lagt ud på Instagram i dag.
Læs mereVed at uddanne 7. klasses elever til ambassadører for digital dannelse, lægges spydige bemærkninger på hylden til fordel for det gode kammeratskab.
Læs mereFå de nyeste artikler fra Magasinet Skolebørn direkte i din indbakke 4-8 gange om året ved at tilmelde dig herunder. Det er helt gratis. Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet accepterer du Skole og Forældres privatlivspolitik. Læs den her.
P.S. Magasinet Skolebørn udgives af Skole og Forældre, landsorganisation for forældre til børn i folkeskolen. Dette tilbud gælder kun forældre på vores medlemsskoler. Ved du ikke om din skole er medlem? Skriv bare navnet på din skole, så tjekker vi det løbende. Ville du bare ønske, at din skole var medlem, så du kunne få nyhedsbrevet? Så tip din skolebestyrelse om, at de kan melde sig ind her.