Vælg side

Ensomhed

Hver tredje elev mangler nogen at være sammen med i skolen, viser en undersøgelse fra magasinet Skolebørn. 2-3 i hver klasse er ofte ensomme og det kan have store konsekvenser for deres trivsel og fremtid. Forældrene føler sig alene med udfordringen og mangler hjælp fra skolen og de andre forældre. Med dette tema sætter vi fokus på problemet.

Ensomhed

Hver tredje elev mangler nogen at være sammen med i skolen, viser en undersøgelse fra magasinet Skolebørn. 2-3 i hver klasse er ofte ensomme og det kan have store konsekvenser for deres trivsel og fremtid. Forældrene føler sig alene med udfordringen og mangler hjælp fra skolen og de andre forældre. Med dette tema sætter vi fokus på problemet.

Da Sylvester blev usynlig

Midt i aftensmaden drypper der pludselig tårer ned på spisebordet.
“Det føles som om, at de andre i klassen ikke ser mig, selvom jeg sidder lige ved siden af,” kommer det fra Sylvester.

Læs mere

15-årige Fridas digt om ensomhed

”Efter flere års, efterhånden naive, forsøg på at blive en del af hverdagens gængse samtaler, venskaber, bånd. Så er min mistillid til mig selv, men i højere grad til /andres opfattelse af ´mig´ SÅ stor,” skriver Frida på 15 år.
Nu står hun frem med sin historie i C:NTACT’s forestilling EN SOM HED.
Du kan få lov at læse hele hendes digt her.

Læs mere

Forældre: Sådan taler vi med vores børn om mistrivsel

Har du også svært ved at få dit barn til at åbne op om det, der trykker ham/hende i skolen? Så er du ikke alene. 7 ud af 10 forældre oplever udfordringer med at få deres børn til at fortælle, hvad der gør, at de ikke trives, viser en undersøgelse. Magasinet Skolebørn har spurgt forældrene, hvad de selv oplever virker for at få gang i en god dialog. Her får du deres råd.

Læs mere

Hver tredje elev savner nogen at være sammen med i skolen

Ensomhed, tristhed, usikkerhed, dårligt selvværd og manglende lyst til at gå i skole. Det er konsekvenserne for de børn, der mangler en ven i skolen, fortæller deres forældre i magasinet Skolebørns nye undersøgelse. Ensomhed i skolen er et overset problem, hvor der er en tendens til at skyde skylden på de ensomme børn i stedet for at se på den sociale dynamik i klassen, mener forskere.

Læs mere

Skolernes indsats mod ensomhed halter

Forældre til ensomme børn er ikke imponerede over skolens indsats for at forbedre situationen for deres barn. Halvdelen af forældrene oplever, at skolen kun i ringe grad eller slet ikke har sat gang i tiltag for at forbedre situationen, viser ny undersøgelse fra magasinet Skolebørn.

Læs mere

Ensomhed er menneskets største frygt

Hvis vi skal hjælpe ensomme børn med at komme ind i fælleskabet, er vi nødt til at være opmærksomme på de sociale dynamikker i en klasse, mener ph.d. Stine Kaplan Jørgensen. Og den menneskelige natur, der får os til at udelukke andre af frygt for selv at ryge ud i kulden.

Læs mere

11-årig fortæller om sin ensomhed

Der var ’veninder’. Og der var også ’drengevenner’. Men veninderne havde for vane at vende sig mod hende midt i leg, og drengevennerne var en måde at overleve frikvarterene på. 11-årige Kamma har gennem det meste af sin skoletid følt sig alene og drillet uden at finde den store hjælp hos de voksne. Det fortæller hun selv om her.

Læs mere

Mor til ensom pige

Christina er mor til 11-årige Kamma, der har oplevet ensomhed og mobning det meste af sin skoletid. Hun har en god ide om, hvorfor Kamma skiller sig ud. Men hun forstår ikke, hvorfor lærere og skoleledere ikke sikrer en skolekultur, som rummer mangfoldighed og giver plads til alle børn. Også hendes ’drengepige’. Der skulle et skoleskift til, før det blev bedre.

Læs mere

Ensomhed er et fælles ansvar

De fleste af os kender følelsen af ensomhed. Det er ikke svært at forestille sig, hvordan langvarig ensomhed i skolen kan medføre skam, lavt selvværd og det, der er værre. Ensomhed er psykisk mistrivsel. Derfor skal vi styrke børnefællesskaberne i skolen, mener Skole og Forældres formand, Rasmus Edelberg.

Læs mere
Indlæser

Få ny viden, inspiration og gode råd til at støtte dit skolebarn
Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Skole og Forældres magasin, Skolebørn, og få de nyeste artikler direkte i din indbakke 8 gange om året.
Det er helt GRATIS og vi giver ikke din mailadresse videre til anden part.

Hvis du har lyst, kan du udfylde fødselsåret for dit barn/dine børn, så vi kan sende dig artikler, der passer til dit barns klassetrin. Det er selvfølgelig frivilligt og vi bruger ikke oplysningerne til andet.

Ved at tilmelde dig nyhedsbrevet accepterer du Skole og Forældres privatlivspolitik. Læs den her.